Ελένη Μενεγάκη: «Μια διαφορετική ημέρα...» - Σοκαρισμένη η παρουσιάστρια με το ναυάγιο στην Πύλο

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για μια τραγωδία που έχει να κάνει με μετανάστες»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Ελένη Μενεγάκη: «Μια διαφορετική ημέρα...» - Σοκαρισμένη η παρουσιάστρια με το ναυάγιο στην Πύλο

Το θανατηφόρο ναυάγιο στην Πύλο έχει συγκλονίσει τον ελληνικό και όχι μόνο λαό. Η μέρα αυτή ξεκίνησε διαφορετικά για όλους. Από το πρωί της Πέμπτης 15/6 παρουσιαστές όλων των ειδών δηλώνουν συντετριμμένοι με τις πληροφορίες που ολοένα και περισσότερο έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Και για την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη τα πράγματα ήταν αλλιώς..

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε και τοποθετήθηκε επί του θέματος λίγο μετά την έναρξή της...

Το σχόλιο της Ελένης Μενεγάκη για την τραγωδία στην Πύλο

«Καλησπέρα σας αγαπημένοι μου φίλοι. Πάλι μια μέρα διαφορετική θα έλεγα. Αυτά που λέμε κάθε φορά που ξεκινάει η καθημερινότητά σου, η καθημερινότητα πολλών ανθρώπων, με όνειρα για μια καλύτερη ζωή και καταλήγουν σε τραγωδία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για μια τραγωδία που έχει να κάνει με μετανάστες που χάνουν τη ζωή τους αλλά, εδώ μιλάμε για μια πραγματικά τεράστια τραγωδία. Οι μόνοι επιζώντες, λίγο πάνω από 100 άτομα, δεν έχουν διευκρινίσει – γιατί και οι ίδιοι δεν ξέρουν – πόσοι πραγματικά βρισκόντουσαν σε αυτό το πλοίο που βούλιαξε έτσι, σε μια στιγμή, σε λίγα λεπτά», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

"Λύγισε" ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καλαμάτας

Ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου στην Καλαμάτα, Μανώλης Μακάρης, μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και συγκινήθηκε περιγράφοντας τα όσα βιώνει στο νοσοκομείο.

«Εγώ να σας πω, αυτό που με συγκίνησε πάρα πολύ ήταν όταν έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο για να πάρουν και να μιλήσουν με την οικογένειά τους στην Αίγυπτο. Αυτό…» είπε αρχικά με τρεμάμενη φωνή.

Όταν ρωτήθηκε για τον αριθμό παιδιών που λέγεται ότι ήταν στα αμπάρια είπε: «Εγώ ρώτησα έναν ασθενή ο οποίος μου μίλησε για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών. Τον ρώτησα αν είναι 100 και μου είπε "εκεί"...».

Δείτε επίσης: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας - Σπαρακτικές εικόνες με παιδιά