Μαρία Ιωαννίδου: Έκανε 40 χημειοθεραπείες - «Πονούσα, δεν μπορούσα να φάω, έκανα εμετούς πολλούς, ήμουν 45 κιλά»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την μάχη της με τον καρκίνο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μαρία Ιωαννίδου: Έκανε 40 χημειοθεραπείες - «Πονούσα, δεν μπορούσα να φάω, έκανα εμετούς πολλούς, ήμουν 45 κιλά»

Η Μαρία Ιωαννίδου βρέθηκε ως καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής του ΑΝΤ1, Ζήσε Αλλιώς, το απόγευμα της Τρίτης 13/6, και μίλησε αναλυτικά για την περιπέτεια της υγείας της με τον καρκίνο, την κληρονομικότητα, την αντίστοιχη κατάσταση που πέρασε δίπλα στην μητέρα της, αλλά και για τη δική της αμέλεια.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στις χημειοθεραπείες τις οποίες έκανε, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εξαιτίας αυτών, τα κιλά που έχασε, τους πόνους και την αδιαθεσία που ένιωθε, αφήνοντας άναυδη από το σοκ την Σοφία Αλιμπέρτη που την παρακολουθούσε πλήρως αφοσιωμένη στα λόγια της.

Διαβάστε επίσης: "Όταν είχα καρκίνο με έπαιρνε τηλέφωνο, αλλά δεν πέρασε ούτε...» - Η αποκάλυψη της Μαρίας Ιωαννίδου για την Ναταλία Γερμανού

Η εξομολόγηση της Μαρίας Ιωαννίδου για την περιπέτεια με τον καρκίνο

«Εμένα με είχαν ετοιμοθάνατη, ότι φεύγω. Είμαι αμελής άνθρωπος, είμαι στα σύννεφα. Δεν έκανα τον ετήσιο έλεγχο για τον μαστό. Και ξαφνικά το θυμήθηκα και πήγα. Ακούω κάτι κραυγές από το ιατρείο και έλεγαν "Τι έκανες;". Ένα χρόνο μου διέφυγε να κάνω την μαστογραφία μου και είχε μεγαλώσει λίγο έως πολύ. Μου είπε ο γιατρός "Μαρία Ιωαννίδου, λυπάμαι που σε γνωρίζω υπό τέτοιες συνθήκες;". Λέω "Τι έχω;". Μου είπε ότι έχω όγκο και ότι πρέπει να κάνω μαστεκτομή. Του είπα "Είμαι νέα, δεν θα μου το κόψετε. Μόνο αν βρείτε ότι είναι σε επικίνδυνο σημείο ο όγκος". Το έχω ολόκληρο το στήθος μου. Έχω τον πρώτο λόγο. Ήταν καλοήθης, δεν ήταν μεταστατικός και δεν έχει μεγαλώσει πολύ», είπε αρχικά.

Και έπειτα εξήγησε για τη στιγμή που ανακάλυψε την αλήθεια: «Η μαμά μου πέθανε νέα και πέθανε από αυτό, καρκίνο του μαστού. Το περίμενα. Ήμουν στη θάλασσα, είδα ένα γρομπαλάκι και λέω "Καλώς ήρθες". Το περίμενα λόγω κληρονομικότητας. Έκανα χημειοθεραπείες που με τσάκισαν. Καθόμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού μου 24ωρα. Πονούσα, δεν μπορούσα να φάω, έκανα εμετούς πολλούς. Ήμουν 45 κιλά, γιατί δεν έτρωγα. Δεν έδινα σημασία και έλεγα ότι θα γίνω καλά και πότε θα πάω στο θέατρο. Σε όλα τα θέματα η ψυχολογία μου ήταν ψηλά. Έκανα επέμβαση στο μαστό μου και μετά από μια βδομάδα πήγα και χόρεψα. Κρυφά από τον γιατρό. Μου κακοφάνηκε απλά! Θύμωσα πολύ, αλλά δεν έκλαψα. Έλεγα "Όχι, δεν θα σου χαρίσω ούτε ένα δάκρυ. Να φύγεις από τη ζωή μου, δεν ανήκεις σε εμένα. Θέλω να παίξω και βιάζομαι"», εξηγώντας πως έκανε πάνω κάτω 40 χημειοθεραπείες μέχρι να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης: Μαρία Ιωαννίδου κατά Ναταλία Γερμανού: «Ούτε στις τελευταίες στιγμές του μπαμπά της δεν ήρθε! Με παρακάλεσε...»