Θρήνος και πόνος στο τελευταίο της αντίο - Βαρύ το κλίμα στην κηδεία της Νόνικα Γαληνέα

Αποκλειστικές φωτογραφίες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου, η Νόνικα Γαληνέα άφησε την τελευταία της πνοή και σκόρπισε τον θρήνο και την θλίψη στην οικογένειά της, στους συγγενείς, στους φίλους και στους συνεργάτες της. Σήμερα, Τρίτη 6/6, πραγματοποιείται η κηδεία της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών και ο φωτογραφικός φακός του youweekly.gr βρίσκεται εκεί και έχει τις πρώτες εικόνες.

Το μέρος είναι στολισμένο με λευκά άνθη και στεφάνια από τα αγαπημένα της πρόσωπα και οι πρώτοι άνθρωποι που κατέφθασαν είναι ντυμένοι στα μαύρα με τον πόνο να διαγράφεται στα πρόσωπά τους. Ανάμεσά τους βρίσκεται η Βέρα Κρούσκα, ο Σπύρος Μπιμπίλας και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ντύθηκε στα μπλε με πουκάμισο και τζιν, ενώ η Άννα Φόνσου ντύθηκε στα λευκά.

Διαβάστε επίσης: «Για πάντα μαζί! Για πάντα ένα» - Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της 30χρονης εγγονής της

Φωτογραφίες από την κηδεία της Νόνικα Γαληνέα

Κηδεία Νόνικα Γαληνέα

Κηδεία Νόνικα Γαληνέα στεφάνια

Κηδεία Νόνικα Γαληνέα τελετή

Κηδεία Νόνικα Γαληνέα συγγενείς

Κηδεία Νόνικα Γαληνέα Βέρα Κρούσκα

Κηδεία Νόνικα Γαληνέα Χατζηπαναγιώτης

Κηδεία Γαληνέα Φόνσου

Κηδεία Γαληνέα Μπιμπίλας

Κηδεία Γαληνέα Δανδουλάκη

Κηδεία Γαληνέα Ζαχαράτος

Κηδεία Γαληνέα Κιμούλης

Κηδεία Γαληνέα Λαζόπουλος

Το γράμμα που άφησε πίσω με την τελευταία της επιθυμία

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso» και του Νίκου Νικόλιζα, η Νόνικα Γαληνέα εδώ και καιρό με σημάδια προσπαθούσε να πληροφορήσει τους κοντινούς της ανθρώπους πως φτάνει στο τέλος της. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ μάλιστα, η μεγάλη κυρία του θεάτρου άφησε πίσω της ένα γράμμα, στο οποίο έλεγε πώς θέλει να γίνει η κηδεία της.

Πιο συγκεκριμένα, έγραφε ποιος θέλει να απαγγείλει τον επικήδειό της, ορίζοντας την αγαπημένη της φίλη Άννα Φόνσου ως τη μοναδική που θα μιλήσει την ημέρα της κηδείας της.

Επίσης, μέσα στις τελευταίες επιθυμίες της ανέφερε πως αντί στεφάνων όλα τα χρήματα να πάνε στο Σπίτι του Ηθοποιού. Όμως το πιο συγκλονιστικό από όλα είναι πως οι δύο γυναίκες ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τα 85α γενέθλιά της σε λίγες ημέρες. Η πρόεδρος του ιδρύματος και καλή της φίλη βρέθηκε στο σπίτι της στην Κηφισιά για να οργανώσουν την ημέρα εκείνη. Θα πραγματοποιούνταν στον εξωτερικό χώρο του Σπιτιού του Ηθοποιού.

Όταν η Άννα τη ρώτησε «Νόνικα, τι θες να γράφει πάνω η τούρτα;», η μεγάλη κυρία του θεάτρου της απάντησε «γράψε: “ίσως αυτά να είναι και τα τελευταία μου γενέθλια”». Η Άννα Φόνσου παγώνει στο άκουσμα αυτό και τη μαλώνει: «Σε παρακαλώ, τι πράγματα είναι αυτά; Πες μου ειλικρινά τι θες να γράψουμε…» την ξαναρωτάει, με τη Γαληνέα να της αποκρίνεται: «Όταν περάσουν τα χρόνια, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι τα τελευταία σου γενέθλια», κάνοντας τις δύο γυναίκες να πέσουν η μία στην αγκαλιά της άλλης και να κλαίνε σαν μικρά παιδιά από συγκίνηση.