«Η στροφή στον συντηρητισμό, ο καταπιεσμένος λαός, είναι σημάδια πως φτάνοντας στον πάτο...» - Το ηχηρό μήνυμα της Κλέλιας Ρένεση για τις εκλογές

«Μη γελάτε, κρατήστε αυτό το ποστ και ανατρέξτε σ’ αυτό 1 χρόνο μετά»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Κλέλια Ρένεση ασχολείται ενεργά με την κοινωνία και όσα προβλήματα αυτή αντιμετωπίζει και δεν διστάζει να εκφράσει την άποψή της δημόσια γι' αυτό, ακόμη και να διαμαρτυρηθεί. Την Δευτέρα 22/5, λοιπόν, μία ημέρα μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των πολιτικών εκλογών, η ίδια θέλησε να εκφράσει την άποψή της για την σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Μέσα από μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, λοιπόν, με τον γιο της μπροστά από την τηλεόραση όπου φαινόντουσαν ξεκάθαρα τα αποτελέσματα και τα ποσοστά των κομμάτων, η ίδια επισήμανε πως πλέον τελείωσαν οι αυταπάτες και είναι ξεκάθαρο πού βαδίζει η ελληνική κοινωνία.

Διαβάστε επίσης: «Αν θέλετε να βλέπετε χαρούμενες φουσκωμένες κοιλίτσες ολούθε, φτιάξτε το έκτρωμα που λέγεται...»

Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση μετά τα αποτελέσματα των εκλογών

«Μην απελπίζεστε πουλάκια. Η στροφή στον συντηρητισμό, ο καταπιεσμένος λαός, ο κόσμος που νιώθει πως δεν εκπροσωπείται η φωνή του στη Βουλή, είναι σημάδια πως φτάνοντας στον πάτο, μόνο ν’ ανέβουμε μπορούμε. Απλά τώρα το ξέρουμε και δεν έχουμε αυταπάτες. Καλύτερα χωρίς αυταπάτες κύριοι, παρά με φούμαρα. Μάθαμε ποιοι είμαστε. Τώρα ξέρουμε κατά πού να πάμε. Είναι σπουδαίο. Το απέδειξε φρικαλέα ο νομός Σερρών. Είμαστε μόνοι μας έναντι σε έναν μηχανισμό αδιανόητης σύνθλιψης της οποιασδήποτε μορφής δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Έναν μηχανισμό ύπνωσης του λαού. Όλα στο παζάρι αρκεί να υπάρχει «σχέδιο» και «σταθερότητα».

Ήρθε η ώρα να βρούμε το δικό μας σχέδιο και τη δική μας σταθερότητα σαν απάντηση σ’ αυτό το φαινόμενο. Αφήστε τις βαλίτσες, δεν αφήνουμε τη χώρα στα νύχια τους. Αφήστε τους διπλανούς. Όσο φταίνε αυτοί , φταίμε και εμείς. Αφήστε τον θυμό και πάμε σε οργανωτική σκέψη. Όσο και αν σας φαίνεται παράδοξο αυτό που λέω, ήρθε η εποχή μας. Μη γελάτε, κρατήστε αυτό το ποστ και ανατρέξτε σ’ αυτό 1 χρόνο μετά», έγραψε χαρακτηριστικά στο προφίλ της.

Διαβάστε επίσης: «Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να...» - Οι νέες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την ήττα στον πρώτο γύρο των εκλογών

Κλέλια Ρένεση εκλογές
Instagram / Κλέλια Ρένεση

Φωτογραφίες και βίντεο από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης έμαθε τα αποτελέσματα μαζί με τα 2 του παιδιά και την Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε ποσοστό 40,79%.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε συγκινημένος και χαρούμενος με αυτό το αποτέλεσμα, μιλώντας προς τους πολίτες στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ημέρας είχε συνεχώς στο πλευρό του τα δυο από τα τρία του παιδιά, την Δάφνη και τον Κωνσταντίνο. Μάλιστα, πήγαν και οι τρεις τους μαζί να ψηφίσουν στο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς.

Ο υπερήφανος πατέρας πόζαρε κρατώντας τα στην αγκαλιά τους μπροστά στις κάμερες.

Κυριάκος Μητσοτάκης κόρη

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Λίγο πριν την δήλωση για το αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ήταν στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα παιδιά του.

Μάλιστα, η σύζυγός του έμεινε στα γραφεία όλη σχεδόν την ημέρα, όπως άλλωστε έκανε και στις εκλογές του 2019, στηρίζοντας τον άντρα της και την οικογένεια της. Ενώ, κατά την διάρκεια της ομιλίας του παρέμεινε διακριτικά στο πλευρό του, με τις κάμερες να την "πιάνουν" μονάχα για λίγο.

Ο γιος του Κωνσταντίνος επίσης, είχε την ονομαστική του γιορτή, καθώς την ίδια ημέρα των εκλογών, γιόρταζε και ο Κωνσταντίνος με την Ελένη.