Ρένα Δούρου: «Έχω έναν κόμπο στον λαιμό!» - Η εξομολόγηση της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Γεωργούλη

«Αισθάνομαι οργή»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Ρένα Δούρου: «Έχω έναν κόμπο στον λαιμό!» - Η εξομολόγηση της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Γεωργούλη

Το μεσημέρι της Πέμπτης (20/4) στην ενημερωτική εκπομπή «Live News» συνδέθηκε τηλεφωνικά η Ρένα Δούρου. Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κλήθηκε να απαντήσει και να σχολιάσει τα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες για τον συνεργάτης της, Αλέξη Γεωργούλη.

Διαβάστε επίσης: Ελένη Χατζίδου: «Όλοι δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε έτσι;» - Το σχόλιο της παρουσιάστριας στον αέρα του STAR

Οι δηλώσεις της Ρένας Δούρου για τον Αλέξη Γεωργούλη

«Ως γυναίκα και ως εκπρόσωπος του Κογκρέσου του Συμβουλίου για τα δικαιώματα των γυναικών, έχω ένα κόμπο στον λαιμό. Είμαι συγκλονισμένη από την καταγγελία μίας γυναίκας και μάλιστα από ευρωβουλευτή.

Αισθάνομαι οργή από το γεγονός πως πολλά στελέχη της ΝΔ και κάποια του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως ευτυχώς ο κ. Ανδρουλάκης, που είπε πως το έμαθε τη Δευτέρα, επιχειρούν να κάνουν κομματική μία υπόθεση που ήδη βρίσκεται στα χέρια της βελγικής δικαιοσύνης.

Αντί γίνει μία προσπάθεια να προστατευτεί η γυναίκα, γίνεται μία προσπαθεί να κομματοποιήσουν το γεγονός. Γιατί έτσι, τα θύματα δεν θα πηγαίνουν να καταθέσουν. Είμαστε με το θύμα χωρίς αστερίσκους. Ο κ. Γεωργούλης σε 15 λεπτά βρέθηκε εκτός κόμματος και εκτός ευρωομάδας.

Επιχειρείται από την πλευρά της ΝΔ ένα είδος ”ρεβανσισμού”. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Σε 15 λεπτά εμείς τον διώξαμε ακόμη και εάν σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας. Αν από αυτή την ιστορία πρέπει να βγάλουμε κάτι, είναι πως χρειάζεται να στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες και να προχωρήσουμε επιτέλους στη νομοθέτηση της ‘’γυναικοκτονία’’», είπε η Ρένα Δούρου.

Η απόφαση της καταγγέλλουσας μετά τις διαστάσεις που πήραν οι κατηγορίες της

Με την υπόθεση ασχολήθηκε ξανά σήμερα, Παρασκευή 21/4 στην έναρξη της εκπομπής "Πρωινό" ο Γιώργος Λιάγκας. Ο παρουσιαστής, μάλιστα, ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό κοινό την απόφαση που πάρθηκε χθες σχετικά με την καταγγέλλουσα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως δεν επιτρέπεται πλέον να λέγεται δημόσια το όνομα της καταγγέλλουσας ενώ απαγορεύεται να δείχνουν τα site και οι εκπομπές την φωτογραφία της αλλά και προσωπικά της στοιχεία.

«Το ρεπορτάζ λέει ότι το φερόμενο θύμα ορθώς από εχθές βγήκε μία απόφαση να μη λέμε το όνομά της και να μη δείχνουμε τη φωτογραφία της. Εγώ το είχα πει από την αρχή ότι είναι λάθος, το κάναμε κι εμείς κι όλες οι εκπομπές, σέβομαι την απόφασή και την ακολουθώ σαν εκπομπή όλοι ξέρετε ποια είναι. Οφείλουμε να το σεβαστούμε» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.