Δανάη Μπάρκα: «Άλλος ένας άνθρωπος από την δικιά μας...» - Η αναφορά της παρουσιάστριας στον Αλέξη Γεωργούλη

«Όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Δανάη Μπάρκα: «Άλλος ένας άνθρωπος από την δικιά μας...» - Η αναφορά της παρουσιάστριας στον Αλέξη Γεωργούλη

Το πρωί της Παρασκευής (21/4) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Πάμε Δανάη» αναφέρθηκαν στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και την καταγγελία για βιασμό. Η Δανάη Μπάρκα, αναφέρθηκε στον ηθοποιό και πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας έναν αρκετά ουδέτερο σχολιασμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης μετά την απόφαση της καταγγελούσας (δείτε την εδώ) και οι Βέλγοι συνήγοροι υπεράσπισης του Αλέξη Γεωργούλη, Cédric Vergauwen και Olivia Venet: «Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται -ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα».

Το σχόλιο της Δανάης Μπάρκα για τον Αλέξη Γεωργούλη

«Αυτοί είναι μέχρι στιγμής οι τίτλοι που έχουν επιλέξει τα ξένα Μέσα για να παρουσιάσουν το θέμα. Όταν υπάρχει καταγγελία, φυσικά και είναι λογικό να κάνει τον γύρο του κόσμου και ειδικά όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο με θεσμικό ρόλο και εκλεγμένος από τον κόσμο στην Ευρώπη», είπε αρχικά η Δανάη Μπάρκα.

«Όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, όταν μιλάμε για μία υπόθεση που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και υπάρχει αυτό το νομικό πλαίσιο γύρω-γύρω από αυτή την υπόθεση. Αυτά είχε να πει ο διεθνής Τύπος, αλήθεια είναι τόσο στενάχωρο να κάνει τον γύρο του κόσμου –θα μου πεις, γιατί ξεχωρίζεις καταγωγή, ιδιότητα, ταυτότητα; Όχι- ότι μέσα σε τρεις μήνες άλλος ένας άνθρωπος από τη δική μας χώρα αντιμετωπίζει μία βαριά καταγγελία», συνέχισε.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών είναι αναμφίβολα ο Αλέξης Γεωργούλης, με αφορμή την καταγγελία μιας γυναίκας για βιασμό και ξυλοδαρμό, ενώ φαίνεται πως ετοιμάζουν κι άλλα 3 άτομα καταγγελία εις βάρος του.

Ο, πρώην πλέον, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζεται πως είναι αθώος και ότι οι καταγγελίες περί σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης γυναικών από το περιβάλλον του στις Βρυξέλλες, είναι κατασκευασμένες και κατευθυνόμενες, με σκοπό να βλάψουν πολιτικά τον ίδιον και, εμμέσως, τον ΣΥΡΙΖΑ μιας και οι εκλογές της 21ης Μαϊου πλησιάζουν.

Σε σχέση με την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, το protothema.gr αναφέρει πως το πρώτο βήμα είναι η εξέταση του φακέλου της υπόθεσης από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Ο συγκεκριμένος φάκελος δεν έχει παραδοθεί ακόμη από τη βελγική εισαγγελία στο Ευρωκοινοβούλιο και τις επόμενες ώρες ή ημέρες αναμένεται να προσδιοριστεί η παραπομπή της υπόθεσης Γεωργούλη στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, ώστε να εκκινήσει η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κατηγορούμενου.

Στη συνέχεια, μετά από την ανάλυση της δικογραφίας, θα οριστεί από το Ευρωκοινοβούλιο ένας ειδικός σύμβουλος, ο οποίος θα κληθεί να παράσχει περαιτέρω πληροφόρηση στην Επιτροπή, εν όψει της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του. Η όλη διαδικασία προβλέπεται μακρόχρονη, καθώς μετά από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα κρίνει οριστικά για την άρση ή μη της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Εφόσον γίνει αυτό, ο Αλέξης Γεωργούλης θα κληθεί σε απολογία από τον Βέλγο εισαγγελέα. Παρόλ' αυτά εκφράζεται η βεβαιότητα ότι, λόγω παρέλευσης τριετίας από την τέλεση των αδικημάτων εις βάρος της κας Χρονοπούλου, ο Γεωργούλης δεν θα προφυλακιστεί έως την ημερομηνία της δίκης του, η οποία επίσης θα οριστεί αναλόγως με τα ευρήματα της εν εξελίξει εισαγγελικής έρευνας στις Βρυξέλλες. Γενικώς, σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου και στην υποθετική περίπτωση καταδίκης του, ο Αλέξης Γεωργούλης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 έτη. Αν όμως κριθεί σαν κατά συρροήν δράστης κακοποίησης, τότε ο κολασμός του θα είναι, πιθανώς, βαρύτερος.

Διαβάστε επίσης: «Είναι αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους» - Οι επόμενες κινήσεις της καταγγέλλουσας