«Ντροπή σας! Είναι ένα δόγμα σκληρό, απάνθρωπο, μισαλλόδοξο...» - Οργισμένος ο Μικρούτσικος φώναζε κατά του Αμβρόσιου

«Να χάνεις το παιδί σου και να λες "φταίει ο διάολος, το καρναβάλι και η Πάτρα;"»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Ντροπή σας! Είναι ένα δόγμα σκληρό, απάνθρωπο, μισαλλόδοξο...» - Οργισμένος ο Μικρούτσικος φώναζε κατά του Αμβρόσιου

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε στον αέρα της εκπομπής Super Κατερίνα, όταν βγήκε μέσω skype ο αρχισυντάκτης του ekklisiaonline, με σκοπό να δώσει την απάντηση του Αμβρόσιου προς τις εκπομπές που του "επιτέθηκαν" για το κείμενο του μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων, απέδωσε την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, σε τιμωρία του Θεού για το καρναβάλι της Πάτρας - δείτε εδώ το κείμενο που έφερε οργή.

Ο δημοσιογράφος λοιπόν, μετέφερε πως σε επικοινωνία που είχε με τον πρώην μητροπολίτη άφησε αιχμές κατά των παρουσιαστών που τον έκραξαν, λέγοντας χαρακτηριστικά «άνθρωποι που δεν ξέρουν καν το Πάτερ Ημών, είναι δυνατόν να ερμηνεύσουν ένα θεολογικό κείμενο;».

Το ξέσπασμα του Μικρούτσικου κατά του Αμβρόσιου

Με το που το άκουσαν αυτό στην εκπομπή, όλοι έγιναν έξαλλοι και δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος δε, έκανε ένα απίστευτο ξέσπασμα.

«Γιατί δίνετε λόγο στον παραλογισμό; Γιατί δεν βάζετε ένα φρένο; Γιατί δεν τον διασφαλίζετε και τον κάνετε καυσόξυλα στην πυρά;», ανέφερε αρχικά.

«Τον είπα φασιστικό όργανο και θα το προχωράω όσο θα επιμένει σε έναν λόγο εκδικητικό, που καταργεί κάθε έννοια θρησκείας και δη χριστιανισμού. Όλη η χριστιανική διδασκαλία είναι στο "Αγάπα τον πλησίον¨ σου και στη συμπαράσταση του ανθρώπου. Να χάνεις το παιδί σου και να λες «φταίει ο διάολος, το καρναβάλι και η Πάτρα»; Ντροπή σας!», είπε.

«Δεν είναι ούτε πνευματικό ζήτημα, ούτε τίποτα. Είναι ένα δόγμα σκληρό, απάνθρωπο, μισαλλόδοξο, που κλείνει τα μάτια και λέει: τώρα θα σου δείξω εγώ», είπε κλείνοντας.

Να σημειώσουμε πως με το που κυκλοφόρησε το κείμενο του, όλες οι εκπομπές - όπως το Πρωινό με τον έξαλλο Λιάγκα - μίλησαν με σκληρά λόγια εναντίον του, ενώ από τους πρώτους που τοποθετήθηκαν ήταν ο ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος.