«Μου έκανε μια πολύ σφιχτή αγκαλιά και με ρώτησε αν...» - Γενέθλια μέσα στη θλίψη για τον γιο της Μαριάντας Πιερίδη

Φανερά επηρεασμένος από την τραγωδία στα Τέμπη

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Μαριάντα Πιερίδη
Instagram / Μαριάντα Πιερίδη

Κανείς δεν έχει καταφέρει να μείνει ανεπηρέαστος από την τραγωδία στα Τέμπη, καθώς έχασαν τη ζωή τους πάνω από 50 άνθρωποι και ακόμη δεν έχουν βρεθεί πολλοί από τους επιβάτες, ούτε κάτω από τα χαλάσματα, αλλά ούτε και σε κάποιο νοσοκομείο (δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους νεκρούς και την ταυτοποίηση των πτωμάτων).

Πολλοί πολίτες, διάσημοι και μη, δεν έχουν σταματήσει να δημοσιεύουν αναρτήσεις για να βοηθήσουν όσο μπορούν ή για να εκφράσουν την θλίψη και την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοούμενων και ανάμεσά τους βρίσκεται και η Μαριάντα Πιερίδη.

Η σημερινή μέρα, Πέμπτη 2/3, κανονικά θα ήταν μέρα χαράς για εκείνη, διότι ο γιος της έχει τα γενέθλιά του, αλλά ακόμη κι εκείνος, παρόλο που είναι πολύ μικρός αγωνιά να μάθει την τύχη των ανθρώπων που βρισκόντουσαν στα βαγόνια και η ερώτηση που έκανε στην μητέρα του την έκανε να "λυγίσει".

Η ερώτηση του γιου της Μαριάντας Πιερίδη για την τραγωδία στα Τέμπη

«Σήμερα έχει γενέθλια ο γιος μου! Το πρωί όταν του είπα χρόνια πολλά, μου έκανε μια πολύ σφιχτή αγκαλιά και με ρώτησε αν βρήκαν τα παιδάκια ζωντανά!!! Η καρδιά μας και το μυαλό μας είναι δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους κι όλα αυτά τα τόσο νέα παιδιά που έφυγαν τόσο άδικα!!!! Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να απαλύνει τον αβάσταχτο πόνο των οικογενειών τους… μόνο η ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ξανά συναντηθούν εκεί ψηλά…κρατάτε γερά!!!», έγραψε στο προφίλ της η τραγουδίστρια.

Μαριάντα Πιερίδη ανάρτηση Τέμπη
Instagram / Μαριάντα Πιερίδη

Η κραυγή βοήθειας από συγγενή αγνοούμενου

Το πρωί της Πέμπτης (2/3) στην ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» βρέθηκε με τηλεφωνική σύνδεση η αδελφή ενός αγνοούμενου από την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Λάρισα.

Η αδελφή του αγνοούμενου έκανε δημόσια έκκληση για να την βοηθήσουν να βρεθεί ο αδελφός της, διότι τόσες μέρες δεν έδειξε κάποιο σημάδι ζωής. Αγνοούμενος είναι ο Γιάννης Βουτσινάς, η φωτογραφία του οποίο προβλήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Δεν υπάρχει λίστα με το όνομα του αδελφού μου. Όπως ξέρετε, δεν τελειώνει κάτι, εκτός αν τελειώσει με καθορισμένο αποτέλεσμα. Παρακαλώ πάρα πολύ, είναι ο αδελφός μου αυτός που βλέπουμε τώρα στην τηλεόραση, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Αν κάποιος διασώστης, κάποιος άνθρωπος… και ας μην είναι σίγουρος. παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου. Δεν την χάνουμε την ελπίδα», είπε η Κατερίνα Βουτσινά.