Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Έγινε γνωστό πριν από λίγο - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του για το μνημόσυνό του

Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την ώρα που η σύζυγος του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου παλεύει να κρατηθεί στη ζωή μετά τον χαμό του καλού της (δείτε εδώ ποια είναι η κατάστασή της), την Τρίτη 14/2, η οικογένεια του θανόντος προχώρησε σε μία ανακοίνωση σχετικά με το μνημόσυνο του ίδιου.

Ποιο συγκεκριμένα, έγινε γνωστή η ημερομηνία και η ώρα που αυτό θα πραγματοποιηθεί, όπως και το μέρος, ενώ υπήρξε και σχετικά ενημέρωση για το αν θα επιτραπεί ο Τύπος και οι κάμερες κατά καθ' όλη τη διάρκεια που αυτό θα τελείται.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου για το μνημόσυνό του

«Σχετικά με την επικείμενη Επιμνημόσυνη Δέηση των 40 ημερών του Βασιλέως Κωνσταντίνου που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ., παρακαλούμε όπως σημειώσετε:

Θα υπάρχει προκαθορισμένος χώρος στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης για τους εκπροσώπους του Τύπου οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας ή ταυτοτήτων ΕΦΕ και Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Εσωτερικά στο Ναό δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν εκπρόσωπο του Τύπου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος

Η κατάσταση που βρίσκεται ο τάφος του

Το πρωί της Τρίτης (14/2) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Super Κατερίνα» προβλήθηκαν κάποια πλάνα από τον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με αφορμή την ημερομηνία του μνημόσυνου για τις 40 μέρες από την κηδεία του (δείτε εδώ ποιοι διάσημοι πολιτικοί παραβρέθηκαν).

Σύμφωνα με την εκπομπή του Alpha, ο σημείο που έχει ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, έχει καλυφθεί με ένα νάιλον, προκειμένου να φτιαχτούν τα καλούπια και να τοποθετηθούν τα μάρμαρα με το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά του.

Οι εργασίες στο σημείο άργησαν λόγω της κακοκαιρίας "Μπάρμπαρα" (δείτε εδώ πως έγινε). Βέβαια, στην αριστερή πλευρά του τάφου, βρίσκεται ακόμη το στεφάνι της συζύγου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννας – Μαρίας.

Οι εργασίας στο σημείο έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες τρεις μέρες. Στο σημείο δε, βρίσκεται και ένα καντηλάκι διαρκείας καθώς δε μπορεί να πηγαίνει κάποιος καθημερινά για να το ανάβει.

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (17/2) θα μπορεί όποιος θέλει να επισκεφθεί τον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ για το Σαββατοκύριακο που είναι προγραμματισμένο το μνημόσυνο, θα δοθούν νέες οδηγίες. Το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τον θάνατό του θα τελεστεί στη Μητρόπολη στις 11.00 π.μ, αμέσως μετά θα υπάρξει καφές στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο στο σημείο ταφής.