Την Πέμπτη 13/10 πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή η ανοιχτή συζήτηση με τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και για πέμπτη χρονιά βρέθηκαν άνθρωποι με αληθινές ιστορίες ώστε να μιλήσουν για την αποδοχή και την αγάπη ενάντια στο στίγμα και στην προκατάληψη. 

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο Φώτης Σεργουλόπουλος ο οποίος μίλησε την απόφασή του να δημιουργήσει οικογένεια με τον σύντροφό του, ενώ πριν λίγο καιρό είχε αποκαλύψει και όλα όσα είχε ακούσει για όταν γεννήθηκε το παιδί του. 

Οι δηλώσεις του Φώτη Σεργουλόπουλου για το παιδί του 

«Βρισκόμουν σε μια οικογένεια που αγαπούσε ο ένας τον άλλο, μεγάλωσε με πολλή αγάπη, κατανόηση, αποδοχή και όταν μεγάλωσα ένιωσα την ανάγκη να κάνω και εγώ τη δική μου οικογένεια. Κάποια στιγμή είπα στον σύντροφό μου “θέλω να κάνουμε ένα παιδί και εκείνος αναρωτήθηκε αν είναι εφικτό”

Έφτασε η στιγμή να κάνουμε το παιδί μας, να μεγαλώνουμε και να έρθει ο γιος μου κάποια στιγμή να με ρωτήσει “μπαμπά εσείς πώς με κάνατε” και του απάντησε με αγάπη μωρό μου», είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος. 

Τι θα συμβεί αν πάθει κάτι το παιδί του 

«Όταν έκανα το coming out έγινε ένα σούσουρο. Ήξερα για τι το κάνω, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι θα γινόταν μετά. Αλλά αυτό που πιστεύω και αισθάνομαι περήφανος είναι ότι έχει βοηθήσει άλλα άτομα για να κάνουν το δικό τους coming out», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και τόνισε πως η ορατότητα είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει την κοινωνία.

«Το δικό μου παιδί δεν έχει ίσα δικαιώματα, γιατί όταν θα βγει έξω από το σπίτι η οικογένεια αυτή είναι αόρατη. Εάν πάθω κάτι το παιδί μου δεν έχει καμία επιρροή. Αν πάθω κάτι εγώ το παιδί θα πάει στον αδερφό μου, εάν πάθει κάτι ο αδερφός μου θα πάει σε άλλο συγγενή ή σε ίδρυμα».

«Στις ερωτήσεις του γιου μου ανταποκρίνομαι με την αλήθεια. Δεν είναι κλεισμένος σε ένα κουτί και δεν βγαίνει έξω. Δεν έχει πρόβλημα με τα παιδιά και τους φίλους του. Όταν τον ρωτάνε «α, τι οικογένεια είναι αυτή;» τους εξηγεί και καταλαβαίνουν», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.