«Το φλερτ το 80' ήταν...» - Η Ελένη Φιλίνη ''σπάει'' τη σιωπή της για τη σεξουαλική παρενόχληση

«Ποια γυναίκα δεν έχει βιώσει...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Το φλερτ το 80' ήταν...» - Η Ελένη Φιλίνη ''σπάει'' τη σιωπή της για τη σεξουαλική παρενόχληση

Η Ελένη Φιλίνη παραχώρησε συνέντευξη στο Mega Καλημέρα την Τρίτη 3/5 και μεταξύ άλλων μίλησε πολύ ανοιχτά το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης τόσο στο χώρο της αλλά και γενικότερα στην ευρύτερη κοινωνία. Η ηθοποιός τόνισε πως όπως πολλές γυναίκες έτσι και εκείνη έχει βιώσει παρενόχληση, καθώς έχει περιγράψει και αναλυτικά το σκληρό περιστατικό.

Μιας και αποτελεί γυναίκα, που έχει δουλέψει στο θέατρο μιας άλλης γενιάς τόνισε πως κάποτε τα πράγματα ήταν πιο αθώα και μη παρεξηγήσιμα. Σήμερα αισθάνεται πως έχει χαθεί το όριο και παραδέχτηκε πως δυστυχώς δεν είναι λίγες οι γυναίκες εκείνες, που κάποια στιγμή στη ζωή τους ήρθαν σε άβολη - δύσκολη θέση.

Oι δηλώσεις της Ελένης Φιλίνη για τη σεξουαλική κακοποίηση

«Το φλερτ στη δεκαετία του ’80 ήταν όμορφο, ήμασταν και εμείς παιδιά τότε. Φοβάμαι ότι σήμερα όμως το φλερτ μπορεί να το πει κάποιος και σεξουαλική παρενόχληση. Σήμερα έχουμε πάει στο άλλο άκρο που εκεί πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία. Πως δεν είχα βιώσει σεξουαλική παρενόχληση; Ποια γυναίκα δεν έχει βιώσει; Σε οποιοδήποτε χώρο.

Το έπαθα και έχασα αρκετές δουλειές. Αλλά έχω χάσει δουλειές και για άλλους λίγους, δεν είναι μόνο η σεξουαλική παρενόχληση. Υπάρχουν και πολλά άλλα μη αξιοκρατικά» συμπλήρωσε η Ελένη Φιλίνη.

«Κόλλησε η γυναίκα του δίπλα μου και με χάιδευε στα...»

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 10/2 η Ελένη Φιλίνη. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχτηκε από γυναίκα γνωστού σκηνοθέτη.

«Μου έχει τύχει με έναν πολύ σπουδαίο σκηνοθέτη με βραβεία στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να ήταν το 1983. Με καλούν στο σπίτι με τη γυναίκα του και καθόμαστε, όπως καθόμαστε εμείς και μιλάγαμε για τις δουλειές. Ξαφνικά αρχίζει και με πλησιάζει η γυναίκα του, με πλησιάζει… με πλησιάζει… και τί ωραίο κορίτσι είσαι εσύ, και με χαϊδεύει.

Κόλλησε δίπλα μου. Αυτός ήταν απέναντι και αυτή από την άκρη του καναπέ κόλλησε. Άρχισε να μου χαϊδεύει τα μαλλιά, τα πόδια…Λέω πέρασε η ώρα, θα μιλήσουμε. Με είχαν πάρει 5-6 φορές τηλέφωνο, δεν απάντησα ποτέ», κατέληξε η Ελένη Φιλίνη, η οποία πριν λίγο καιρό αναφέρθηκε ξανά σε παρόμοια περιστατικά σεξουαλικής κακοποιήσης στο θέατρο.