"Ήρθα σε επαφή με ιερά τέρατα" - Συγκλονίζει ο Νίκος Πουρσανίδης

Οι δηλώσεις του ηθοποιού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ο Νίκος Πουρσανίδης, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει δηλώσεις για την απώλεια του Πάνου Νάτση, μίλησε στο περιοδικό ΕΓΩ, με αφορμή την θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, «Mistero Buffo», και αποκάλυψε εάν είχε νιώσει ποτέ έπαρση λόγω της δημοσιότητάς του, αλλά ανέφερε και τις δύσκολες στιγμές σε επαγγελματικές του συνεργασίες.

Νίκος Πουρσανίδης

Οι δηλώσεις του Νίκου Πουρσανίδη

Αισθάνθηκες ποτέ κάποια έπαρση για όσα κάνεις;

Όχι ποτέ. Αν το πάθαινα αυτό, θα ήταν με τον Αγγελόπουλο στην αρχή της πορείας μου στο σινεμά, όταν πήγα στο Βερολίνο και ήμουν υποψήφιος για το βραβείο εκεί. Γνώρισα εξέχουσες προσωπικότητες, τον Βέντερς, τον Αλμοδόβαρ, κ.α. Αφού δεν το έπαθα εκεί, που ήμουν 21 ετών, δεν θα το πάθω ποτέ. Ήρθα σε επαφή με «ιερά τέρατα» του σινεμά. Αγαπάω πολύ τη δουλειά και όχι εμένα όταν κάνω τη δουλειά. Μεγάλωσα σε μία οικογένεια που μας έμαθε να είμαστε ταπεινοί και σεμνοί. Σκέψου ότι ο αδερφός μου ήταν αρχηγός στον Ολυμπιακό και έπαιρνε τα βραβεία το ένα μετά το άλλο. Δεν ψωνιστήκαμε ποτέ. Με εκνευρίζει αφόρητα η έπαρση που βλέπω σε ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας. Καμία επιτυχία δεν σου επιτρέπει να βγαίνεις και να μιλάς με έπαρση σαν να είσαι κάποιος!

Σου έχει τύχει να αποχωρήσεις από δουλειά, λόγω κακής συμπεριφοράς συναδέλφου;

Είμαι ένας χαρακτήρας που πάντα αντιδρούσα και αντιδρώ, επεμβαίνω. Από πολύ μικρός που έπαιζα ποδόσφαιρο. Έχω πει «όχι» σε δουλειές, επειδή ήξερα ότι κάποιος σκηνοθέτης μπορεί να έχει περίεργη συμπεριφορά. Με ενδιέφερε να δουλεύω με υγιείς ανθρώπους. Επειδή δούλεψα από πολύ μικρός με τον Βαφέα και τον Αγγελόπουλο, ανθρώπους σπουδαίους, έβλεπα ότι δεν φέρονταν άσχημα, όσο τελειομανείς κι αν ήταν, οπότε δεν θα μπορούσα μετά να δεχτώ ότι ένας σκηνοθέτης ήταν σημαντικός και φέρεται άσχημα. Δεν το ανεχόμουν. Δεν έχω μετανιώσει για τις δουλειές ή τις επιλογές που έχω κάνει.

«Είχα πάθει κρίση πανικού από την πίεση που δέχτηκα από συνάδελφό μου»

Ο Νίκος Πουρσανίδης μίλησε στην εκπομπή Super Μπάλα στο Mega και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κρίση πανικού που είχε πάθει σε μία παράσταση που συμμετείχε, μετά από την πίεση που είχε δεχθεί από συνάδελφό του.

O ηθοποιός κλήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό και έτσι αποφάσισε να μιλήσει και για μία δική του τραυματική εμπειρία.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως το περιστατικό αυτό τον ακολουθούσε για χρόνια και ήταν μία εμπειρία που του έμεινε χαρακτηριστικά στη μνήμη στη διάρκεια της καριέρας του.

Νίκος Πουρσανίδης καταγγελίες

«Εγώ, σε μία παράσταση που είχα πιεστεί πάρα πολύ, είχα πάθε κρίση πανικού πάνω στη σκηνή και στέγνωσε το στόμα μου. Ήταν πολύ χειρότερο από ό,τι το λέω τώρα και με ακολουθούσε για χρόνια. Συνέβη από πίεση συναδέλφου», εξομολογήθηκε ο Νίκος Πουρσανίδης, ενώ και η Κατερίνα Λέχου μίλησε για όλα όσα βίωσε στο πλευρό του Γιώργου Κιμούλη.