«Μας ζύγιζαν κάθε μέρα...» - Η ταλαιπωρία που έζησε η Δανάη Παππά με τα κιλά της

«Ο καθένας έχει το σώμα που του αρέσει»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Μας ζύγιζαν κάθε μέρα...» - Η ταλαιπωρία που έζησε η Δανάη Παππά με τα κιλά της

Η Δανάη Παππά έδωσε μια εξομολογητική συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ» αναλύοντας χωρίς καμία ανασφάλεια ζητήματα διατροφής και μεταβολής του σώματος. Η ηθοποιός είναι πολύ καλά στα προσωπικά (θα τη δούμε νυφούλα;) και στα επαγγελματικά της και αυτό το πακέτο την κάνει να νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό της.

Η εξωτερική εμφάνιση είναι κάτι που επηρεάζει πολλές γυναίκες και φυσικά και τη Δανάη απλά σε μικρότερη ηλικία. Πιο αναλυτικά, καθώς ήταν αθλήτρια στίβου και ρυθμικής γυμναστικής δεχόταν μεγάλες πιέσεις για τα κιλά της, κάτι που τότε της δημιουργούσε μεγάλο άγχος και ταραχή.

Οι δηλώσεις της Δανάης Παππά για τις διατροφικές διαταραχές

Ήρθες ποτέ αντιμέτωπη με διατροφικές διαταραχές;

Όταν ήμουν μικρή έκανα ρυθμική γυμναστική και μετά όταν σταμάτησα που ήμουν σαν στέκα και μεταφέρθηκα στον στίβο, το σώμα μου άλλαξε δραματικά. Πήρα κιλά γιατί ελαττώθηκαν σημαντικά οι ώρες προπόνησης και δεν «έκαιγα» όσα έτρωγα. Έτσι πήρα βάρος και με τον στίβο «φούσκωσα». Στη ρυθμική μας ζύγιζαν κάθε μέρα. Και έξι γραμμάρια να είχαμε πάρει, έπρεπε να τρέξουμε δέκα γύρους παραπάνω. Όταν πήγα στον στίβο όμως, έβλεπα το σώμα μου να αλλάζει, γιατί και μεγάλωνα και σκεφτόμουν πώς έχω γίνει έτσι. Ήταν ένα μεγάλο σοκ.

Δανάη Παππά

Πώς το διαχειρίστηκες αυτό;

Σταμάτησα να βλέπω το πώς ήμουν πριν. Μετά άρχισα να παρατηρώ ότι μοιάζω με τις υπόλοιπες συναθλήτριές μου στον στίβο, οπότε σιγά σιγά προσπάθησα να κάνω αυτή τη μεταβίβαση. Επιπλέον και η οικογένειά μου και ο προπονητής μου τότε με στήριξαν και μου εξήγησαν ότι από τη στιγμή που μεγαλώνω είναι φυσιολογικό να αλλάζει το σώμα μου.

Έχεις πλέον ανασφάλειες με το σώμα σου;

Όχι, προσπαθώ να μην σκέφτομαι καθόλου το αν έχω παχύνει ή όχι. Ευτυχώς είμαι σε μια ηλικία που δεν είναι δύσκολο να χάσω κιλά. Θέλω να νιώθω καλά με μένα και να μου κάνει το τζιν. Αν μου κάνει το τζιν είμαι μια χαρά. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούμε να μοιάσουμε σε κάποια πρότυπα που βλέπουμε είτε στην τηλεόραση είτε σε πασαρέλες. Ο καθένας έχει το σώμα που του αρέσει.

Αυτή είναι η καταγωγή της Δανάης Παππά

Καλεσμένη στην εκπομπή The 2night show βρέθηκε η Δανάη Παππά η οποία τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω του ρόλου της στην σειρά Σασμό . Η ταλαντούχα ηθοποιός λοιπόν, μίλησε για όλους και για όλα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην καταγωγή της και συγκεκριμένα, από που είναι η γιαγιά της και ο παππούς. Και αν νομίζετε πως είναι από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη... κάνετε λάθος.

«Ο παππούς μου είναι από την Εύβοια και η γιαγιά μου είναι από την Κέρκυρα. Εκεί οφείλω και πολλά… Η γιαγιά μου είναι κάπως έτσι, η τρελο-κερκυραία. Από την άλλη, είναι και τα τρελά νερά εκεί στην Εύβοια. Οπότε καταλαβαίνετε τι συνδυασμός έγινε», είπε η Δανάη Παππά για την καταγωγή της.

Επίσης, αναφέρθηκε και στον Σασμό και στην πιο δύσκολη σκηνή που έπρεπε να γυρίσει «Όταν διάβασα το σενάριο το οποίο έλεγε ότι η Θεοδώρα μένει και βγάζει μια κραυγή και κλαίει… Είπα “Χριστέ μου, πώς θα γίνει αυτό το πράγμα;” Είναι ένας γάμος, θα έχει πάρα πολύ κόσμο από κάτω, τι θα κάνω; Το σκεφτόμουν από τότε που πήρα το σενάριο. Προσπαθούσα να πάρω έμπνευση από κάπου.

Εκείνη την μέρα που έπρεπε να γίνει αυτή η σκηνή, είπα όχι, θα κάνεις όντως σαν να το έμαθες εκείνη την στιγμή. Δεν έχεις το σενάριο, δεν ξέρεις τίποτα, ό,τι μου βγει. Αυτό έγινε. Ο σύντροφός μου με βοηθάει να κάνω πρόβα τον ρόλο μου, μού λέει τις ατάκες. Η σκηνή με τον γάμο ήταν η πιο δύσκολη και μετά οι σκηνές που πηγαίνω στον τάφο του Πέτρου και του ζητάω συγγνώμη. Πόσο δύσκολο να ζητάς συγγνώμη από κάποιον που δε μπορεί να σε συγχωρέσει», δήλωσε.