Κάτια Γέρου: «Μπορεί να εισπράξεις “μπουνίδι” από τον περίγυρο στον χώρο του θεάτρου...»

Οι δηλώσεις της ηθοποιού

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Κάτια Γέρου: «Μπορεί να εισπράξεις “μπουνίδι” από τον περίγυρο στον χώρο του θεάτρου...»

Η Κάτια Γέρου βρέθηκε καλεσμένη το βράδυ της Πέμπτης 26/2 στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Η Ζωή Είναι Στιγμές», και παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη. Η σπουδαία ηθοποιός και δασκάλα υποκριτικής αναφέρθηκε στη δουλειά της αλλά και στο πώς πρέπει να είναι και να συμπεριφέρεται ο κάθε ηθοποιός κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Πρόσφατα, για τον ρόλο και τον χαρακτήρα των ηθοποιών αλλά και τους παίκτες ριάλιτι οι οποίοι μετά απορροφώνται από τον χώρο της υποκριτικής είχε μιλήσει και ο Παύλος Ευαγγελόπουλος, χρησιμοποιώντας αρκετά σκληρά λόγια.

Οι δηλώσεις της Κάτιας Γέρου

«Από αυτή τη δουλειά καμιά φορά δε μένει καμία χαρά. Μπορεί να εισπράξεις “μπουνίδι” από τον περίγυρο, όχι από μέσα, από το θέατρο στο οποίο εργάζεσαι. Μπορεί να έχεις πολλά πράγματα. Αν τη στιγμή της παράστασης και λίγο πριν, δεν είναι η ψυχή σου ανοιχτή…», είπε χαρακτηριστικά η Κάτια Γέρου και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος θα έρθει, δεν αρέσουμε και σε όλους, αυτό το ξεχνάμε. Αυτοί που θα τα περάσουν καλά να έχουν μπροστά τους ηθοποιούς χαλαρούς, συγκεντρωμένους, χειραφετημένους, μελετημένους και γενναιόδωρους. Δεν πας να την… βγεις στον θεατή, να πεις εγώ θα λάμψω. Είναι και μια φράση που δεν μου αρέσει».

Λίγα λόγια για την Κάτια Γέρου

  • Η Κάτια Γέρου είναι Ελληνίδα ηθοποιός με καταγωγή από το Αγρίνιο.
  • Σπούδασε αρχικά Νομική στην Αθήνα, από όπου και ξεκίνησε η ενασχόληση της με το θέατρο.
  • Στην αρχή εντάχθηκε στην ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα (1976) αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και σε αυτή του Θεάτρου Τέχνης.
  • Πέτυχε και στις δύο αλλά τελικά επέλεξε το Θέατρο Τέχνης, με το οποίο συνεργάστηκε για τα επόμενα 27 χρόνια μετά την αποφοίτησή της.
  • Αργότερα πρωταγωνίστησε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου.
  • Σύζυγος και συνοδοιπόρος στη ζωή της ήταν ο ζωγράφος, σκηνογράφος και συγγραφέας Κυριάκος Κατζουράκης.
  • Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφια βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Πρόσφατα εξέδωσε την αυτοβιογραφία της, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κι έχει τίτλο "Αλλάζοντας τους παλμούς της καρδιάς-συζητήσεις για το θέατρο με την Ιόλη Ανδρεάδη»".