Ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και σε πέμπτο ηθοποιό

Νέο σοκαριστικό περιστατικό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και σε πέμπτο ηθοποιό

Ένα νέο σοκαριστικό σημειώθηκε στον χώρο του θεάτρου καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για βιασμό κατά συρροή, κατ' εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα σε βάρος 40χρονου ηθοποιού.

Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγες μόνο μέρες μετά το πρώτο δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις).

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την εισαγγελική διάταξη, αρχειοθετούνται ωστόσο τέσσερις πράξεις που έχουν επίσης καταγγελθεί από τα θύματα. Αυτό ωστόσο που βάρυνε για την άσκηση της δίωξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διαχρονική δράση του κατηγορουμένου η οποία φέρεται να ξεκινά 2008 και να εκτείνεται έως το 2015, αλλά και η πληθώρα των καταγγελιών σε βάρος. Εκτός μάλιστα από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, υπάρχουν και μαρτυρικές καταθέσεις και άλλων γυναικών(4-5) που έχουν τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική δράση.

Ποινική δίωξη σε πέμπτο ηθοποιό

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο ηθοποιός αρνήθηκε, με τις έγγραφες εξηγήσεις του, όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί. Ακολούθησε όμως και νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων των θυμάτων που επέμειναν πως ό,τι έγινε ήταν με τη βία και χωρίς τη συναίνεση τους.

Σε βάρος του γνωστού ηθοποιού έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από τέσσερα συνολικά θύματα τα οποία ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, εκ των οποίων δυο ήταν ανήλικες τον χρόνο που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε όταν κάποιος που ξέρεις έχει κακοποιηθεί;

Εάν γνωρίζετε κάποιον που έχει βιαστεί, καταλάβετε ότι τα θύματα αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα ισχυρών συναισθημάτων ως αποτέλεσμα αυτής της εμπειρίας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να υποστηρίξετε έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας που έχει βιαστεί:

  • απλά επιτρέψτε της να εκφράσει τα συναισθήματά της. να την ακούσετε και να επικυρώσετε τι λέει
  • βοηθήστε την να κάνει αλλαγές στο περιβάλλον της που την κάνουν να αισθάνεται πιο ασφαλής
  • υπενθυμίζω ότι ο βιασμός δεν ήταν δικό της λάθος
  • να την υποστηρίξετε όταν χρειάζεται τη βοήθειά σας για το ιατρικό και το νομικό σύστημα
    ας το ξέρεις ότι πιστεύεις σε αυτήν και ότι ξέρεις ότι έχει τη δύναμη και το θάρρος να θεραπεύσει και να επιβιώσει

Το κλειδί για να είναι ένας επιζήσας βιασμός - Δεν είναι θύμα βιασμού

Οι επιζόντες βιασμού συχνά εμφανίζουν αλλαγές στη γενική υγεία τους. Διαταραχές ύπνου όπως η αϋπνία ή οι διατροφικές διαταραχές συμβαίνουν συχνά μετά από βιασμό ή σεξουαλική επίθεση. Μερικές γυναίκες αντιμετωπίζουν εφιάλτες και αναδρομές. Άλλοι αντιμετωπίζουν πόνους στο σώμα, πονοκεφάλους και κόπωση.

Η μετατραυματική διαταραχή στρες (PTSD) είναι η πιο συνηθισμένη διαταραχή που παρατηρείται στα θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης. Τα θύματα βιασμού αντιμετωπίζουν μερικές φορές άγχος, κατάθλιψη, αυτοτραυματισμό ή / και απόπειρες αυτοκτονίας, καθώς και άλλες συναισθηματικές διαταραχές. Μερικές φορές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους αφήνοντας το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά.

Οι γυναίκες που έχουν βιαστεί συχνά αντιμετωπίζουν μια τεράστια συναισθηματική μάχη για να ανακτήσουν τον αυτοσεβασμό, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθησή τους και τον αυτοέλεγχο. Είναι μια μάχη που μπορεί να κερδηθεί με τη βοήθεια φίλων, οικογενειών, συμβούλων και ιατρών που φροντίζουν και υποστηρίζουν.

Το εθνικό δίκτυο βιασμών, κακοποίησης και αιμομιξίας (RAINN) παρέχει μια τηλεφωνική γραμμή 24 ωρών δωρεάν για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο 1-800-656-HOPE καθώς και μια τηλεφωνική γραμμή άμεσης συνομιλίας. Το RAINN διατηρεί επίσης μια βάση δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης για κέντρα αντιμετώπισης κρίσεων βιασμού, σχεδιασμένα να σας βοηθήσουν να βρείτε συμβουλευτικές υπηρεσίες στην περιοχή σας.

Υπάρχει ελπίδα - αλλά πρέπει να κάνετε το πρώτο βήμα και να το ζητήσετε.