Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: «Σήμερα εξοργίστηκα και αγχώθηκα»

«Ήλπιζα ότι στο δικαστήριο θα πάψουμε να...»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: «Σήμερα εξοργίστηκα και αγχώθηκα»

Το πρωί της Παρασκευής 11/02 η Έλενα Τζώρτζή μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» με αφορμή την δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη όπου ξεκίνησε σήμερα, ωστόσο λίγο αργότερα διεκόπη -Δείτε εδώ πότε θα συνεχιστεί. Πιο συγκεκριμένα, η Έλενα Τζώρτζη ξέσπασε φανερά on air καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ήμουν λίγο πιο αισιόδοξη, παρότι ξέρω πως τα πράγματα είναι… στον κόσμο μας. Σήμερα εξοργίστηκα και αγχώθηκα διότι αυτό το αίτημα, το ανήκουστο αίτημα ότι δεν πρέπει να κρίνουν γυναίκες έναν άντρα.

Νομίζω ότι ούτε στο Ιράν θα τολμούσαν να το εκφράσουν. Πώς θα δικάσει κάποιος έναν που είναι ίδιος; Έχω αγχωθεί σε βαθμό κακουργήματος. Ξέρουμε όλοι, το έχουμε διαπιστώσει από την πορεία των πραγμάτων πόσο τον προφύλαξαν, πόσο τον κάλυψαν, πόσο καθυστέρησαν, πόσο δεν βρήκαν τα στοιχεία, πόσο πέταξαν τους υπολογιστές… Εξακολουθεί αυτό το πράγμα να γίνεται και στο δικαστήριο;

Ήλπιζα ότι στο δικαστήριο θα πάψουμε να φοβόμαστε. Οι γυναίκες και τα παιδιά φοβόμαστε. Φοβόμαστε να βρεθούμε με έναν άνθρωπο γιατί δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση… Πρέπει κάτι να υπάρχει, κάποιος να μπορεί να το σταματήσει».

Το ξέσπασμα για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Είναι αθώος, να αθωωθεί, αν είναι ένοχος να καταδικαστεί» - Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Σήμερα 11/02 είναι η μεγάλη μέρα για τον Δημήτρη Λιγνάδη καθώς πριν από λίγο ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κατηγορούμενος έφτασε στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό», ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή της δίκης λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Έτσι, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα εκπομπής λίγο πριν την έναρξη: «Είμαστε εδώ. Θα είναι και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Για πρώτη φορά θα δούμε τους καταγγέλλοντες, δεν τους έχουμε δει ποτέ. Δυστυχώς έχω ιδιαίτερα βεβαρυμμένο πρόγραμμα. Έχω ήδη κοινοποιήσει και στην Κα. Πρόεδρο και στον Κ. Εισαγγελέα τα κωλύματά μου για ολόκληρο αυτό το μήνα.

Επιθυμούμε διακαώς τη διακοπή της δίκης και για αυτό το λόγο θα ζητήσουμε διακοπή και η δίκη θα διεξαχθεί. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια δίκη με όλους τους κανόνες της δίκαιης δίκης, αν ο κ. Λιγνάδης είναι αθώος, να αθωωθεί, αν είναι ένοχος να καταδικαστεί».