Κακοκαιρία "Ελπίδα": Εξιτήριο πήρε η νεαρή μητέρα που γέννησε πρόωρα στην Αττική Οδό

«Δεν έχω τι να πω για το κράτος»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κακοκαιρία

Το μεσημέρι της Πέμπτης 27/01 η Μαρία η οποία γέννησε πρόωρα στο αυτοκίνητό της όταν εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας "Ελπίδα, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «T-Live» όπου αναφέρθηκε για το περιστατικό που βίωσε καθώς δεν δίστασε να τονίσει πως είναι εξαθλιωμένη παρόλο που πήρε εξιτήριο.

Οι δηλώσεις της για την κακοκαιρία "Ελπίδα"

«Θα το πάρω μαζί μου το μωρό μου, μου το επέτρεψαν οι γιατροί. Ευτυχώς είναι καλά. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θα πήγαινα σπίτι μου και δεν θα είχα ρεύμα. Με παίρνει τηλέφωνο η μητέρα μου και μου είπε ότι είναι χωρίς ρεύμα.

Της είπα ότι θα έρθει, δεν ήρθε ποτέ και η μητέρα μου έβαλε το παιδί μου για ύπνο με σκούφο, γάντια και πολλές κουβέρτες. Το 2022 δεν ξέρω τι πράγματα είναι αυτά… Δεν έχω τι να πω για το κράτος. Έχω απογοητευτεί τόσο πολύ από το κράτος. Σας ευχαριστώ εσάς, το κανάλι και το νοσοκομείο για τη στήριξη».

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος

H Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης.

Η εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε αφενός λόγω των όσων έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας με την πολυήμερη ταλαιπωρία των πολιτών και αφετέρου, λόγω του ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έχουν συμπληρωθεί τρία 24ωρα και εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και να ζουν μέσα σε πολικές θερμοκρασίες χωρίς να μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους για να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ την ίδια στιγμή έχουν καταγραφεί προβλήματα στη λειτουργεία του ΗΣΑΠ.