"Βούρκωσε" και έχασε τα λόγια του ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό - «Ωχ Θεέ μου! Καλό ταξίδι»

Βαρύ το κλίμα στο πλατό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

Βαρύ ήταν το κλίμα σήμερα 14/12 το πρωί σε όλες τις εκπομπές. Ο θάνατος του Γιώργου Τράγκα σκόρπισε την θλίψη σε όλο το δημοσιογραφικό κόσμο. Ο δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό όλες αυτές τις ημέρες που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Σωτηρία".

Στο Πρωινό πρόβαλλαν ένα αφιερωματικό βίντεο θέλοντας να τον τιμήσουν. Στο βίντεο αυτό είδαμε και την συνέντευξη που είχε δώσει στον Γιώργο Λιάγκα πριν από μερικά χρόνια. Όταν λοιπόν, προβλήθηκε το απόσπασμα και το λόγο πήρε ο παρουσιαστής, "λύγισε" από την συγκίνηση και βούρκωσε.

«Ωχ Θεέ μου! Ωχ Θεέ μου! Καλό ταξίδι ρε Γιώργο. Συγκινήθηκα τώρα... Γιατί έχουμε κάνει και πολύ παρέα», είπε με δυσκολία και συνέχισε «Και είχαμε και μια συνομιλία που δεν κάνει να την αποκαλύψω, πριν από μία εβδομάδα, πριν μπει...Ωχ Θεέ μου...».

Η στιγμή που ο Γιώργος Λιάγκας "λύγισε" για τον Γιώργο Τράγκα

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

 Γιώργος Τράγκας πέθανε

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond)), ως πολιτικός σχολιαστής.