Συγκινεί ο Ιωάννης Απέργης - «Περίμενα να δω το παιδί και έτρεμα»

Η υπέροχη εξομολόγησή του για τη γέννηση του παιδιού του στο The 2night Show

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκινεί ο Ιωάννης Απέργης  - «Περίμενα να δω το παιδί και έτρεμα»

Καλεσμένος στην εκπομπή The 2night Show βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (12/10) ο Ιωάννης Απέργης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ημέρα που ήρθε στη ζωή το παιδί του, αλλάζοντας τη ζωή του.

Ο αγαπημένος ηθοποιός με μεγάλο ενθουσιασμό, είχε αποκαλύψει την εγκυμοσύνη της αγαπημένης του σε συνέντευξή του στο Πρωινό.

Οι δηλώσεις του Ιωάννη Απέργη στο The 2night Show

«Τελειώνω το οτιδήποτε και πρέπει να πάω σπίτι να δω το παιδί. Ήρθε παραγγελία και δεν βιαζόμαστε για το δεύτερο. Θέλουμε να απολαύσουμε τον καρπό του έρωτά μας με την Κατερίνα. Το παιδί ήρθε με καισαρική αλλά ήμουν δίπλα της κάθε στιγμή. Όταν περίμενα να δω για πρώτη φορά το παιδί έξω, έτρεμα. Δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Το έφερναν από έναν μεγάλο διάδρομο κι όταν ήρθε μπροστά μου, δεν μπορώ να το περιγράψω.

Δεν ήταν κανένας συγγενής μου γιατί απαγορεύεται λόγω Covid. Κατέβηκα μετά από το νοσοκομείο για να χαιρετήσω τους δικούς μου. Υπήρχαν πολλές δυσκολίες. Δεν μπορούσα να βγω από το νοσοκομείο κι ήμουν τέσσερις ημέρες κλεισμένος εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Απέργης.

«Όταν δούλευα σε ένα μαγαζί, το αφεντικό έλεγε να μη μιλάω αλβανικά ούτε στους Αλβανούς πελάτες»

Πριν λίγους μήνες, ο Ιωάννης Απέργης μίλησε στην κάμερα του Pop Up και τη Χριστιάνα Κοχλατζή και αναφέρθηκε σε ένα ρατσιστικό περιστατικό που του είχε συμβεί.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε επίσης πως κατάφερε και πέτυχε τους στόχους του, αλλά και για την αλβανική του καταγωγή, που προκάλεσε πολλά προβλήματα στο σχολείο.

Πρέπει να βλέπεις μόνο το στόχο, είσαι ένας βράχος που πέφτει και τα παίρνει όλα μαζί του. Έτσι ακριβώς πρέπει να νιώθεις. Είχα γράψει στο ταβάνι “Γιάννη, μπορείς! Είσαι ο καλύτερος”, ήθελα να το βλέπω. Οι μισές ακροάσεις των σκηνοθετών είναι ψεύτικες, έχουν αποφασίσει από πριν ποιους θα πάρουν.

Είναι μεγάλο λάθος οι Αλβανοί καλλιτέχνες να κρύβουν την καταγωγή τους, αλλά υπάρχει και μια δικαιολογία. Δηλαδή, αν ήσουν Ιταλός θα έβγαινες να το πεις κατευθείαν; Τι έχει ο Ιταλός και τι δεν έχει ο Αλβανός; Φυσικά και δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος κάποιων ανεγκέφαλων, αλλά δεν με αφορά κιόλας. Εγώ είμαι άλλο και το δείχνω κάθε μέρα με τη στάση μου προς τους συνανθρώπους μου, με τη δουλειά μου, με την αφοσίωσή μου.

Φυσικά και πρέπει να πεις από πού είσαι, δεν είναι ντροπή. Το διαφορετικό πάντα το δείχνουμε με το χέρι, πάντα το κάνουμε στην άκρη, στο περιθώριο. Δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να είμαστε αγαπημένοι σε αυτά τα Βαλκάνια που είναι πάρα πολλές χώρες και πρέπει επιτέλους να γίνει πραγματικότητα το όραμα του Ρήγα Φεραίου, όλοι μαζί. Όταν δούλευα σε ένα μαγαζί στα βόρεια προάστια, το αφεντικό μου μού έλεγε να μη μιλάω αλβανικά ούτε στους Αλβανούς πελάτες».

Ιωάννης Απέργης ρατσιστικό περιστατικό και καταγωγή από Αλβανία