Μάικλ Κόνσταντιν: Πέθανε ο μπαμπάς από το «Γάμος αλά ελληνικά»

Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μάικλ Κόνσταντιν: Πέθανε ο μπαμπάς από το «Γάμος αλά ελληνικά»

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο με την είδηση, πως ο Μάικλ Κόνσταντιν, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον μπαμπά της Νία Βαρντάλος στην επιτυχημένη ταινία «Γάμος αλά ελληνικά», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 94 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή ο γαμπρός του ηθοποιού, Μάικλ Γκορντον, ο οποίος ανακοίνωσε πως ο πεθερός του πέθανε στο σπίτι του από φυσικά αίτια. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, ο αποθανών, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας επί σειρά ετών, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστά ποια ήταν αυτά, ενώ θρήνο έχει προκαλέσει και ο αιφνίδιο θάνατο του Μάικλ Κ. Γουίλιαμς.

Μάικλ Κόνσταντιν θάνατος

Ποιος ήταν ο Μάικλ Κόνσταντιν που πέθανε

Ο Michael Constantine γεννήθηκε στο Reading της Πενσυλβανίας, γιος της Ανδρομάχης (το γένος Φωτιάδου) και του Θεοχάρη Ιωαννίδη Ευστρατίου (εργάτης χάλυβα), και οι δύο μετανάστες από την Ελλάδα.

Είναι γνωστός για το ρόλο του Κώστα «Γκας» Πορτοκάλος, στην ταινία My Big Fat Greek Wedding (2002). Το 1970, πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του ABC, Room 222 , για το οποίο κέρδισε το βραβείο Primetime Emmy Β΄ Ηθοποιού σε Κωμική Σειρά το 1970 ; Αναγνωρίστηκε και πάλι από τα βραβεία Emmy, καθώς και από τα βραβεία Golden Globe, τον επόμενο χρόνο. Μετά την ολοκλήρωση του Room 222, ο Κωνσταντίνος πρωταγωνίστησε ως δικαστής Μάθιου Τ. Σιρότα στο δικαστήριο της κωμικής σειράς του Sirota’s Court το 1976, ο οποίος έλαβε τον δεύτερο υποψηφιότητά του για τη Χρυσή Σφαίρα. Ο Κόνσταντιν επανέλαβε τον ρόλο του ως Γκας στο My Big Fat Greek Wedding 2 (2016).

Το «αντίο» της Νία Βαρντάλος

«Ο Μάικλ Κόνσταντιν, μπαμπάς της οικογένειας του καστ μας, παντοτινός μας φίλος. Η συνεργασία μαζί του ήταν πλημμυρισμένη από αγάπη και διασκεδαστικές στιγμές. Θα εκτιμώ πάντα αυτόν τον άνθρωπο που έδωσε ζωή στον “Γκας”. Μας χάρισε τόσο πολύ γέλιο και του αξίζει να αναπαυθεί. Σε αγαπάμε Μάικλ», έγραψε χαρακτηριστικά στο Instagram η γνωστή ηθοποιός.