Επιστρέφει στην τηλεόραση η Ελληνοφρένεια

Σε ποιο κανάλι;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Επιστρέφει στην τηλεόραση η Ελληνοφρένεια

Έπειτα από τρία χρόνια απουσίας από την ελληνικής τηλεόραση, η Ελληνοφρένεια επιστροφή και επίσημα μετά το τέλος της από το κανάλι του ALPHA.

Σύμφωνα τον Βαγγέλη Περρή στο Πρωινό, οι συντελεστές έδωσαν τα χέρια με το Mega και τον επόμενο μήνα ξεκινούν τις εκπομπές τους.

«Έχω μια τηλεοπτική εξέλιξη που αφορά στην Ελληνοφρένεια. Έρχεται, τον επόμενο μήνα, στο Mega! Και είναι σίγουρη πληροφορία, την είχα εδώ και καιρό, την επιβεβαίωσα και είναι 100%», αποκάλυψε ο Βαγγέλης Περρής.

«Εκεί που δεν είχαμε καμία σατιρική εκπομπή, τώρα έχουμε την Ελληνοφρένεια, θα έχουμε σε λίγο και τους Ράδιο Αρβύλα. Νομίζω ότι γενικότερα επιστρέφει ένα είδος που είχε χαθεί και ήταν κακό που είχε χαθεί», πρόσθεσε.

Τι είναι ωστόσο η εκπομπή Ελληνοφρένεια;

Η Ελληνοφρένεια είναι ελληνική τηλεοπτική σατιρική εκπομπή των Θύμιου Καλαμούκη και Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη. Προβλήθηκε αρχικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ από το 2007 εώς το 2011, ενώ από το 2013 άρχισε να προβάλλεται στον Alpha, μέχρι την αιφνιδιαστική διακοπής της στα μέσα της σεζόν 2017-2018. Αντικείμενο της εκπομπής αποτέλεσε ο σχολιασμός της επικαιρότητας με τεχνικές μοντάζ, φάρσες σε δημόσια πρόσωπα, φανταστικούς διαλόγους και εκκεντρικούς χαρακτήρες.

Ελληνοφρένεια MEGA

Κεντρικοί χαρακτήρες

  • Τσολιάς (Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης): Ο Τσολιάς είναι ο μακροβιότερος χαρακτήρας της εκπομπής. Είναι ενδεδυμένος με στολή εύζωνα και φορά περούκα που καλύπτει μεγάλο μέρος του προσώπου του, καθιστώντας τον μη αναγνωρίσιμο. Σύμφωνα με τον Μπαρμπαγιάννη, ο χαρακτήρας ενσαρκώνει "τον μέσο Έλληνα κάφρο, τον λίγο γκαφατζή αλλά και συναισθηματικό, τον χαζοπολιτικοποιημένο και ούγκανο". Είναι ένας χαρακτήρας που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και διακρίνεται από τον αυθορμητισμό και την αιχμηρότητα του λόγου του. Περιφερόμενος σε δημόσιους χώρους, έρχεται σε επαφή με τον κόσμο, άλλα και με πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας και σχολιάζει τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις. Το ύφος του χαρακτήρα έχει εξομαλυνθεί στο πέρας των χρόνων, εγκαταλείποντας σε μεγάλο βαθμό τον ιδιαίτερο τόνο στην ομιλία του, καθώς και άλλες ενέργειες που ως στόχο είχαν να καυτηριάσουν συμπεριφορές που θεωρούνται "απολίτιστες".
  • Μπαλούρδος (Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης): Ο Μπαλούρδος είναι αστυνομικός στη βαθμίδα τον ΜΑΤ. Είναι τσιράκι της εκάστοτε κυβέρνησης και την υπερασπίζεται σε ό,τι και να κάνει. Όταν λέει το όνομα ή το επίθετο του πρωθυπουργού βαράει προσοχή. Επίσης έχει ένα φλερτ με την Ορνέλα.