Γιατί ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλά για μια "απίστευτη συμπεριφορά" του κορωνοϊού;

Τι είπε ο λοιμωξιολόγος;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γιατί ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλά για μια

Για μια "απίστευτη συμπεριφορά" του κορωνοϊού έκανε λόγο ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για τον ιό που έχει "φέρει" ήδη πέντε θανάτους στην Ελλάδα. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο λοιμωξιολόφος.

Ο Σωτήρης Τσιοδράς είναι ο επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Χθες Τρίτη το υπουργείο προσώρησε σε νέα ενημέρωση αναφορικά με τις εξελίξεις που έχουμε στην Ελλάδα με τον ιό και ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την κλινική εικόνα και την εξέλιξη στην υγεία των σθενών που νοσηλεύονται.

"Υπάρχουν περιστατικά τα οποία είναι κατά τεκμήριο ελαφρά, υπάρχουν και μερικές πνευμονίες. Αυτός ο ιός έχει μία απίστευτη συμπεριφορά για κάποιους συνανθρώπους μας μετά την 5η με 7η ημέρα, ξαφνικά κάνουν μία καταιγίδα κυτταροκινών, ένα υπερφλεγμονώδες σύνδρομο για το οποίο συζητήσαμε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και μάλιστα υπήρξε και μία πρόταση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για μία ειδική παρέμβαση, η οποία θα είναι ίσως και πρωτοπόρα στον κόσμο" είπε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για κανόνα καθώς σε αρκετούς η κατάστασή τους, παρουσιάζει βελτίωση.

Η ενημέρωση που έκανε η Σωτήρης Τσιόρδας για τον κορωνοϊό, που έχει απίστευτη συμπεριφορά - Πόσα είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα;

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου αναφέρθηκε και ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα μας, ενώ έγινε γνωστό ότι είχαμε ένα ακόμα θάνατο.

Ειδικότερα, όπως θα δείτε αναλυτικά και στο βίντεο που ακολουθεί, βάσει της τελευταία, χθεσινής ενημέρωσης τα κρούσματα του ιού στην χώρα μας είναι στα 387 με 35 από αυτά να είναι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. 11 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον στους πέντε. Δείτε εδώ και ποιος είναι ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας, που είναι επικεφαλής της ομάδας του υπουργείο Υγείας.

Το βίντεο με την ενημέρωση του υπουργείου