Παγκόσμιος θρήνος! “Έφυγε από τη ζωή γνωστός τραγουδιστής! Ακόμα μια μεγάλη φωνή αφήνει πίσω την κληρονομιά της!
Μετά τη Τζέσι Νόρμαν που πέθανε στα 74 της, ένας από τους σημαντικότερους βαρύτονους της όπερας, που εξακολουθούσε έως τα ενενήντα του να ερμηνεύει στη σκηνή όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του διάσημου φεστιβάλ Maggio fiorentino.
Με πάνω από 150 έργα όπερας στο ενεργητικό του
Ο Πανεράι, γεννημένος στο Κάμπι Μπιζέντσιο της Φλωρεντίας το 1994 αποτελούσε ένα ζωντανό μνημείο και σύμβολο για την ιταλική όπερα.
Θρήνος: Νεκρός πασίγνωστος ηθοποιός!
Είναι χάρη σε αυτόν που το λυρικό θέατρο βγήκε στην τηλεόραση της Rai το 1954. Ο Πανεράι πάντοτε ξεχώριζε για τις ερμηνείες του, ακόμη κι όταν πρωταγωνιστούσε δίπλα σε ‘ιερά τέρατα’ της όπερας, όπως η Μαρία Κάλας.
Έκανε το ντεμπούτο του το 1946 και στα εβδομήντα χρόνια της ένδοξης σταδιοδρομίας του είχε ερμηνεύσει όχι μόνον έργα του κλασικού οπερατικού ρεπερτορίου, έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 150 ρόλους, αλλά και έργα συγχρόνων συνθετών, όπως του Βιέρι Τοσάτι. Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο σε άρια το 1958.
https://www.youtube.com/watch?v=Kqyio8749nk
Από τη Σκάλα του Μιλάνου στη Μετροπόλιταν όπερα
Ο Πανεράι τραγούδησε στα διασημότερα λυρικά θέατρα του κόσμου, από τη Σκάλα του Μιλάνο, το Κόνβεντ Γκάρντεν, τη Μετροπόλιταν Όπερα και τη Στάατσοπερ της Βιέννης, στην όπερα του Παρισιού, το Λιτσέου της Βαρκελώνης και στα Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ και του Εδιμβούργου. Ασχολήθηκε δε και με την σκηνοθεσία, με την πιο πρόσφατη δουλειά του να είναι η φετινή παραγωγή του Θεάτρου Κάρλο Φελίτσε της Γένοβας. Η πρωτόλεια παραγωγή του ως σκηνοθέτης ήταν το 1972 με το Il Campanello του Ντονιτσέτι στη Γένοβα.
Πρωταγωνιστούσε στην πρώτη όπερα που παρουσίασε η Ιταλική τηλεόραση
Πρωτοπόρος της τηλεόρασης, ο Πανεράι βρισκόταν στην ομάδα των ερμηνευτών της όπερας «Ο κουρέας της Σεβίλλης» του Ροσίνι, που μεταδόθηκε για πρώτη φορά από τη RAI στις 23 Απριλίου 1954. Περίφημος Φίγκαρο στο παρακάτω βίντεο.
Το 2000 τραγούδησε στην διεθνή τηλεοπτική παραγωγή της «Τραβιάτας» του Πουτσίνι στο Παρίσι, η οποία μεταδόθηκε σε ταυτόχρονη παγκόσμια μετάδοση σε πάνω από 100 χώρες.
Από τους ρόλους στους οποίους ξεχώρισε, δίνοντάς του μάλιστα προσωπική χροιά, ήταν το «Τζάνι Σκίκι» του Πουτσίνι, παράσταση με την οποία ο Maggio Fiorentino ανακοίνωσε πως θα τιμήσει τη μνήμη του στην επόμενη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Αγαπημένος του ρόλος στον Ριγολέττο.
Πηγή: iefimerida.gr
Θρήνος! Πέθανε ο Νίκος Ιγνατιάδης!
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο! Πέθανε ο Νίκος ιγνατιάδης!
Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο γνωστός συνθέτης, στιχουργός και πιανίστας Νίκος Ιγνατιάδης. Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο διαχειριστής της σελίδας του στο Facebook.
Ο Νίκος Ιγνατιάδης διέπρεψε στην ελληνική δισκογραφία τη δεκαετία του ’80, γράφοντας και ενορχηστρώνοντας ορισμένα από σημαντικά τραγούδια για δημοφιλείς Έλληνες τραγουδιστές όπως ο Γιάννης Πάριος, η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Δήμου, η Μαρινέλλα, η Λίτσα Διαμάντα, η Μπέσσυ Αργυράκη κ.ά.
Θρήνος! Πέθανε θρυλική μπαλαρίνα! Άφησε πίσω της ιστορία…
Μάλιστα, είχε και σημαντικές συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως η Νάνα Μούσχουρη, η Βίκυ Λέανδρος, ο Χούλιο Ιγγλέσιας, ο Ντέμης Ρούσσος, ο Αλμπάνο και η Ρομίνα Πάουερ.
Θρήνος: Πέθανε πασίγνωστος σεναριογράφος!
Θρήνος έχει ξεσπάσει με την είδηση ότι πέθανε πασίγνωστος σεναριογράφος!
Με τεράστιες επιτυχίες στην τηλεόραση και το θέατρο, έχασε την ζωή του μετά από βαρύτατο εγκεφαλικό που υπέστη.
Νεκρός Έλληνας επιχειρηματίας!
Τα νέα γνωστοποίησε η κόρη του μέσα από το Facebook:
«Ο αγαπημένος μας πατέρας, συγγραφέας, πατέρας, παππούς, αδερφός, θείος και μέντορας έφυγε από τη ζωή έχοντας δίπλα του φίλους και συγγενείς. Θα λείψει σε όλους μας», ανέφερε η κόρη του στην ανάρτησή της. Αξιοσημείωτο είναι ότι είχε γράψει το «Πριν Χτυπήσει το Κουδούνι», σειρά η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. Ο Sam Bobrick υπέστη βαρύτατο εγκεφαλικό και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.


">
">
">
">
">
">
">