Titan: Τραγική ειρωνεία - Τι συνέβη με τον γιο του Πακιστανού μεγιστάνα και κατέληξε μαζί του στο υποβρύχιο

Δεν ήθελε να πάει αλλά...

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Ο 19χρονος Azmhed και ο πατέρας του Shahzada Dawood, δύο από τους πέντε επιβαίνοντες του υποβρυχίου «Τιτάν»
Ο 19χρονος Azmhed και ο πατέρας του Shahzada Dawood, δύο από τους πέντε επιβαίνοντες του υποβρυχίου «Τιτάν»

Λίγες ώρες μετά τον τραγικό επίλογο που γράφτηκε για τους επιβαίνοντες του Titan, επιβεβαιωμένο πια κι από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ (δείτε εδώ την ανατριχιαστική στιγμή που ανακοινώνουν μπροστά στις κάμερες το γεγονός) έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες για τους μεγιστάνες - εκατομμυριούχους που συμμετείχαν στην αποστολή με όνειρό τους να δουν από κοντά τα συντρίμμια του Τιτανικού.

Η συγκλονιστική ιστορία του 19χρονου Suleman που βρισκόταν στο Titan

Ο 19χρονος Suleman που συνόδευε τον δισεκατομμυριούχο πατέρα του Shahzada Dawood στην αποστολή, εξέφρασε δισταγμό για το αν θα πήγαινε, όπως δήλωσε η θεία του, Azmeh Dawood, σε συνέντευξή της την Πέμπτη (21/6) στο NBC News.

Η θεία του 19χρονου και μεγαλύτερη αδερφή του Shahzada ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Suleman, είχε ενημερώσει άτομο το οικογενειακού της περιβάλλοντος, ότι «δεν έχει πολύ όρεξη» και ότι «νιώθει τρομοκρατημένος», να κάνει το ταξίδι με το συγκεκριμένο υποβρύχιο για να δει τα συντρίμμια του Τιτανικού.

Αλλά ο 19χρονος κατέληξε εν τέλει να επιβιβαστεί στο υποβρύχιο της OceanGate επειδή το ταξίδι έπεσε στο Σαββατοκύριακο της Γιορτής του Πατέρα και ήθελε να ευχαριστήσει τον πατέρα του, ο οποίος ήταν παθιασμένος με τις ιστορίες του Τιτανικού, σύμφωνα με την Azmeh.

«Αισθάνομαι δυσπιστία», είπε η θεία του 19χρονου, μιλώντας εμφανώς συγκινημένη στο NBC News. «Είναι μια εξωπραγματική κατάσταση». Οι τελευταίες τέσσερις ημέρες ήταν αγωνιώδεις για την Azmeh. Η μεγαλύτερη αδερφή του μεγιστάνα, ήταν «κολλημένη» στην τηλεόραση και απελπισμένη για ενημερώσεις σχετικά με τον Suleman και τον Azmeh, και φοβούμενη τα χειρότερα.

«Αισθάνομαι σαν να έχω βρεθεί σε μια πολύ κακή ταινία, με αντίστροφη μέτρηση, αλλά δεν ήξερες σε τι μετράς αντίστροφα», ανέφερε στο ίδιο μέσο η θεία του 19χρονου. «Προσωπικά μου είναι κάπως δύσκολο να αναπνεύσω, σκεπτόμενη αυτούς. Δεν έχω ξαναζήσει τίποτα παρόμοιο», προσέθεσε.

«Ήταν ο μικρός μου αδελφός», είπε η Azmeh κλαίγοντας και όντας καταβεβλημένη από την κατάσταση. «Τον κράτησα στην αγκαλιά μου όταν γεννήθηκε».

Οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο ήταν:

  • ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας
  • ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ
  • ο 59χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ
  • ο 48χρονος Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.
TAGS