Τραγωδία Τέμπη: «Μου έφεραν τα παπούτσια σε νάιλον τσάντα! Πέθανε μέσα στα λιωμένα σίδερα» - Σοκάρει πατέρας

«Εγώ το έβαλα στο τρένο χαμογελαστό και με όνειρα ζωής»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τραγωδία Τέμπη: «Μου έφεραν τα παπούτσια σε νάιλον τσάντα! Πέθανε μέσα στα λιωμένα σίδερα» - Σοκάρει πατέρας

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε πατέρας που έχασε την 19χρονη κόρη του στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τα λόγια του "τσακίζουν" κόκαλα για την τελευταία τους επικοινωνία αλλά και το τραγικό τέλος...

Τα λόγια του πατέρα που έχασε την κόρη του στα Τέμπη

«11 παρά 20 μίλησα τελευταία φορά με την κόρη μου και η μητέρα της 11:08, δηλαδή λίγα λεπτά πριν την τραγωδία. Την πήραμε μετά από 10 λεπτά αλλά δεν απαντούσε. Σηκωθήκαμε, ετοιμαστήκαμε και 12 και 10 ξεκινήσαμε να πάμε στη Λάρισα».

«Στην Ελλάδα ζούμε! Είτε πληρώσει κάποιος αποζημιώσεις είτε δεν πληρώσει, το παιδί μας δεν γυρνάει πίσω. Θέλω να πάρω μια απάντηση. Εγώ το έβαλα στο τρένο χαμογελαστό και με όνειρα ζωής και μου το έφεραν πίσω σε ένα άσπρο φέρετρο και με τα παπουτσάκια του σε μία νάιλον τσάντα. Ποιος θα μου απαντήσει τι έφταιξε το κοριτσάκι μου και πέθανε μέσα στα λιωμένα σίδερα και πώς εγώ, η γυναίκα και τα τρία παιδιά μας θα σταθούμε στα πόδια μας;» συμπλήρωσε ο Ηλίας Παπαγγελής.

«Πέραν του σταθμάρχη, που κρατείται προσωρινά, υπάρχουν και άλλες ευθύνες. Όλοι περιμένουμε να πάρουμε απαντήσεις» υπογράμμισε ακόμα ο δικηγόρος της οικογένειας.

Δείτε επίσης: «Ο ένας κατούραγε τον άλλο για να καθαρίσει το πρόσωπό του» - Σοκάρει περιγραφή 19χρονης που έζησε

20χρονος φοιτητής που τραυματίστηκε σοβαρά πλήρωσε μόνος του την θεραπεία

«Ήμουν στο βαγόνι νούμερο 2, τέταρτο κατά σειρά. Την ώρα της σύγκρουσης ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, είδαμε μια μεγάλη λάμψη από τη φωτιά και μετά ακολούθησε ένα μικρό κενό. Έπειτα, το βαγόνι εκτροχιάστηκε και όλα μαύρισαν. Ήμασταν τρία άτομα μέσα στο βαγόνι αυτό και βρεθήκαμε εκτός από τις θέσεις μας».

«Βρεθήκαμε στο βαγόνι με τα υπόλοιπα παιδιά, πετάξαμε τις βαλίτσες και μετά κρεμαστήκαμε και πηδήξαμε. Την ώρα που εκτροχιάστηκε το τρένο, χτύπησα κάτω δεξιά τη μέση μου και έχω μερικά κατάγματα».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Άγγελος, τον κηδεμόνα που χρειάζεται να φορά για να στηρίζει τη μέση του, έπρεπε να τον πληρώσει από την τσέπη του.