Τραγωδία Τέμπη: Η ανακοίνωση της Hellenic Train για τις αποζημιώσεις θυμάτων και τραυματιών

Η ανάρτηση στο twitter

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Όπως γνωστοποιήθηκε, σύμφωνα με υπουργική απόφαση του Δεκεμβρίου του 2019, που φέρει ημερομηνία 27/12/2019 και την υπογραφή τού τότε υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, εξαιρεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μάλιστα, για πέντε χρόνια, ως το 2024 δηλαδή, όπως και οι δύο προηγούμενες που υπεγράφησαν το 2009 και το 2014, από το να αποζημιώνει χρηματικά επιβάτες όταν παραβιάζονται βασικά δικαιώματά τους (δείτε εδώ). Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει μεγάλη οργή, ειδικά μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Μετά ωστόσο την κυκλοφορία της είδησης, η Hellenic Train έκανε σχετική ανάρτηση, ενημερώνοντας τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών για την απόφαση που πήραν.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

«Η Hellenic Train δεν ενεργοποιεί την εξαίρεση για καταβολή αποζημιώσεων», έγραψε στο twitter.

«Υπάρχει η καταγγελία για παράνομο υλικό»

Το πρωί του Σαββάτου 4/3, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του ΣΚΑΪ, Καλημέρα, ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας των θυμάτων που έχει αναλάβει την υπεράσπισή τους και την διαλεύκανση της υπόθεσης, σχετικά με τον υπεύθυνο για την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη (δείτε εδώ τι συνέβη με την κοπέλα που βρέθηκε νεκρή η γάτα της).

Ο ίδιος προέβη σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία, η οποία έχει να κάνει με το φορτίο που βρισκόταν μέσα στο ένα από τα δύο τρένα, εκείνο που δεν μετέφερε τους επιβάτες και κατευθυνόταν προς την Αθήνα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ίδιο και τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι τώρα, τα υλικά και τα αντικείμενα που μετέφεραν είναι ύποπτα και φαίνεται να ήταν αδήλωτα, παράνομα δηλαδή, και εύφλεκτα, διότι διαφορετικά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί το μέγεθος της έκρηξης που πραγματοποιήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, όλα δείχνουν πως υπήρχε είτε κηροζίνη είτε προπάνιο.

«Γι' αυτό σήμερα από τη στιγμή που υπάρχει η καταγγελία για παράνομο υλικό, θα πρέπει να έρθει ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από την Αθήνα να το ερευνήσει. Δε δικαιολογείται με 2 φιάλες υγραερίου αυτή έκρηξη» είπε, διευκρινίζοντας πως ακόμα και αυτές είναι απαγορευμένες στα τρένα.

Η εταιρεία από την άλλη πλευρά, επιμένει να υποστηρίζει πως ήταν απλές φιάλες υγραερίου για τα φρένα, ενώ ο δικηγόρος τονίζει πως οι παράνομες μεταφορές γίνονται εδώ και καιρό. Μάλιστα, προχώρησε και σε νέα δήλωση κατά του σταθμάρχη, λέγοντας πως δεν ήταν στη θέση του (δείτε εδώ τα αποτελέσματα των τοξικολογικών για την κατηγορία πως είχε πιει).