Τραγωδία Τέμπη: «Κοιμάται λίγο, ξυπνάει, λέει συνεχώς “μυρίζει καμένο”» - Συγκλονίζει θεία επιζήσασας

«Τον σκασμό να τον βγάλουν οι υπεύθυνοι»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των επιβατών του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε με το εμπορικό στα Τέμπη και αφαίρεσε την ζωή πάνω από 50 ανθρώπων. Ακόμη σε νοσοκομεία βρίσκονται αρκετοί τραυματίες με ορισμένους να είναι σοβαρά.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται και ο 20χρονος φοιτητής που λέγεται πως είναι και ο μόνος που επέζησε της σύγκρουσης από το πρώτο βαγόνι, καθώς εκτοξεύτηκε έξω από αυτό και τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του οι διασώστες.

Όσα βιώνουν οι τραυματίες στα νοσοκομεία μετά την τραγωδία των Τεμπών

Η θεία επιζήσασας της τραγωδίας, που βρισκόταν στο πίσω μέρος του τρένου, αποκαλύπτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανιψιά της μετά τα όσα βίωσε: «Δεν είναι καλά, κοιμάται λίγο, ξυπνάει, λέει συνεχώς “μυρίζει καμένο”», είπε στον ΑΝΤ1.

Η γυναίκα ξεκαθάρισε πως, «δεν με ενδιαφέρει ποια είναι η προηγούμενη ή η επόμενη κυβέρνηση» και ζήτησε όχι παραιτήσεις από θέσεις, αλλά απόσυρση από την πολιτική.

«Τον σκασμό να τον βγάλουν οι υπεύθυνοι, οι κυβερνήσεις να βγάλουν τον σκασμό και να μας ακούσουν, να σκύψουν το κεφάλι και να μας ακούσουν», κατέληξε η κυρία Γιώτα.

Δείτε επίσης: «Χάνω το παιδί μου!» - Πλάνταξε στο κλάμα η μητέρα του 26χρονου που σκοτώθηκε στην Λάρισα

Η πρώτη αντίδραση του 60χρονου σταθμάρχη μετά την ανακοίνωση των πρώτων νεκρών

O 60χρονος βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης και απολογείται (δείτε εδώ τις πρώτες δηλώσεις του), αλλά την ίδια στιγμή διαρρέουν στοιχεία για την συμπεριφορά του και τις κινήσεις του λίγα λεπτά πριν συμβεί το δυστύχημα που προκαλούν ακόμα πιο μεγάλη οργή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, δηλαδή, ο σταθμάρχης Λάρισας λίγο πριν φτάσει το τρένο στο σταθμό, είχε πάει να πάρει καφέ στην καφετέρια που υπάρχει μέσα στο σταθμό, περίπου ένα τέταρτο πριν συγκεκριμένα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το βάθος της αποβάθρας και επέστρεψε στο πόστο του.

Κάμερες ασφαλείας υπάρχουν παντού στον σταθμό και οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί ενώ τις επιβεβαιώνουν και εργαζόμενοι στο καφέ. Το ίδιο ρεπορτάζ δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που ακούστηκαν για οχλαγωγίες και μουσική στο σταθμό.

Μάλιστα, αναφέρεται πως όταν κατάλαβε το λάθος του, κάπνιζε συνεχώς ενώ μόλις έφτασαν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για νεκρούς ο ίδιος είπε σε συνάδελφό του: «Την πάτησα».

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ σημείωσε πως από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει ότι υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης αλλά οι συνάδελφοί του, γνωρίζοντας την απειρία του είχαν πει σε σιδηροδρομικούς που βρίσκονταν στο σταθμαρχείο «να έχουν λίγο το νου τους».