Τραγωδία Τέμπη: Ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση των νεκρών - Μια μητέρα ακόμη ψάχνει το παιδί της

Ένας άνθρωπος παραμένει άγνωστος, δεν τον έχει τον έχει αναζητήσει κανείς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/EUROKINISSI
MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακοί έλεγχοι της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όλων των δειγμάτων βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρωθεί, από το σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο αριθμός των νεκρών είναι 57, ωστόσο ταυτοποιήθηκαν οι 53. Ένας άνθρωπος ακόμη παραμένει άγνωστος καθώς κανένας δεν τον έχει αναζητήσει. Από την άλλη, μια μητέρα ακόμη ψάχνει το παιδί της. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία συγκεντρώθηκαν 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη.

Στο τόπο του δυστυχήματος, το μακάβριο έργο της πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από την φοβερή σύγκρουση των δύο τρένων και απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.

Δείτε επίσης: «Την πάτησα» - Η πρώτη αντίδραση του 60χρονου σταθμάρχη μετά την ανακοίνωση των πρώτων νεκρών

Συγκλονίζουν οι περιγραφές αστυνομικού για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο Β. Γκάζας, ένας από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν πρώτοι στα Τέμπη λίγα λεπτά μετά την σύγκρουση, συγκλονίζει με τα λόγια του.

«Ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια, πολλοί δεν είχαν καταλάβει τι είχε γίνει. Οι πρώτοι που βγήκαν από την πίσω μεριά της αμαξοστοιχίας, λέγανε ότι το τρένο βγήκε από τις ράγες, δεν ήξεραν ότι έγινε μετωπική σύγκρουση», αναφέρει.

«Και λύγισα και φοβήθηκα. Όταν είσαι δίπλα σε μια αμαξοστοιχία η οποία έχει πάρει φωτιά, δεν ξέρεις πότε μπορεί να γίνει το μπαμ. Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά, έπρεπε να μείνω εκεί. Έχω ένα παιδάκι και το σκεφτόμουν την ώρα που ήμουν δίπλα στη μηχανή που καιγότανε. Σκέφτηκα μόνο αυτό, να γυρίσω στο παιδί μου, αλλά και όλοι αυτοί οι άνθρωποι να γυρίσουν σπίτι τους ζωντανοί», ανέφερε ο Β. Γκάζας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Δείτε επίσης: «Γιατί να μου το στερήσουνε; Με κόπο και μόχθο τα μεγαλώνω» - Σπαραξε στον αέρα του ΣΚΑΙ ο πατέρας της Ελπίδας