Τέμπη: «Ούτε στα μάτια δεν μπορώ να τους κοιτάξω» - "Έσπασε" στον αέρα του MEGA ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ για τους γονείς των θυμάτων

«Υπάρχουν βράδια που ξυπνάω κάθιδρος από τον ύπνο μου ακούγοντας το σφύριγμα του τρένου και τις φωνές αυτών που χτυπήθηκαν»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Ούτε στα μάτια δεν μπορώ να τους κοιτάξω» -

Καλεσμένος στην εκπομπή του MEGA, Κοινωνία Ώρα Mega, το πρωί της Παρασκευής 3/3 ήταν ο Παναγιώτης Τερεζάκης, ο οποίος είναι σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ και τις προάλλες ανέλυσε ένα ένα τα λάθη που έγιναν από την πλευρά του σταθμάρχη, τα οποία οφείλονται για την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη (δείτε τα εδώ).

Ο ίδιος, λοιπόν, όταν ρωτήθηκε για τους συγγενείς των θυμάτων και των αγνοούμενων σχετικά με το τι θα τους έλεγε, εφόσον βρίσκεται δημόσια στην τηλεόραση και θα μπορούσαν να τον ακούσουν όλοι, "λύγισε" και τόνισε πως δεν υπάρχουν λόγια συμπαράστασης που μπορούν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους μέσα στον πόνο τους.

"Έσπασε" στον αέρα του MEGA ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη

«Τι μπορεί να πει ένας άνθρωπος σε αυτόν τον πόνο; ανθρώπων που έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα; Από αυτή τη στενωπό πέρασα, την έζησα, είναι στο αίμα μου. Υπάρχουν βράδια που ξυπνάω κάθιδρος από τον ύπνο μου ακούγοντας το σφύριγμα του τρένου και τις φωνές αυτών που χτυπήθηκαν. Έχουν περάσει 50 χρόνια και δεν μπορεί κανείς να μου βγάλει αυτό το πράγμα από το μυαλό μου.

Μπορώ εγώ να πω κάτι σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν χάσει ό,τι πιο πολύτιμο είχαν στον κόσμο; Τι να τους πω; Ούτε στα μάτια δεν μπορώ να τους κοιτάξω. Δεν μπορώ. Έζησα στιγμές αυτή τη μέρα που πήγα που δεν θέλω να τις ζήσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Δεν το θέλω. Συγγνώμη, αλλά δεν το θέλω. Η κόρη μου που είναι 22 χρονών και ο γιος μου 25 μπαίνουν σε αυτά τα τρένα. Εγώ τους είπα πηγαίνετε. Ταξιδεύω εγώ στην πρώτη θέση μαζί με τους μηχανοδηγούς. Θα μπορούσαν αυτή τη στιγμή να κλαίνε τα παιδιά μου. Τι να πω στις μαμάδες αυτές; Τι να τους πω; Ποιος μπορεί να μειώσει τον πόνο τους, την οργή τους; Δεν ξέρω αν αυτοί οι άνθρωποι θα βρουν ποτέ παρηγοριά», είπε συγκινημένος.

Σε επόμενη ερώτηση για το αν φοβάται ότι μπορεί να συμβεί νέο δυστύχημα, η απάντηση του ήταν απόλυτα ειλικρινής: «Ναι, το φοβάμαι».

Ένα θαύμα μέσα στην φρίκη

Τέταρτη μέρα που το πανελλήνιο παρακολουθεί παγωμένο τις εξελίξεις γύρω από την ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη και μετά από τόσες πολλές βασανιστικές ώρες, ακούστηκε στην τηλεόραση μια ευχάριστη - μέσα σε όλα αυτά - είδηση.

Συγκεκριμένα, μέσα από την εκπομπή Happy Day, το πρωί της Παρασκευής 3/3 έγινε γνωστό πως ένα 8χρονο αγοράκι που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Λάρισας μετά το δυστύχημα, γύρισε σπίτι του.

«Μέσα σε όλους τους τραυματίες που βγήκαν ζωντανοί μέσα από το μοιραίο αυτό τρένο ήταν κι ένα αγοράκι 8 ετών. Νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας και ταξίδευε μαζί με τους γονείς του. Το έφεραν λοιπόν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και νωρίτερα μιλώντας με τον Γενικό Διευθυντή του νοσοκομείου της Λάρισας έμαθα πως χθες (Πέμπτη 2/3) αργά το απόγευμα πήρε εξιτήριο και πλέον είναι καλά στην υγεία του», ανέφερε χαρακτηριστικά η ρεπόρτερ της εκπομπής.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία Τέμπη: «Το κοριτσάκι μου θα το πάρω στο κουτί, τεμαχισμένο...» - Ανατριχίλα με τον σπαραγμό πατέρα για την 28χρονη κόρη του