Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αποκαλύφθηκε η τοποθεσία που θα ταφεί - Συγκινημένη η Σοφία

Όλες οι λεπτομέρειες!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO / NDP PHOTO)
(NDPPHOTO / NDP PHOTO)

Το πρωί της Πέμπτης (13/1) στην πρωινή εκπομπή «Super Κατερίνα» προβλήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την κηδεία του Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος. Από το πρωί κάνει τον γύρο του διαδικτύου η εικόν της μαυροφορεμένης συζύγου του βασιλιά (δείτε την εδώ) που είναι φανερά στεναχωρημένη.

Στην εκπομπή του Alpha, προβλήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες ακόμη και η τοποθεσία που θα ταφεί ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσε χαμό.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα οικεία του πρόσωπα δεν είχαν παραχωρήσει κάποια δήλωση για την απώλειά τους, ωστόσο ο γιος του, Παύλος Γλυξμπουργκ, που βρισκόταν στην κλινική μαζί του μέχρι την τελευταία στιγμή, "έσπασε" τη σιωπή του μιλώντας στην εφημερίδα "Πελοπόννησος", και εξέφρασε την θλίψη του και τις σκέψεις του.

«Λυπόμαστε όλοι που τον χάσαμε. Όμως άφησε στην καρδιά μας τη μεγάλη αγάπη για την πατρίδα μας, για την οποία αφιέρωσε όλη τη ζωή του, και την οποία πατρίδα μας αγαπούσε τόσο πολύ μέχρι το τέλος»,

Πρίγκιπας Παύλος

Οι λεπτομέρειες της ταφής του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου σύμφωνα με το Super Κατερίνα

Το πρωί , λοιπόν, στην εκπομπή του Alpha, αναφέρθηκαν όπως ήταν φυσικό και επόμενο στον Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο και τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης και οι προετοιμασίες για την κηδεία είναι πυρετώδεις. Η κηδεία του θα τελεστεί τελικά τη Δευτέρα 16/1 στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Τατόι.

Χθές 12/1 Τετάρτη, μέλη της βασιλικής οικογένειας βρέθηκε στην περιοχή όπου θα γίνει η ταφή, προκειμένου να επιμεληθεί όλες τις λεπτομέρειες. Ανάμεσα σε αυτούς ο γιος του τέως βασιλιά Νικόλαος με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ, η σύζυγός του Άννα Μαρία, ο μικρότερος γιος του, Φίλιππος και η αδελφή του, βασιλομήτωρ της Ισπανίας, Σοφία.

Τελευταία επιθυμία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ήταν να ταφεί στην Ελλάδα, κοντά στους προγόνους του. Στο νεκροταφείο στο Τατόι είναι θαμμένος ο πατέρας του Κωνσταντίνου, βασιλιάς Παύλος και η μητέρα του Φρειδερίκη, ο βασιλιάς Γεώργιος ο Α. αλλά και ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Α΄και ο βασιλιάς Αλέξανδρος.

Ακόμα, εκεί είναι ο τάφος και του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας που ήταν γιος του Γεωργίου Α’ και πατέρας του Δούκα του Εδιμβούργου, του πατέρα του Κάρολου Γ, του σημερινού βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας.