Ανακοινώθηκε η απόφαση των Βέλγων δικαστών - Το μέλλον της Εύας Καϊλη

Μετά από τη 2ωρη κατάθεσή της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Εύα Καϊλή κατέθεσε την Πέμπτη 22/12 στο δικαστήριο των Βρυξελλών σχετικά με την υπόθεση, που έχει ανοίξει στο όνομά της για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εγκληματικής ενέργειας.

Η κατάθεση της διήρκησε πάνω από 2 ώρες με τους Βέλγους δικαστές να είναι πολύ σκληροί με τα όσα άκουγαν από τη γυναίκα πολιτικό (δείτε εδώ την απογοήτευση του δικηγόρου της μετά την ολοκήρωση της κατάθεσης).

«Είμασταν πολλές ώρες με την κα Καϊλή. Είναι μια μέρα που κρίνεται η προσωπική της ελευθερία και δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την ελευθερία. Είναι προβληματισμένη και αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της. Την διέψευσε. Δεν θα κάνω καμία δήλωση για την ουσία της υπόθεσης. Αύριο, το ζητούμενο δεν είναι αν είναι ένοχη ή αθώα αλλά αν θα πρέπει αν αφεθεί ελεύθερη ή να μείνει στις φυλακές.

Έχουμε ισχυρά νομικά επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη. Ένας άνθρωπος που έχει χάσει την ελευθερία του είναι δυστυχής. Το παιδάκι της επί της ουσίας είναι ορφανό αφού και ο σύντροφός της είναι στην φυλακή και έτσι είναι περισσότερο δυστυχισμένη. Η κα Καϊλή ούτε ύποπτη φυγής είναι, ούτε έχει την δυνατότητα να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία», είχε πει πριν την κατάθεση ο κ. Δημητρακόπουλος.

Πάρθηκε η απόφαση μετά την κατάθεση της Εύας Καϊλή

Με το κλίμα να είναι αρνητικό προς την επιθυμία της Καϊλή, λίγο μετά της 8 μ.μ έγινε γνωστή η απόφαση, που πάρθηκε με μεγάλη σοβαρότητα απορρίπτοντας ουσιαστικά το αίτημα της να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους (βραχιολάκι) και μάλιστα προφυλακίζεται για τον επόμενο ένα μήνα.

Να τονίσουμε εδώ, πως η ίδια και η υπερασπιστική της γραμμή έχουν τη δυνατότητα εντός του 24ωρου να κάνουν έφεση με το μέλλον της πολιτικού να εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο.