Πάτρα: «Χτυπάγανε παλαμάκια» - ''Σάλος'' με το ζεϊμπέκικο της κυρίας Ελένης Πισπιρίγκου

Όσο εκείνη το αρνείται κατηγορηματικά

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πάτρα: «Χτυπάγανε παλαμάκια» - ''Σάλος'' με το ζεϊμπέκικο της κυρίας Ελένης Πισπιρίγκου

Τις τελευταίες ώρες βλέπουμε την υπόθεση της Πάτρας να είναι για άλλη μια φορά στο προσκήνιο και αυτή τη φορά να έχει γίνει θέμα συζήτησης το ζεϊμπέκικο, που χόρεψε η κυρία Ελένη, η μητέρα της Πισπιρίγκου λίγες ημέρες, αφού είχε χαθεί κάποιο από το εγγόνι της.

Να τονίσουμε εδώ πως οι προσωπικές της επιλογές δε σχετίζονται άμεσα με την εξιχνίαση των τριών θανάτων αλλά μέσα από τις εκπομπές έχει προκληθεί ένας σάλος σχετικά με το κατά πόσο μπορεί μια γιαγιά να χορεύει στο πένθος της.

Η ίδια έχει δώσει την απάντηση της για όλο αυτό το θέμα, ωστόσο μέσα από το Πρωινό του Αντ1 είδαμε τη Δευτέρα 6/6 να γίνεται μια ανάλυση περί του θέματος, και να φιλοξενούν μαρτυρίες, οι οποίες ενισχύουν τον ισχυρισμό αυτό.

Η αναφορά του Πρωινού για το ζεϊμπέκικο της κυρίας Ελένης

«Γιατί το διέψευσε; Εγώ εκείνη την ημέρα πέρναγα από εκεί, είχα γενέθλια και βγήκαμε όλοι μαζί. Μάλιστα είναι η ταβέρνα του Μαχαίρα, γιατί λέει ψέματα; Ντροπή και αίσχος!
Γιατί δε λέει σε ποια ταβέρνα δούλευε ο σύζυγός της; Γιατί δε βγαίνει; Γιατί δεν το λένε;
Δεν θυμάμαι πόσα άτομα ήτανε. Χτυπάγανε παλαμάκια. Είχανε σηκωθεί τρία άτομα και χτυπάγανε παλαμάκια! Δεν ντρεπόμαστε λίγο;», δήλωσε φιλικό πρόσωπο.

Η δήλωση της οικογένειας για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει:

«Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε καμία τηλεοπτική δίκη και ειδικά στην εκπομπή σας.
Επανειλημμένα προβαίνετε σε ψευδείς διαδόσεις σε βάρος μας.
Η μητέρα της Ρούλας ποτέ δεν έχει χορέψει ζεϊμπέκικο σε οποιοδήποτε κατάστημα, βρίσκεται σε κατάσταση πένθους και πενθεί για τα 3 εγγόνια της. Όλα όσα διαδίδετε είναι απολύτως ψευδή. Επίσης, παρακαλούμε τον συνδικαλιστή αστυνομικό να παραμείνει στα καθήκοντά του ως αστυνομικός και να μην εκτελεί χρέη αυτόκλητου Εισαγγελέα ή δικαστή.

Παρακαλούμε ρωτήστε τον κύριο εάν έχει αντίγραφα της δικογραφίας επί της οποίας τοποθετείται και αν έχει διαβάσει τα χαρτιά…»
Ο Γιώργος Λιάγκας, σχολιάζοντας την παραπάνω ανακοίνωση, είπε: «Δεν φαντάζομαι ότι θα ασχοληθεί το δικαστήριο με το αν πήγαινε και χόρευε στην ταβέρνα η κ. Ελένη. Το δικαστήριο θα ασχοληθεί με ένα πιο σοβαρό θέμα, για το αν η κόρη της σκότωσε το ένα παιδί και τα άλλα δύο. Γι’ αυτό κι εδώ δεν είμαστε τηλεδικαστήριο, μόνο και μόνο γι’ αυτό. Οι άνθρωποι είναι από το περιβάλλον τους

Το επίμαχο ζεϊμπέκικο που σχολιάζεται

Συνεχίζει να απασχολεί η υπόθεση της Πάτρας, καθώς η συμπεριφορά των εμπλεκομένων παρελκύει πολύ από την αναμενόμενη και αυτό είναι πολύ δυσκολοχώνευτο. Από την μία η Ρούλα Πισπιρίγκου ταύτιζε τον εαυτό της με την Παναγία και από την άλλη η μητέρα της, δείχνει ένα τελείως απαθές πρόσωπο.

Το πρωί της Παρασκευής 3/6, η εκπομπή «Πρωινό» αποκάλυψε πως μερικές μέρες μετά τον θάνατο της Μαλένας, η Ελένη Λεγάτου, μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, βρέθηκε σε ταβέρνα και μάλιστα χόρεψε ζεϊμπέκικο.

Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα πολλοί θαμώνες αισθάνθηκαν άβολα με αυτή την κίνηση της κ. Λεγάτου και έφυγαν από το μαγαζί.

Εσείς έχετε πάει στις κηδείες των παιδιών;

«Βεβαίως! Και στα τρία παιδιά είχαμε πάει αλλά αυτό που μου ‘κανε πολύ μεγάλη εντύπωση ήταν στο μικρό το μωράκι, την Ίριδα. Η μαμά της ήταν μαζί με την άλλη την κόρη στην κουζίνα και κουβεντιάζανε χαμηλοφώνως… Κάτι ακούσαμε και αισθανθήκαμε τόσο χάλια που σηκωθήκαμε και φύγαμε».

Τι ακούσατε δηλαδή;

«Κουβέντιαζε η μαμά της μαζί με την αδελφή, που ήταν έγκυος η Ρούλα για να «ρίξουνε» το παιδί. Είχανε την Ρούλα μαζί και της έλεγαν «να το ρίξεις». Δηλαδή, αυτό… και φύγαμε, φύγαμε, φύγαμε! Δηλαδή ήταν τρελό!»

Αυτό έγινε παραμονή της κηδείας της Ίριδας;

«Ναι».

Εσείς τους είδατε καθόλου, κατά τη διάρκεια του πένθους τους και στα τρία τα παιδιά, να διασκεδάζουν όπως ακούγεται;

«Εννοείται! Σε μαγαζί, στην Αχαΐα που η γιαγιά χόρευε ζεϊμπέκικο! Μετά τον θάνατο… η Μαλένα ήτανε, που χόρευε ζεϊμπέκικο σαν να μη συμβαίνει τίποτα! 15-20 μέρες, δεν είχε σαραντίσει το παιδάκι. Έγινε χαμός εκεί… Την βλέπανε, ο κόσμος, κι εμείς απ’ έξω ήμασταν. Με το που είδαμε αυτό το θέαμα, ε δεν θα καθόμουν να χτυπήσω και παλαμάκια σε μια γυναίκα που έχει χάσει το εγγόνι της! Φύγαμε άρον άρον, όλοι, άδειασε το μαγαζί, γιατί φαντάσου ότι εμείς αισθανθήκαμε χάλια».