Τραγωδία Πάτρα: Στα ύψη η ουσία τροπονίνης στην 9χρονη - Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Τραγωδία Πάτρα: Στα ύψη η ουσία τροπονίνης στην 9χρονη - Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση

Η υπόθεση στην Πάτρα με τα τρία νεκρά παιδιά έχει καθηλώσει το πανελλήνιο με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν αρχίσει σιγά σιγά να βγαίνουν στην επιφάνεια καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας που αναμένονται από μέρα σε μέρα θα δώσουν πολύτιμες απαντήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», φαίνεται πως εντοπίστηκαν στον οργανισμό της 9χρονης, αυξημένα επίπεδα της ουσίας τροπονίνης. Επιπλέον, πηγή της εφημερίδας ανέφερε ότι αυτές θα δείχνουν «παθολογικά και μόνο αίτια για την μικρή».

Όλες οι εξελίξεις με την τραγωδία στην Πάτρα

«Δεν είναι ιατρικό λάθος ο θάνατος της 9χρονης»

Στην εκπομπή Live News μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης (29/3) ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για ιατρικό λάθος, μετά και από τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου.

«Από τη στιγμή που κάποιος γιατρός δεν του χορήγησε κάποιο φάρμακο, το οποίο δεν θα αποσκοπούσε στο θάνατο αλλά στη θεραπεία, το να χορηγηθεί εξωγενώς από κάποιο τρίτο άτομο κάποιο φάρμακο που να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του ατόμου, μπορεί να γίνει. Αλλά και πάλι θα ήταν ανιχνεύσιμο άμεσα στις εξετάσεις που γίνονται στα τοξικολογικά εργαστήρια.

Εκείνο που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι την προηγούμενη ημέρα οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ενώ έχουν αποκλειστεί τα γονιδιακά, τα κληρονομικά νοσήματα και έχουμε να κάνουμε με έναν αιφνίδιο θάνατο», είπε ο Αναστάσιος Σπαντιδέας.