Τραγωδία Πάτρα: «Η αίτια θανάτου προέκυψε από...» - Όλα όσα αναφέρει η ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Τραγωδία Πάτρα: «Η αίτια θανάτου προέκυψε από...» - Όλα όσα αναφέρει η ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με τα τρία αδικοχαμένα παιδιά δεν έχουν τέλος καθώς σύμφωνα με την εκπομπή «T-live» έγινε μια αποκάλυψη σχετικά με τον θάνατο μικρής Μαλένας, του πρώτου εκ των τριών παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Χριστίνα Τσάκωνα που έκανε τη νεκροψία-νεκροτομία μακροσκοπικά (δηλαδή διά γυμνού οφθαλμού) της είπε ότι δεν προέκυψε κάποια αιτία θανάτου και γι’ αυτόν τον λόγο και ζητήθηκε να γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Η ίδια μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η αιτία θανάτου όταν δεν μπορεί να βρεθεί μακροσκοπικά κάτι, στέλνουμε για ιστολογική και τοξικολογική εξέταση . Αυτό γίνεται για όλες τις νεκροτομές που δεν μπορούμε να βγάλουμε μακροσκοπικά, αιτία θανάτου.

Από εκεί και πέρα, φεύγει από εμάς και πάει στα χέρια πιο ειδικών, των παθολογοανατόμων. Η δική μου η δουλειά ήταν να κάνω τη νεκροψία-νεκροτομή στη Μαλένα. Από τη στιγμή που μακροσκοπικά δεν βγήκε κάποια αιτία θανάτου εστάλησαν για περαιτέρω ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Από εκεί βγήκε και το πόρισμα.

Η αίτια θανάτου προέκυψε από την ιστολογική εξέταση. Η τοξικολογική εξέταση δεν έδειξε κάτι. Το πως θα μπορούσε να έχει προκληθεί η ηπατική ανεπάρκεια, δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί να απαντήσουμε. Αυτό οφείλουν να το απαντήσουν ηπατολόγοι και παιδίατροι. Η δουλειά του ιατροδικαστή είναι να βρει την αιτία θανάτου.

Η αιτία θανάτου, στην περίπτωση της Μαλένας προέκυψε από την ιστολογική εξέταση. Ό,τι μου έδωσε ο παθολογοανατόμος, αυτό θα έδινα ως αιτία θανάτου. Δεν γνωρίζω το αν θα συσταθεί εκ νέου Επιτροπή. Είναι κάτι υπό σκέψη και θα το δούμε και τι ακριβώς θα μελετήσουμε».

Οι εξελίξεις με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα

Πήρε θέση ο Αλέξης Κούγιας - "Θα τους είχα κλείσει φυλακή"

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών προκειμένου να βρεθεί η άκρη του νήματος της υπόθεσης του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, που έφυγαν από τη ζωή με διαφορά τριών ετών σε μία υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Ωστόσο οι εξελίξεις δεν σταματάνε να βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τους γονείς να είναι σύμφωνα με την κοινή γνώμη τα "μαύρα πρόβατα" της υπόθεσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης αναμένεται να ρίξουν φως. Το 9χρονο κορίτσι έφυγε τελευταίο χρονικά από τη ζωή με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να αναμένονται αρκετά αργότερα αφού έχουν σταλεί στο εξωτερικό.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, τοποθετήθηκε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για την υπόθεση και απόσπασμα της παίστηκε στο Πρωινό, το πρωί της Παρασκευής 25/2, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν εκπροσωπεί κάποιο πρόσωπο που εμπλέκεται σε αυτήν.

«Δεν γνωρίζω φυσικά δικογραφίες, εκθέσεις και καταθέσεις, αλλά με αυτά που διαβάζω και ακούω, αν εκπροσωπούσα την οικογένεια, θα τους είχα κλείσει όλους στη φυλακή».

«Πολλοί, όχι όλοι βέβαια, έχουν βρει δύο ψυχικά ναυάγια και κάνουν τηλεθέαση. Οι γονείς από την πλευρά τους, περιμένουν την ολοκλήρωση της έρευνας, για να μάθουν όπως λένε τι έφταιξε και χάθηκαν τα αγγελούδια τους. Από την πρώτη στιγμή επαναλαμβάνουν πως δεν φοβούνται το παραμικρό, αφού όπως τονίζουν, στάθηκαν στο πλευρό τους και τα βοήθησαν μέχρι το τέλος της ζωής τους», κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.