Η Ελευθερία Ελευθερίου στο You: Οι επεμβάσεις, η συνάντηση με τον Βασίλη Καρρά και η απάντηση στη Δέσποινα Βανδή

«Στη θέση της δεν θα πήγαινα στην Τουρκία»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

«Όλα αλλάζουνε» για την Ελευθερία Ελευθερίου, που μόλις κυκλοφόρησε το νέο ομώνυμο κομμάτι από τη Heaven Music και δηλώνει ευγνώμων για τις αλλαγές στη ζωή της. Η γοητευτική τραγουδίστρια μιλάει στο You για την καριέρα της μέχρι σήμερα, θυμάται με συγκίνηση τον Βασίλη Καρρά και σχολιάζει την πρόσφατη συναυλία της Δέσποινας Βανδή στην Τουρκία, που δεν έγινε.

Θυμίζουμε πως η Δέσποινα Βανδή αρνήθηκε να τραγουδήσει στο Τσεσμέ, καθώς υψώθηκε μπάνερ με τον Μουσταφά Κεμάλ. Η Ελευθερία Ελευθερίου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο δηλώνει πως δεν θα έκανε καν αυτό το ταξίδι προκειμένου να μην προδώσει τους δικούς της ανθρώπους. Μάλιστα, με αφορμή την επανεκτέλεση του κομματιού «Σε πήρα σοβαρά», είχε δεχτεί πρόταση να τραγουδήσει στην Τουρκία, την οποία φυσικά και αρνήθηκε.

Η Ελευθερία Ελευθερίου μιλάει για όλα στο You

Η Ελευθερία Ελευθερίου στο You: Οι επεμβάσεις, η συνάντηση με τον Βασίλη Καρρά και η απάντηση στη Δέσποινα Βανδή

«Σε Πήρα Σοβαρά» από τη Heaven Music, πώς επέλεξες το συγκεκριμένο τραγούδι για επανεκτέλεση;

Το συγκεκριμένο τραγούδι με επέλεξε αλλά και βγήκε χάρη στον κόσμο μέσα από τα social media! Δεν ήταν προγραμματισμένο να γίνει αυτή η κυκλοφορία του τραγουδιού! Μια πρόβα στο καμαρίνι με τους μουσικούς μου και ένα βίντεο στο TikTok έφερε σε μια βδομάδα 10 εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έδωσα την ιδέα στην Heaven Music να το κυκλοφορήσουμε επίσημα και μετά την κυκλοφορία έγινε ξανά viral μπαίνοντας στα YouTube trends. Συνεπώς μπορώ να πω ότι ο κόσμος ξεκάθαρε το διάλεξε…

Σε ποιον το αφιερώνεις;

Το αφιερώνω στις γυναίκες! (γέλια)

Μίλησες με τον Σαρμπέλ που ήταν στην πρώτη εκτέλεση; Σου έδωσε κάποιο tip;

Είχε γίνει μια επικοινωνία στην αρχή ότι θα γίνει η κυκλοφορία αλλά την περισσότερη επικοινωνία την είχα με την δημιουργό, Ελένη Γιαννατσούλια, που έδωσε και τα δικαιώματα του τραγουδιού και θα ήθελα να την ευχαριστήσω θερμά για αυτό! Είναι τιμή μου που τραγούδησα στίχο της!

Σας συνδέει η Eurovision. Πώς είδες την συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου τον περασμένο Μάιο;

Η Κύπρος έφερε τα νιάτα και την φρεσκάδα στην σκηνή της Eurovision! H Silia ήταν καταπληκτική στην παρουσία της και στην ενέργεια της! Η Μαρίνα επίσης αποτελεί μια καλλιτέχνιδα που την παρακολουθώ χρόνια και είμαι μεγάλη φαν! Ο ήχος και η μουσική της ταξίδεψε και κέρδισε το κοινό της Eurovision!

Η Ελευθερία Ελευθερίου στο You: Οι επεμβάσεις, η συνάντηση με τον Βασίλη Καρρά και η απάντηση στη Δέσποινα Βανδή

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω θα πήγαινες ξανά στη Eurovision;

Φυσικά, δεν το μετανιώνω σε καμία περίπτωση! Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα να βρεθώ στην σκηνή της Eurovision χωρίς να έχω την πείρα της μεγάλης σκηνής! Δούλεψα πολύ σκληρά για να ανταπεξέλθω στις ανάγκες του διαγωνισμού και το Aphrodisiac είναι ένα τραγούδι που είναι ακόμη ένα από τα αγαπημένα των Eurofans!

Σε γενικές γραμμές είσαι ικανοποιημένη από την καριέρα σου μέχρι σήμερα; Τι θα άλλαζες;

Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα άλλαζα πολλά πράγματα! Έχω υπάρξει πολύ τυχερή και είχα πολλές εύκαιρες που λόγω απειρίας δεν τις εκμεταλλεύτηκα όπως έπρεπε – και στον τρόπο που παρουσίαζα τον εαυτό μου αλλά και στις επιλογές ρεπερτορίου. Πιστεύω ότι τώρα διανύω την περίοδο που νιώθω ο εαυτός μου και ότι πλέον παρουσιάζω αυτό που πραγματικά με εκφράζει.

Πάνω σου έχεις κάνει επεμβάσεις; Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει;

Δεν είμαι άνθρωπος της υπερβολής… Δεν θα έκανα ποτέ κάτι πάνω μου που δεν θα μπορούσα να το υποστηρίξω.

Γενικά έχεις περάσει διάφορες φάσεις με το σώμα σου. Πλέον νιώθεις ικανοποιημένη; Πώς συμφιλιώθηκες μαζί του;

Νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου… Σταμάτησα να υπερβάλω σε θέματα διατροφής. Απολαμβάνω τις στιγμές χαλάρωσης μου και ανά περιόδους προετοιμασίας για μια δουλειά είμαι λίγο πειθαρχημένη με τον εαυτό μου! Όλα στην ζωή μας θέλουν ισορροπία!

Η Ελευθερία Ελευθερίου στο You: Οι επεμβάσεις, η συνάντηση με τον Βασίλη Καρρά και η απάντηση στη Δέσποινα Βανδή

Κεφάλαιο «συνεργασίες». Τι θυμάσαι από την εποχή που συνάντησες τον Βασίλη Καρρά;

Γνώρισα τον Βασίλη Καρρά από τον Νότη Σφακιανάκη, όταν με επέλεξε να βρίσκομαι στο σχήμα τους. Εκεί συνάντησα πρώτη φορά τον Βασίλη! Μια συνεργασία ήταν αρκετή για να γνωρίσω το μεγαλείο της ψυχής του. Η πόρτα στο καμαρίνι του δεν έκλεινε ποτέ. Θυμάμαι μαζευόμαστε και τραγουδούσαμε παρέα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μετά συνεχίσαμε τη συνεργασία μας και ταξίδεψα μαζί του στην Αμερική, σε όλες τις πόλεις με Ελληνική ομογένεια. Οποίος γνώριζε τον Βασίλη τον λάτρευε! Είμαι πολύ ευγνώμων και για το τραγούδι που μου χάρισε αλλά και για το ότι τον γνώρισα τόσο καλά!

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν δηλώσει ότι τους χαμήλωναν το μικρόφωνο στο ξεκίνημά τους. Σε εσένα συνέβη κάτι αντίστοιχο;

Πάντα το πρώτο και το μεγάλο όνομα έχει γύρω του μεγαλύτερη λάμψη σε θέμα παραγωγής – φώτα, ήχο, κλπ… Πέρασα κι εγώ την περίοδο που δεν είχα αυτή την πολυτέλεια στα ξεκινήματα μου και είναι λογικό! Να έχω, όμως, άσχημη εμπειρία και να γίνεται με κακή πρόθεση ποτέ! Ήμουν πάντα πολύ επιλεκτική με το ποιους συνεργαζόμουν και το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμουν.

Έζησες περισσότερο ανταγωνισμό από γυναίκες συναδέλφους ή από άντρες;

Ο ανταγωνισμός είναι καλός μόνο όταν είναι υγιής… Το υγιές είναι να ανταγωνίζεσαι τον δικό σου εαυτό και να μην κοιτάς πως θα ρίξεις τον άλλο. Πρέπει να πω πως το μεγαλύτερο ανταγωνισμό τον έζησα από τους καλλιτέχνες της δίκης μας γενιάς! Είχα την τύχη και την επιλογή να δουλέψω δίπλα σε πραγματικούς κολοσσούς της μουσικής δισκογραφίας. Μου έχει τύχει λόγω κακού ανταγωνισμού να επιλέξω να μείνω εκτός σεζόν και να αποχωρήσω από ένα σχήμα. Γενικά ο ανταγωνισμός είναι μια λέξη που δεν μου ταιριάζει θα έλεγα.

Η Ελευθερία Ελευθερίου στο You: Οι επεμβάσεις, η συνάντηση με τον Βασίλη Καρρά και η απάντηση στη Δέσποινα Βανδή

Δήλωσες ότι «δεν νομίζεις» να ξαναϋπάρξει συνεργασία με τον Τριαντάφυλλο. Τι συνέβη ανάμεσά σας για να πεις κάτι τέτοιο;

Δεν θα μπορούσα να δουλέψω κάπου που δεν υπάρχει πραγματική συνεργασία. Η δουλειά μας είναι ομαδική όπως και η επιτυχία. Το έχω αφήσει πίσω μου και δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες! Όλοι έχουμε πάει ένα βήμα παρακάτω πλέον.

Πώς παρακολούθησες την υπόθεση της Δέσποινας Βανδή, που ακύρωσε συναυλία της στην Τουρκία εξαιτίας μπάνερ του Κεμάλ;

Είμαι Κύπρια. Στην πατρίδα μου αυτή την στιγμή γίνονται εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια κατοχής. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στην Δέσποινα Βανδή γιατί μπορεί η μουσική να ενώνει τους λαούς όμως θα πρέπει να υπάρξει και ο σεβασμός απέναντι στους Έλληνες! Αντέδρασε όπως θα αντιδρούσε κάθε σωστός πατριώτης που δεν ξεχνά…

Αν ήσουν στη θέση της, θα πήγαινες να τραγουδήσεις;

Όχι δεν θα πήγαινα…Τον πονάω τον τόπο μου και τους ανθρώπους μου, δεν θα έκανα κάτι που θα τους πρόδιδε… Μου είχε γίνει πρόταση μετά την κυκλοφορία του «Σε Πήρα Σοβαρά» όμως δεν την αποδέχτηκα ποτέ!

50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο. Είχες συγγενείς από τα κατεχόμενα;

Είμαι από την ελεύθερη επαρχία Αμμόχωστου… Η πόλη μου είναι Τουρκοκρατούμενη και η γιαγιά μου ήταν από τα κατεχόμενα! Όλη η οικογένεια της είναι πρόσφυγες που έχασαν τα σπίτια τους…Μεγάλωσα στα σύνορα, με την Αμμόχωστο να την βλέπουμε κάπου στο βάθος και να μην μπορούμε να πάμε! Οι γονείς μου έζησαν πόλεμο. Η μητέρα μου δεν τελείωσε ποτέ το σχολείο και ο πατέρας ήταν 18 χρονών παιδί που πολέμησε για την πατρίδα του. Δεν θα πρόδιδα ποτέ την Κύπρο.

Η Ελευθερία Ελευθερίου στο You: Οι επεμβάσεις, η συνάντηση με τον Βασίλη Καρρά και η απάντηση στη Δέσποινα Βανδή

Τι ιστορίες έχεις ακούσει για εκείνη την περίοδο;

Μόνο με ιστορίες έχω μεγαλώσει. Πώς ήταν πραγματικά η Αμμόχωστος, ο κόσμος, ότι ήταν μια κοσμοπολίτικη πόλη και το διαμάντι της Μεσογείου. Έχω ακούσει και πολλές ιστορίες που μας έχουν διηγηθεί για την περίοδο του πολέμου… με τον βάρβαρο τρόπο που έγινε!

Είσαι ερωτευμένη; Σκέφτεσαι τον γάμο;

Είμαι ήρεμη και είμαι καλά! Θα κάνω το επόμενο βήμα όταν το νιώσω…

Θα έλεγες ότι είσαι ευχαριστημένη από το κεφάλαιο «άντρες» ή σου χρωστάει το σύμπαν έναν μεγάλο έρωτα;

Έχω κάνει λίγες σχέσης στην ζωή μου. Μου αρέσει η σταθερότητα. Αυτά είναι όμως και τυχερά ή μπορεί να είναι και οι λάθος επιλογές μας! Ανά περιόδους έχω μείνει μόνη μου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και μεγαλώνοντας γίνομαι ακόμα ποιο αυστηρή και δεν αναλώνομαι σε μια προβληματική συνθήκη.

Σε πιέζουν οι δικοί σου να «βρεις κάποιον»; Πώς απαντάς;

Δεν είναι ωραίο να δέχεσαι αυτές τις ερωτήσεις τη σήμερον ημέρα – πότε θα παντρευτείς, πότε θα κάνεις παιδί και πότε θα αποκατασταθείς… Ευτυχώς η οικογένεια μου δεν μου ασκεί αυτή την πίεση που δεχόμαστε από την κοινωνία! Κάποια πράγματα στην ζωή δεν τα προγραμματίζεις αλλά έρχονται από μόνα τους την στιγμή που είναι να έρθουν!

Η Ελευθερία Ελευθερίου στο You: Οι επεμβάσεις, η συνάντηση με τον Βασίλη Καρρά και η απάντηση στη Δέσποινα Βανδή

Σε πέντε χρόνια πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου;

Θα μου επιτρέψεις την σκέψη μου και τους στόχους μου να τους κρατήσω για τον εαυτό μου προς το παρόν! (γέλια) Ίσως σε 5 χρόνια να ξανακάνουμε αυτή την συζήτηση και να σου εξομολογηθώ…

Μόλις κυκλοφόρησες και νέο τραγούδι…

Ναι, έχουμε καινούργιο τραγούδι με τίτλο «Όλα Αλλάζουνε» με την υπογραφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου στη μουσική και του Ηλία Φιλίππου στους στίχους! Είμαι πολύ ευγνώμων για την συνεργασία αυτή και για όλα τα απόμενα που θα έρθουν! Όλα Αλλάζουνε… κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Special thanks στο εστιατόριο Majorelle (Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 179, Νέα Σμύρνη) για την ευγενική φιλοξενία

  • Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling: Έλενα Οικονόμου
  • Μακιγιάζ: Εύα Ζαχαριάδου
  • Χτένισμα: Βαγγέλης Ηλιάδης