Ζέτα Θεοδωροπούλου: «Όσες ευκαιρίες ήταν να δώσω, τις έδωσα, από ένα σημείο και μετά...»

«Είμαι μάνα πάνω απ’ όλα, ήμουν σωστή σύζυγος και γυναίκα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης
Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης

Ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή για το εντυπωσιακό παρουσιαστικό της, καθώς και για τα looks που επέλεγε, ενώ δεν είναι λίγοι οι οποίοι τη χαρακτηρίζουν νικήτρια, παρότι δεν πήρε το τρόπαιο. Η Ζέτα Θεοδωροπούλου μιλάει στο youweekly.gr για τις πιεστικές μέρες στο My Style Rocks, που συνέπεσαν με έναν εξίσου δύσκολο χωρισμό από τον Παναγιώτη Ταχτσίδη και χρίζεται νικήτρια της ζωής, καθώς μέσα σε όλα αυτά μεγαλώνει τρία παιδιά μόνη της.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις στιγμές που πήγε να τα παρατήσει όλα, στους ανθρώπους που τη στήριξαν τότε, ενώ απαντάει αν είναι έτοιμη για έναν νέο έρωτα. Την ίδια στιγμή, η Ζέτα Θεοδωροπούλου απαντάει για τα στρατόπεδα που είχαν δημιουργηθεί στο reality μόδας του ΣΚΑΪ, ενώ αποκαλύπτει αν από τη δική της πλευρά υπήρχαν πειρασμοί μέσα σε αυτό το γάμο.

Η Ζέτα Θεοδωροπούλου μιλάει για όλα στο youweekly.gr

Ζέτα Θεοδωροπούλου

  • Μπικίνι και πλεκτό παντελόνι, Decoro, decoro.gr
  • Κοσμήματα από ατσάλι, Visetti, visetti.com
  • Πλατφόρμες, Oh! My sandals/Instagram: ontradeagency

Πώς σε προσέγγισαν για το My Style Rocks;

Με πήραν τηλέφωνο από την παραγωγή και μου το πρότειναν, αλλά αρνήθηκα, γιατί έχω τρία παιδιά και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Όταν με προσέγγισαν ξανά, έτυχε να κάθεται δίπλα μου η μεγάλη μου κόρη, που επέμενε και έλεγε: «Μαμά, άμα δεν πας, δεν θα σου μιλάω για τρία χρόνια». Αποφάσισα να περάσω από casting και… έμεινα μέχρι την τελική τριάδα.

Ήταν πρόκληση να ισορροπείς ένα πρόγραμμα με τρία παιδιά, παράλληλα με ένα σόου που έχει πολύωρα γυρίσματα;

Ήταν πολύ δύσκολο. Το παιχνίδι ήθελε πολύ τρέξιμο και ταυτόχρονα είχα την ευθύνη ενός σπιτιού και τη διαπαιδαγώγηση τριών παιδιών, μαζί με δραστηριότητες και μαγειρέματα. Το καλό ήταν πως είχα τη βοήθεια της μητέρας μου.

Η κόρη σου, που ήταν εκείνη που επέμενε κιόλας, πώς σε είδε στο παιχνίδι;

Ήταν η μεγαλύτερη fan μου. Με στήριξε, με καμάρωνε και ήταν πολύ περήφανη για τη μαμά της. Πάντως πιστεύω πως, αν η προσωπική μου ζωή ήταν στα καλύτερά της, θα μπορούσα να δώσω περισσότερα.

Από τα παιδιά μαθαίνεις την αλήθεια. Υπήρχε κάποια παίκτρια που δεν συμπαθούσε;

Γενικά δεν χαρακτηρίζει, έχω μάθει τα παιδιά μου από μικρά να σέβονται. Δεν υπήρχε κάποια που δεν συμπαθούσε, απλά στενοχωριόταν όταν έβλεπε να αδικούν τη μαμά της, και πάλι όμως δεν είπε κακό λόγο.

Ζέτα Θεοδωροπούλου

  • Πλεκτό φόρεμα και ολόσωμο μαγιό, Decoro, decoro.gr
  • Κοσμήματα από ατσάλι, Visetti, visetti.com
  • Σανδάλια, Oh! My sandals/Instagram: ontradeagency

Κάποια στιγμή άρχισε να σε επηρεάζει και στο My Style Rocks η κατάσταση που περνούσες στην προσωπική σου ζωή;

Σχεδόν στα μέσα του παιχνιδιού άρχισα να πέφτω και ψυχολογικά. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από τον Μάρτιο είχα κερδίσει δύο gala, και μετά είχα πέσει με όσα μου συνέβησαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι μείωσα την προσπάθειά μου, αλλά δεν ήμουν στο 100%.

Μέσα στις εντάσεις είχες πει πολλές φορές ότι μπορεί να φύγεις. Το εννοούσες;

Ό,τι λέω το εννοώ. Υπήρχαν στιγμές που έφτανα στα όριά μου, γιατί δεν είναι εύκολο να κρίνεσαι από 9 συμπαίκτριες και 3 κριτές. Θέλει γερό στομάχι. Είπα πολλές φορές ότι δεν υπάρχει λόγος να διαγωνίζομαι, αναρωτιόμουν τι έκανα εκεί. Όμως πίστευα στον εαυτό μου και έχω μάθει να πραγματοποιώ τους στόχους μου.

Κάθε φορά που έλεγα ότι θα φύγω, το επόμενο λεπτό αποφάσιζα ότι θα μείνω και θα αποδείξω ποια είμαι. Είχα πει και στην παραγωγή ότι στο τέλος του επεισοδίου παραιτούμαι, αλλά δεν θα μου επέτρεπαν να φύγω πάνω στον παρορμητισμό μου. Ήταν όλοι τους καταπληκτικοί άνθρωποι και με στήριξαν.

Από ένα σημείο και μετά οι παίκτριες χωριστήκατε σε «στρατόπεδα». Αυτό το κλίμα επικρατούσε και στα παρασκήνια; Δεν μίλαγε η μια με την άλλη;

Eίχα πει ότι δεν ήρθα στο My Style Rocks για να κάνω φιλίες. Όμως από τη μέση του παιχνιδιού και μετά, θέλοντας και μη είχε γίνει το δεύτερο σπίτι μας, οπότε αποκτήσαμε παρέες. Τα «στρατόπεδα» δημιουργήθηκαν από μόνα τους. Όταν διαμορφώθηκε το «αντίπαλο», όσες μείναμε έπρεπε κάπως να επιβιώσουμε στον διαγωνισμό...

Στενοχωρήθηκες επειδή νίκησε η Νικολίνα, με την οποία είχατε τις περισσότερες κόντρες;

Καθόλου. Η Νικολίνα είναι ένα φρέσκο κορίτσι, που έχει όλη τη ζωή μπροστά της και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα πάνω στη μόδα. Μπορεί να μην έχουμε την ίδια αισθητική, αλλά έχει ψυχή και εκπροσωπεί άψογα αυτό που κάνει.

Ζέτα Θεοδωροπούλου

  • Ριγέ φόρεμα, Hugo Boss, πολυκαταστήματα notos, notos.gr
  • Μπικίνι, Luna Splendida, lunasplendida.com
  • Δαχτυλίδια από χρυσό Κ14, Krinaki Handmade Jewelry, krinaki.com

Άμα τη δεις έξω, θα τη χαιρετήσεις;

Ναι, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Οι κοπέλες που φτάσαμε στην τελική τριάδα είμαστε όλες νικήτριες. Μεγαλύτερη σημασία από το έπαθλο και τον τίτλο έχει ποια μένει και ποια δουλεύει στον χώρο. Της εύχομαι το καλύτερο και είμαι σίγουρη ότι ανοίγονται πολλοί ορίζοντες μπροστά της.

Ποιος κριτής είχε το καλύτερο στυλ, σύμφωνα με εσένα;

Έχω βαθιά εκτίμηση για όλους, τι να πρωτοπώ για τον Λάκη Γαβαλά που έχει στην πλάτη του πάνω από 25 χρόνια πορείας, όπως φυσικά και για την Έβελυν Καζαντζόγλου που είναι εξαιρετική ως άνθρωπος και ως μοντέλο. Παρόλα αυτά, αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιον, αυτός είναι ο Στέλιος Κουδουνάρης, που τον θεωρώ «κολώνα» του My Style Rocks.

Τι γεύση σου άφησαν αυτοί οι 6 μήνες;

Το My Style Rocks ήταν μία απίστευτη εμπειρία, ένα σχολείο που θα ξαναέκανα. Πολλές φορές είπα ότι πιέζομαι, αλλά στη ζωή μου έχω μάθει 7 φορές να πέφτω και 8 να σηκώνομαι. Ήταν και σωσίβιο για εμένα η ενέργεια που έπαιρνα και ο χρόνος που γέμιζα.

Θες να πεις ότι οι ώρες που περνούσες στο My Style Rocks σε βοηθούσαν να ξεχαστείς απ’ όσα συνέβαιναν στο γάμο σου;

Ξεκάθαρα, γι’ αυτό το χαρακτήρισα «σωσίβιο». Μέσα σε πέντε μέρες έπρεπε να φτιάξω έξι ολοκληρωμένα looks, μαζί με τις υποχρεώσεις των παιδιών, οπότε το μυαλό ξέφευγε. Δεν έμενε χρόνος για να στενοχωρηθώ.

Ζέτα Θεοδωροπούλου

  • Ριγέ φόρεμα, Hugo Boss, πολυκαταστήματα notos, notos.gr
  • Μπικίνι, Luna Splendida, lunasplendida.com
  • Πέδιλα, Wall Street, Sandy.s/Instagram: sandy.s_shoes

Όταν κατάλαβες ότι τελειώνει αυτός ο γάμος, σκέφτηκες να δώσεις δεύτερη ευκαιρία στον άνθρωπό σου, με δεδομένο ότι είχατε περάσει τόσα χρόνια μαζί και έχετε 3 παιδιά;

Επειδή ο θεσμός του γάμου είναι ιερός, και έχουμε τρία παιδιά, του έχω δώσει δεύτερη ευκαιρία, αλλά από ένα σημείο και μετά γίνεται μοτίβο... Όσα χρόνια και να περάσουν πλέον, δεν ευελπιστώ σε καμία επιστροφή. Θεωρώ πως όλο το μέλλον είναι μπροστά μου και η ζωή συνεχίζεται.

Δείτε επίσης: Ζέτα Θεοδωροπούλου - Η εξομολόγηση για τις αποβολές με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη: «Ο Θεός ήξερε και με προστάτεψε»

Τι εννοείς όταν λες «μοτίβο»;

Οποιοσδήποτε πει ότι δεν υπάρχουν κρίσεις ανάμεσα σε ζευγάρια σε έναν γάμο, ή ακόμα και σε μία σχέση, θα είναι ψεύτης. Όλα τα ανδρόγυνα αντιμετωπίζουν κρίσεις, ειδικά όταν μία γυναίκα ζει μόνη της και μεγαλώνει παιδιά.

Η απόσταση φθείρει, είναι μία μεγάλη δοκιμασία. Ήμουν ικανή να αντιμετωπίσω τα πάντα όταν υπήρχε μεταξύ μας φθορά και κρίση, όμως τις ευκαιρίες που ήταν να δώσω, τις έδωσα. Από ένα σημείο και μετά ο Θεός απομακρύνει ανθρώπους από τη ζωή σου γιατί ξέρει συζητήσεις και πράγματα που δεν έχεις δει.

Για εσένα υπήρχαν πειρασμοί σε αυτό το διάστημα;

Η προσωπικότητά μου και η ποιότητα του χαρακτήρα μου δεν θα μου επέτρεπε να εισχωρήσουν πειρασμοί στον γάμο μου. Είμαι μάνα πάνω απ’ όλα, ήμουν σωστή σύζυγος και γυναίκα.

Λένε ότι έναν άνθρωπο τον μαθαίνεις καλύτερα στο χωρισμό. Εσύ έμαθες πράγματα σε αυτό το διάστημα που δεν ήξερες;

Πολλοί προσπάθησαν να μου υποδείξουν πράγματα, αλλά δεν ασχολούμαι. Τα κακά στόματα τα κλείνω, δεν τα ακούω.

Ζέτα Θεοδωροπούλου

Υπήρχαν καλοθελητές που σου είπαν «Χώρισέ τον κι έλα μαζί μου»;

Πλέον πολλοί μου λένε «έλα να σε παντρευτώ». Από λόγια χόρτασα...

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο στήριγμά σου αυτή την περίοδο;

Η αδερφή μου. Με έχει στηρίξει ηθικά, ψυχολογικά, οικονομικά, στα πάντα.

Από πότε άρχισες να στέκεσαι ξανά στα πόδια σου;

Από την ίδια στιγμή, δεν μου επιτρεπόταν να πάρω το χρόνο μου. Σε μια οικογένεια, για να είναι καλά τα παιδιά, πρέπει να είναι καλά και η μαμά που τα μεγαλώνει...

Τα παιδιά σου σε ρώτησαν ποτέ τι συνέβη με τον μπαμπά τους και γιατί δεν είναι πια μαζί σας;

Δεν είναι μεγάλη αλλαγή, τα παιδιά έχουν συνηθίσει την απουσία του. Δεν έμενε μαζί μας στο σπίτι και ξαφνικά ετοίμασε τη βαλίτσα του, λόγω του επαγγέλματός του ερχόταν μια φορά το δίμηνο ή το τρίμηνο. Η μεγαλύτερη κόρη μου, που είναι παράλληλα φίλη μου, έχει αντιληφθεί κάποια πράγματα.

Αυτό που έχω πει σε εκείνη και τους γιους μου, για να τους προστατέψω, είναι πως με τον μπαμπά τους δεν τα βρήκαμε σαν ζευγάρι. Για τα παιδιά μας θα είμαστε πάντα γονείς και αυτό δεν αλλάζει. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τα προστατέψουμε.

Ζέτα Θεοδωροπούλου

Νιώθεις έτοιμη για ένα νέο έρωτα;

Έζησα τον απόλυτο έρωτα και την απόλυτη αγάπη. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω ως άνθρωπος να δώσω ξανά όσα έδωσα, γιατί στη συγκεκριμένη σχέση και στο γάμο αυτό έδωσα τα πάντα. Αυτή τη φορά θα είμαι προσεκτική και δεν θα δώσω το 100%, ούτε θα ξαναεμπιστευτώ εύκολα, αν και σίγουρα όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Προς το παρόν δεν επιδιώκω κάποιο νέο έρωτα, βέβαια δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει η μοίρα και το μέλλον.

Μετάνιωσες για κάτι που έδωσες στη μεταξύ σας σχέση;

Δεν μετανιώνω στη ζωή μου για τίποτα. Κάθε άνθρωπος είναι ένα πάθημα, ένα μάθημα, ένα δώρο ή μία τιμωρία. Κάτι παίρνουμε απ’ όλες τις καταστάσεις, όπως στην προκειμένη τα παιδιά μου ήταν ένα Θείο Δώρο, για το οποίο αισθάνομαι ευλογημένη και ευγνώμων. Παράλληλα έμαθα πως πρέπει να προσέξω την επόμενη φορά και να μην δώσω το 1000%.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία του διαζυγίου;

Δεν έχει γίνει καμία απολύτως κίνηση, ούτε έχει κατατεθεί η αίτηση, πλέον μιλάνε οι δικηγόροι μας. Όταν θα είναι εύκαιρος ο Παναγιώτης από τα επαγγελματικά του καθήκοντα, θα γίνει ένα ραντεβού για να προχωρήσουμε επιτέλους.

Τώρα που τελειώνουν όλα, νιώθεις ανακούφιση;

Φυσικά, γιατί διαπιστώνω ότι δεν ήμουν τρελή τόσους μήνες και νιώθω περήφανη γι’ αυτό. Τουλάχιστον επιβεβαιώθηκα. Από αυτό και μόνο ηρεμώ και γαληνεύω.

Ζέτα Θεοδωροπούλου

  • Φόρεμα, We Coss, Instagram: we.coss
  • Πέδιλα, Issue, issue.gr
  • Σκουλαρίκια, Caroline Svedbom jewelry, Instagram: carolinesvedbom

Όταν μίλησες γι' αυτό στα υπόλοιπα κορίτσια του My Style Rocks, πώς αντέδρασαν;

Πέρα από τα στρατόπεδα, πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και υπάρχει μεγάλη γυναικεία αλληλεγγύη. Άλλο τι γίνεται στο πλατό, και άλλο στα καμαρίνια. Όλες μου στάθηκαν και θέλω να τους πω ένα τεράστιο «ευχαριστώ».

Σε συγκίνησε κάποια κίνηση;

Ναι, όταν ήρθε η Σιμόν με έναν καθρέφτη και μου είπε: «Μην ξεχνάς ποια είσαι».

Σε φλερτάρει κάποιος αυτή την περίοδο;

Με φλερτάρουν πολλοί και όλοι με θέλουν για γυναίκα τους! Αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου να δώσω αλλού την καρδιά μου. Αυτή τη στιγμή κοιτάζω τα παιδιά μου, τα επαγγελματικά μου και όταν έρθει η ώρα και μου κάνει κάποιος «κλικ», θα δούμε. Προς το παρόν νιώθω πλήρης.

Επαγγελματικά τι ετοιμάζεις;

Έχω πολλές επαγγελματικές προτάσεις, δόξα τω Θεώ. Είχα και από το Survivor, και από το Power of Love, τις οποίες απέρριψα γιατί θα έπρεπε να λείπω για πολύ καιρό. Νωρίς είναι ακόμη, σύντομα ξεκινάνε νέα projects στην τηλεόραση και είμαι ανοιχτή σε προτάσεις. Αν είναι κάτι που μου ταιριάζει, γιατί όχι; Eτοιμάζω και κάτι δικό μου, το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι τέλος καλοκαιριού, αλλά μέχρι να πραγματοποιηθεί δεν θέλω να λέω πολλά.

Special thanks στο Politia Tennis Club (Αριστοτέλους 18, Κηφισιά 145 63) για την ευγενική φιλοξενία

Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης

Styling: Έλενα Οικονόμου

Μακιγιάζ: Εύα Ζαχαριάδου

Χτένισμα: Βαγγέλης Ηλιάδης