Μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης με την κα. Γεωργία Δαμάσκου για την επιτυχία της Greecing Realty στον κλάδο του Real Estate

Η αγάπη για την αρχιτεκτονική, η πρωτοπορία στα Social Media και το όραμα για τη Greecing Realty

Η Γεωργία Δαμάσκου, ιδιοκτήτρια της Greecing Realty
Η Γεωργία Δαμάσκου, ιδιοκτήτρια της Greecing Realty

«Το μυστικό της επιτυχίας, σε όποιον τομέα κι αν δραστηριοποιείται κανείς, είναι να αγαπά αυτό που κάνει». Σε έναν ανερχόμενο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο όπως αυτός του Real Estate, η επιτυχία της κα. Γεωργίας Δαμάσκου ξεχωρίζει. Μετά από αυτή τη συζήτηση καταλάβαμε καλύτερα το γιατί!

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με το real estate;

Η ενασχόλησή μου με το real estate ξεκίνησε από την αγάπη μου για την αρχιτεκτονική και το ενδιαφέρον μου για τις επενδύσεις. Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με έναν τομέα που να συνδυάζει το πάθος μου για τα ακίνητα και την επιθυμία μου στο να αποκτούν οι άνθρωποι το ιδανικό σπίτι ή και να αντιλαμβάνονται μία ιδανική επενδυτική ευκαιρία. Το 2019, μετά από πολλά χρόνια στον κλάδο, αποφάσισα να ιδρύσω τη δική μου εταιρεία, τη Greecing Real Estate. Στόχος μας είναι να παρέχουμε κορυφαίες υπηρεσίες στον τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα.

Γνωρίζουμε πως είστε πρωτοπόρος ως προς την χρήση των Social Media και συγκεκριμένα του Instagram για την προώθηση του real estate και σημειώνετε συνεχή εξέλιξη. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Το μυστικό της επιτυχίας, όχι μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε όποιον τομέα κι αν δραστηριοποιείται κανείς, είναι να αγαπά αυτό που κάνει. Τα social media, μας έδωσαν τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουμε τα περιθώρια ευρύτερης και στενότερης επικοινωνίας με τον κόσμο και να προβάλλουμε, σπάνια και εντυπωσιακά ακίνητα, που διαθέτει η ελληνική αγορά. Δημιουργούμε ένα τέτοιο περιβάλλον, ώστε να αναδειχθεί η μοναδικότητα, που διαθέτει το κάθε ακίνητο, εστιάζοντας στη λεπτομέρεια. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κόσμος, μας ανακαλύπτει μέσα από τα social media, ζητώντας την προβολή των δικών του ακινήτων μέσα από ένα βίντεο. Τα άτομα που μας ακολουθούν απολαμβάνουν να βλέπουν όμορφες εικόνες από ακίνητα και τοποθεσίες, αντλώντας έμπνευση για το μελλοντικό τους σπίτι.

Η Γεωργία Δαμασκού, ιδιοκτήτρια της Greecing Realty

Ποιο είναι το όραμά σας για τη Greecing Realty; Έχει επιτευχθεί έως σήμερα;

Το όραμά μας για τη Greecing είναι να εδραιωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα συντηρώντας τα διακριτικά της γνωρίσματα, όπως την ποιότητα, την αξιοπιστία και την καινοτομία στις παρεχόμενες υπηρεσίες της. Μέχρι σήμερα, έχουμε ήδη καθιερωθεί, ως μια από τις ηγετικές δυνάμεις στην αγορά real estate, προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες στους πελάτες μας, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και καθιστώντας τη διαδικασία αγοράς και πώλησης ακινήτων πιο απλή και αποτελεσματική. Εργαζόμαστε σκληρά για να αποκτήσουν οι πελάτες μας το ιδανικό ακίνητο, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους. Μαζί, επανασχεδιάζουμε το μέλλον της ελληνικής αγοράς ακινήτων!

Ποια είναι η συχνότερη ερώτηση που δέχεστε στα μέσα κοινωνικης δικτυωσης και τι πιστεύετε ότι απολαμβάνουν περισσότερο οι ακόλουθοι ενός λογαριασμού ακινήτων;

Λαμβάνω πάρα πολλή αγάπη από τον κόσμο και απαντάω σε όλα τα μηνύματα και τυχόν απορίες. Η πιο συχνή ερώτηση που δεχόμαστε είναι: «Ποιες είναι οι καλύτερες περιοχές για επένδυση στην Ελλάδα;». Είναι αξιοσημείωτο, ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η αγορά ακινήτων στη χώρα μας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια με την έλευση ξένων επενδυτών αλλά και ελλήνων ομογενών.

Η Γεωργία Δαμασκού, ιδιοκτήτρια της Greecing Realty

Ποια είναι η εκτίμησή σας για την εξέλιξη του κλάδου του real estate στην Ελλάδα;

Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα παρουσιάζει θετικές προοπτικές, ειδικά μετά την κρίση. Οι ξένες επενδύσεις αυξάνονται, ιδιαίτερα στον τομέα του τουριστικού real estate, και η ζήτηση για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους παραμένει υψηλή. Είμαι πεπεισμένη, ότι η τεχνολογία θα συνεχίσει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του κλάδου, καθιστώντας τις διαδικασίες πιο διαφανείς και αποτελεσματικές.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα; Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στο επιχειρείν;

Είναι αισιόδοξο που βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να ηγούνται επιχειρήσεων και να επιτυγχάνουν. Ωστόσο, οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν συνεχείς προκλήσεις αλλά και δυσκολίες όπως η εξισορρόπηση των επαγγελματικών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων. Δεν πρέπει, όμως να ξεχνάμε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Η επίτευξη των στόχων και η δημιουργία της δικής σου επιχείρησης μπορεί να απαιτεί σκληρή δουλειά, αλλά η χαρά και η ικανοποίηση που προκύπτουν από την επίτευξη αυτού του στόχου είναι ανεκτίμητες. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους, να μην φοβούνται να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να επιδιώκουν την επιτυχία με πάθος και αποφασιστικότητα. Είμαι σίγουρη ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και ότι εμείς οι γυναίκες διαθέτουμε βούληση, δύναμη και ανθεκτικότητα απέναντι σε αντίξοες συνθήκες!

Η Γεωργία Δαμασκού, ιδιοκτήτρια της Greecing Realty

Εκτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πού μπορούμε να σας βρούμε;

Θα χαρώ πολύ να σας υποδεχτώ στα νέα ιδιόκτητα γραφεία της εταιρείας μας στο Μαρούσι, Νερατζιωτίσσης 15, για να συζητήσουμε από κοντά πώς μπορούμε να βοηθήσουμε κάθε έναν από εσάς να αξιοποιήσει το ακίνητό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ή να βρει το ακίνητο των ονείρων του!

Info