VERGOS REAL ESTATE: Ποιο είναι το «στοίχημα» για έναν σύγχρονο μεσίτη;

Ο κ. Χρήστος Βέργος ιδιοκτήτης της εταιρείας Vergos Real Estate μας δίνει όλες τις απαντήσεις για τον πολυεπίπεδο κλάδο της αγοραπωλησίας ακινήτων

Vergos Real Estate
Vergos Real Estate

Ο κλάδος των Real Estate αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν ανερχόμενο κλάδο και στην ελληνική οικονομία με ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση αλλά και προκλήσεις! Ο κ. Χρήστος Βέργος έχοντας σημειώσει μια πολυετή πορεία στο Real Estate μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του και μας λύνει όλες τις απορίες γύρω από το ρόλο του μεσίτη και τις αγορές ακινήτων.

Ο τομέας των ακινήτων έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα Real Estate;

Το Real Estate ξεπερνά την απλή αγοραπωλησία ακινήτων. Έχει τεράστιο και πολυεπίπεδο ενδιαφέρον ως βιομηχανία, έχει βάθος, πολυπλοκότητα και απαιτεί επαγγελματισμό από όλους τους εμπλεκόμενους. Είναι ένας κλάδος, ένας κόσμος που δεν πρέπει να τον αντιμετωπίζεις επιδερμικά ή επιφανειακά. Είτε είσαι κτηματομεσίτης, είτε νομικός σύμβουλος, μηχανικός, επενδυτής μικρών ή μεγάλων κεφαλαίων, είτε ακόμα και ο ιδιοκτήτης, ο οποίος για παράδειγμα από την πλευρά του πρέπει πρώτα από όλους, με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και επαγγελματισμό να αντιμετωπίζει και να διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του, όσο μικρή η μεγάλη κι αν είναι.

Iconic Penthouse in Athens Vergos Real Estate

Ρετιρέ 590 τ.μ., Πεδίον του Άρεως - Διατίθεται προς πώληση από τη Vergos Real Estate

Iconic Penthouse in Athens Vergos Real Estate

Ρετιρέ 590 τ.μ., Πεδίον του Άρεως - Διατίθεται προς πώληση από τη Vergos Real Estate

Σε μια αγορά ακινήτων που διαρκώς εξελίσσεται, ποιος είναι ο ρόλος του σύγχρονου μεσίτη;

Ο ρόλος του μεσίτη λίγο πολύ είναι πάντα ο ίδιος. Πουλούσε ακίνητα το 1930, το ίδιο θα κάνει και το 2050. Οι τεχνολογίες, η ταχύτητα, η εκπαίδευση και οι απαιτούμενες δεξιότητες είναι εκείνες που αλλάζουν και εάν κάποιος δεν έχει τη θέληση ή την ικανότητα να ακολουθήσει δεν μπορεί πλέον να είναι χρήσιμος.

Το «στοίχημα» λοιπόν στις μέρες μας είναι ένα: Ο σύγχρονος επαγγελματίας, πάνω από όλα πρέπει να διακατέχεται από έναν σύγχρονο τρόπο σκέψης, και να αναγνωρίζει τον εαυτό του ως πολίτη και επαγγελματία του κόσμου, έχοντας και την ικανότητα να προσαρμόζεται σε έναν κόσμο συνεχών αλλαγών και προκλήσεων, στην εποχή της ταχύτητας και του μηδενισμού των αποστάσεων. Η διαρκής εξέλιξη αποτελεί πρόκληση, είναι όμως εξαιρετικά ανταποδοτική, μεταμορφωτική και ενθαρρύνει την προσωπική ανάπτυξη. Και είναι και κατ’ εμέ μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα διαδικασία!

Villa in Andros Vergos Real Estate

Βίλα 171 τ.μ.,Άνδρος - Διατίθεται προς πώληση αποκλειστικά από τη Vergos Real Estate

Villa in Andros Vergos Real Estate

Βίλα 171 τ.μ.,Άνδρος - Διατίθεται προς πώληση αποκλειστικά από τη Vergos Real Estate

Να ρίξουμε φως σε μερικές συχνές παρανοήσεις γύρω από τον ρόλο του μεσίτη;

Μύθος: Ο μεσίτης θέλει μια αρπαχτή, έρχεται για τη μίζα, δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο.

Πραγματικότητα: Αυτή η λανθασμένη αντίληψη συχνά βασίζεται σε παρερμηνείες ή σε προηγούμενες αρνητικές εμπειρίες. Στην πραγματικότητα, ένας αληθινός επαγγελματίας κτηματομεσίτης, είναι ένας έμπιστος σύμβουλος που επενδύει χρόνο και γνώσεις για να χτίσει μακροπρόθεσμες σχέσεις και να φέρει εις πέρας με επιτυχία τα ζητούμενα των πελατών του. Σκεφτείτε τον μεσίτη σαν project manager μίας πώλησης ακινήτου. Απαιτείται συνδυασμός δεξιοτήτων, εμπειρίας, υπομονής και σημαντικής επένδυσης χρόνου και πόρων και φέρουμε μεγάλη ευθύνη καθώς διαχειριζόμαστε ελπίδες, όνειρα, και κρίσεις.

Ας μην ξεχνάμε πως, σε αυτό το επάγγελμα, οι πελάτες μας πληρώνουν μόνο όταν προσφέρουμε αποτελέσματα! Οπότε, να είστε σίγουροι, είμαστε εδώ, κάνοντας το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι όλα βαίνουν ομαλά και επιτυχώς για τους πελάτες μας.

Villa with Pool in Voula Vergos Real Estate

Βίλα, 360.00 τ.μ., Βούλα - Διατίθεται προς πώληση αποκλειστικά από τη Vergos Real Estate

Villa with Pool in Voula Vergos Real Estate

Βίλα, 360.00 τ.μ., Βούλα - Διατίθεται προς πώληση αποκλειστικά από τη Vergos Real Estate

Μύθος: Δεν χρειάζομαι μεσίτη για την πώληση του ακινήτου μου. Ο μεσίτης ανοίγει απλώς πόρτες.

Πραγματικότητα: Ο καθένας μπορεί να δείξει ένα σπίτι. Χρειάζεται, όμως, εμπειρία για να διαπραγματευτεί κανείς την καλύτερη συμφωνία, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα αποτελεσματικό marketing plan και να διαχειριστεί ολόκληρη τη διαδικασία της συναλλαγής.

Από την εκτίμηση έως τις διαπραγματεύσεις, κάθε βήμα απαιτεί γνώση, εμπειρία και δέσμευση στους στόχους του πελάτη. Ο επαγγελματίας κτηματομεσίτης, λειτουργεί ως σύμβουλος στρατηγικής, ειδικός στην πλοήγηση της πολυπλοκότητας και του ανταγωνισμού της αγοράς που στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης αξίας και ικανοποίησης όλων των εμπλεκόμενων.

Maisonette in Kavouri Vergos Real Estate

Μεζονέτα, 85 τ.μ., Καβούρι - Διατίθεται προς πώληση αποκλειστικά από τη Vergos Real Estate

Villa with Pool in Αnavyssos Vergos Real Estate

Βίλα 400 τ.μ., Ανάβυσσος - Διατίθεται προς πώληση αποκλειστικά από τη Vergos Real Estate

Μύθος: Ο μεσίτης χαϊδεύει αυτιά.

Πραγματικότητα: Ως μεσίτες, δεν είμαστε εδώ για να "χαϊδεύουμε αυτιά", αλλά για να διασφαλίσουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα για τους πελάτες μας. Αυτό σημαίνει ειλικρίνεια, αντικειμενικότητα και λογική, και αν χρειαστεί θα διαφωνήσουμε παρουσιάζοντας στον πελάτη μας την πραγματικότητα. Είμαστε εδώ για να καθοδηγήσουμε και να προστατέψουμε τον πελάτη ακόμη και από τον κακό του εαυτό, που τον «συμβουλεύει» να πάρει παρορμητικές αποφάσεις, βασισμένες μόνο σε συναίσθημα , χωρίς πραγματικά δεδομένα.

Κάνουμε ακριβώς το αντίθετο από το να «χαϊδεύουμε αυτιά» και πιστέψτε με αυτή η αντιμετώπιση οδηγεί σε καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα για όλους.

Villa in Syros Vergos Real Estate

Μονοκατοικία 295 τ.μ., Φοίνικας Σύρου - Διατίθεται προς πώληση από τη Vergos Real Estate

 Φοίνικας Σύρου - Vergos Real Estate

Μονοκατοικία 295 τ.μ., Φοίνικας Σύρου - Διατίθεται προς πώληση από τη Vergos Real Estate

Πώς επηρεάζει τον μεσιτικό κλάδο η συνεχής άνθιση της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα;

Η άνθιση της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα δημιούργησε αυξημένη ζήτηση για μεσίτες, ανοίγοντας νέες καριέρες. Ωστόσο, η εύκολη είσοδος στον κλάδο προσέλκυσε άτομα με διαφορετικά κίνητρα, φέρνοντας ανισορροπία και ένα σχεδόν χαοτικό τοπίο.

Η πραγματικότητα απέχει πολύ από τα "εύκολα χρήματα". Η επιτυχία απαιτεί γνώση, εκπαίδευση, ηθική και προσήλωση στους κανόνες. Φέρουμε μεγάλες ευθύνες προς τον πελάτη που κάθε φορά μας εμπιστεύεται. Παράλληλα, ενώ και η πολιτεία οφείλει να θεσπίσει αυστηρότερους κανονισμούς, ακόμη και οι ιδιοκτήτες έχουν ένα ρόλο - κάντε την ερευνά σας, πριν παραδώσετε τα κλειδιά σας στον πρώτο «μεσίτη» που θα συναντήσετε. Χρειάζεται μια ομαδική προσπάθεια για να διατηρήσουμε αυτή τη βιομηχανία ακμάζουσα και αξιόπιστη.

Ελαφόνησος - Vergos Real Estate

Αγροτεμάχιο 8.300 τ.μ., Ελαφόνησος - Διατίθεται προς πώληση αποκλειστικά από τη Vergos Real Estate

Ελαφόνησος - Vergos Real Estate

Αγροτεμάχιο 8.300 τ.μ., Ελαφόνησος - Διατίθεται προς πώληση αποκλειστικά από τη Vergos Real Estate

Είναι βιώσιμη η άνθιση που παρατηρείται στην Ελληνική αγορά ακινήτων;

Το πρόγραμμα Golden Visa, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των ακινήτων κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, πυροδότησε ένα κύμα επενδύσεων σε ακίνητα από επενδυτές, κάθε επιπέδου, εκτός ΕΕ αρχικά, που είδαν ευκαιρίες πέραν της Golden Visa.

Εδώ είναι το θέμα με τα ακίνητα: οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες και μια σταθερή ανοδική τάση στην αγορά είναι πόλος έλξης για τους επενδυτές. Η αγορά όμως είναι ένα πολύπλοκο παζλ με πολλά κομμάτια που κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες. Ορισμένες περιοχές ανθίζουν αυτή την στιγμή, άλλες είναι κρυμμένα πετράδια που περιμένουν να ανακαλυφθούν και μερικά σημεία μπορεί να πλησιάζουν στο αποκορύφωμά τους. Το παν είναι να ξέρεις πού να κοιτάξεις και να κατανοήσεις τις αποχρώσεις.

Συνοψίζοντας, το real estate είναι ένας κλάδος ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία και η άνθηση που βιώνει η αγορά τα τελευταία χρόνια είναι μια καλή αφορμή για την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας του κλάδου των ακινήτων. Ας αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να "στήσουμε" σωστά τις διαδικασίες, προς όφελος όλων.

Χρήστος Βέργος, Broker / Founder

Χρήστος Βέργος Vergos Real Estate

Info