Προσοχή: Μην ανακατέψετε ποτέ ξύδι με μαγειρική σόδα - Τι θα πάθετε

Ουπς..

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Προσοχή: Μην ανακατέψετε ποτέ ξύδι με μαγειρική σόδα - Τι θα πάθετε

Ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά καθαριστικά που έχουμε στο σπίτι είναι η μαγειρική σόδα, αλλά και το ξύδι. Πρέπει να προσέχετε όμως και να μην τα αναμείξετε ποτέ, αφού το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Το ξύδι είναι όξινο, ενώ η μαγειρική σόδα είναι μία ασθενής βάση, και όταν αναμειγνύονται μαζί γίνεται αντίδραση (δες εδώ τι θα συμβεί αν αναμείξεις την μαγειρική σόδα με γάλα), όπου το ένα στοιχείο εξουδετερώνει το άλλο, παράγοντας κυρίως νερό και καθιστώντας το διάλυμα σχεδόν άχρηστο.

Το πιο επικίνδυνο, βέβαια, είναι ότι ο συνδυασμός τους μπορεί να προκαλέσει έκρηξη, αν τα ανακατέψουμε σε ένα κλειστό δοχείο.

Γενικοί κίνδυνοι: Τι μπορείς να προκαλέσει η μαγειρική σόδα ανάλογα την χρήση της

μαγειρική σόδα και ξύδι

Δέρμα

Η επιδερμίδα μας είναι ελαφρώς όξινη. Αυτό τη βοηθά στην ενυδάτωση και την απομάκρυνση των επικίνδυνων βακτηριδίων. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, οι αλκαλικές ουσίες θα την ερεθίσουν.

Μαλλιά

Κάποιοι άνθρωποι αντί για σαμπουάν χρησιμοποιούν μίγμα μαγειρικής σόδας και μηλόξυδου στα μαλλιά. Με τον καιρό αυτό θα προκαλέσει ζημιά. Όπως το τριχωτό της κεφαλής, έτσι και τα μαλλιά είναι φυσικά όξινα και η μαγειρική σόδα θα προκαλέσει φριζάρισμα και τα μαλλιά θα μπερδεύονται και θα σπάνε.

Άσκηση

Ίσως θα έχετε ακούσει ότι οι δρομείς πίνουν διάλυμα μαγειρικής σόδας πριν από έναν αγώνα. Όμως, η υπερβολική δόση είναι επικίνδυνη επειδή το όξινο ανθρακικό ασβέστιο είναι ελαφρά τοξικό και ο γαστρεντερικός ερεθισμός προκαλεί ανησυχία.