Ξέχασε τη φούστα που ήξερες: Η πιο "ντεμοντέ" σιλουέτα είναι must-have του φθινοπώρου

Είναι το κομμάτι-πασπαρτού της κομψής, σύγχρονης γυναίκας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Η φούστα είναι το πιο θηλυκό -πέρα από βασικό- κομμάτι μιας γυναικείας γκαρνταρόμπας και μέσα στην χρονιά τη φορέσαμ πολύ σε διάφορες εκδοχές, από τις μίνι balloon μέχρι τις μάξι full skirts. Η νέα σεζόν φέρνει στην επιφάνει ένα ρετρό minimal σχέδιο, που το λες και λίγο... ντεμοντέ με την πρωτη ματιά.

Ωστόσο, η ευελιξία της αλλά και η δημιουργική πλευρά της, αφού μπορείς εύκολα να τη φορέσεις με τα πιο στυλάτα τοπ και παπούτσια, βάζοντας τη μοντέρνα πινελιά στο look, την καθιστούν απαραίτητη τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, την είδαμε να φιγουράρει στις πασαρέλες των πιο διάσημων Οίκων Μόδας στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού ως μία από τις σημαντικότερες τάσεις των επόμενων μηνών.

Η πιο "ντεμοντέ" φούστα της σεζόν πρωταγωνιστεί στις πασαρέλες

Η σιλουέτα της μάξι στενής φούστας ακολουθεί το περίγραμμα του σώματος και δημιουργεί μια εξαιρετικά θηλυκή εικόνα. Ένα σχέδιο που έχουμε καιρό να δούμε, αν και με τις τζιν φούστες της περασμένης άνοιξης πήραμε μια γεύση.


Είναι ένα κομμάτι που με την πρώτη ματιά μοιάζει άβολο, καθώς δείχνει να εμποδίσει τις κινήσεις μας, αλλά πλέον οι μάξι στενές φούστες έχουν μια πολύ πιο χαλαρή εικόνα. Τα υφάσματα είναι πιο άνετα, συμπεριλαμβανομένου και του πλεκτού, οπότε δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι.


Τέλος, σύμφωνα με τις νέες τάσεις ιδανικά ταιριάζει με φλατ παπούτσια, πουκάμισα από μέσα ή crop πλεκτά, ενώ ιδανικό πανωφόρι είναι ένα loose σακάκι που θα δέσεις στη μέση - εάν είναι και ασορτί με τη φούστα, ακόμα καλύτερα.

Οι προτάσεις από τις πασαρέλες πάντως είναι πολλές, για να πάρεις ιδέες και να εντάξεις τη μάξι στενή φούστα στην φθινοπωρινή -και όχι μόνο- γκαρνταρόμπα σου.


Στη Max Mara βρίσκουμε την κατεξοχήν σιλουέτα της μάξι στενής φούστας, που αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο θηλυκά office looks που μπορείς να φορέσεις.


Η Tod's παρουσιάζει ένα μοντέλο με check print, με μεγάλο άνοιγμα μπροστά, ενώ στον Moschino είδαμε την πιο εκκεντρική πρόταση, με μαύρο ύφασμα μπροστά και φλοράλ λεπτομέρειες πίσω.


Τα πλεκτά σχέδια φοριούνται με crop πουκάμισα αλλά και με αυστηρά blazers για αντίθεση. Οι προτάσεις των σχεδιαστών είναι πραγματικά πολλές, ενώ όσον αφορά στις αποχρώσεις, οι ουδέτεροι και οι σοκολατί-καφέ τόνοι είναι πολύ trendy, ειδικά στις μάλλινες εκδόσεις, ενώ το καρό είναι must-have. Φυσικά, η ευελιξία του μαύρου κερδίζει πάνω απ' όλα, σε all-day εμφανίσεις, ιδανικά φορεμένες με τοπ και ψηλοτάκουνα.