Diet tips: 8 μυστικά που εφαρμόζουν οι Γαλλίδες και είναι πάντα λεπτές

Το αδυνάτισμα δεν θέλει... κόπο, τρόπο θέλει & στυλ!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Μια αδύνατη, κομψή γυναίκα πίνει κόκκινο κρασί και κόβει ένα τρυφερό στήθος πάπιας, μαγειρεμένο στην εντέλεια, πριν ολοκληρώσει το γεύμα της με μια ωραία φέτα briex. Αυτή είναι η απόλυτη έκφραση του γαλλικού παραδόξου!

Η μόνη δυτική χώρα γνωστή για το πλούσιο βούτυρο στη ζαχαροπλαστική και τα παχυντικά τυριά της αλλά και τους αδύνατους Γάλλους που τα καταναλώνουν. Η Γαλλία προβληματίζει εδώ και αιώνες. Ή τουλάχιστον, έχει προβληματίσει όσους πιστεύουν ότι το να είναι κάποιος αδύνατος απαιτεί στερήσεις στη διατροφή ή ώρες στο γυμναστήριο. Στη Γαλλία, κανένας κανόνας δεν ισχύει.

Για μια αβίαστα κομψή Γαλλίδα, λοιπόν, δεν υπάρχουν τρόφιμα απαγορευμένα για τον ουρανίσκο της, ούτε "αμαρτωλά" πιάτα, που απαιτούν μετά ώρες σκληρής προπόνησης. Αντίθετα, τηρεί ένα απλό πλάνο, απολαμβάνοντας όλες τις γεύσεις. Κι αν αναρωτιέσαι κι εσύ πώς οι Γαλλίδες είναι πάντα λεπτές, δες στη συνέχεια 8 μυστικά, για να τα δοκιμάσεις.

8 μυστικά των Γαλλίδων για αδύνατη σιλουέτα

Δίνουν βάση στην ποιότητα

Μια Γαλλίδα επιλέγει την ποιότητα από την ποσότητα, όπου το επιτρέπει ο προϋπολογισμός της - θα επιλέξει, για παράδειγμα, ένα κομμάτι εκλεκτής μαύρης σοκολάτας παρά ένα τεράστιο μπολ μέτριο παγωτό. Απαιτεί υψηλή ποιότητα από κάθε συστατικό, παρακάμπτοντας μια άγευστη μπανάνα για ένα μπολ κεράσια. Επισκέπτεται το μανάβικο πολύ συχνά και ζητά φρέσκα προϊόντα για να φτιάξει μια τάρτα, χωρίς να κάνει καμία έκπτωση στην ποιότητα.

Ξέρουν ότι η δημιουργικότητα δεν είναι μόνο για τους καλλιτέχνες

Ένα κολοκυθάκι από μόνο του είναι απλά ένα κολοκυθάκι. Για κάποιους η ιδέα είναι να φας βραστό κολοκυθάκι μαζί με λίγο ψητό κοτόπουλο ή φιλέτο σολομού. Όμως, η Γαλλίδα θα αναζητά πάντα έναν νέο τρόπο για να μαγειρέψει τα κολοκυθάκια ή κάτι νέο για να τα συνδυάσει. Βάζει λίγη μελιτζάνα, μερικές ντομάτες κομμένες σε κύβους, λίγο δεντρολίβανο, ίσως λίγο θυμάρι και ξαφνικά αυτό το λαχανικό έχει τελείως διαφορετική γεύση. Η δημιουργικότητα βοηθάει πολύ στη γεύση γνωστών φρούτων και λαχανικών.

Σταματούν ανάμεσα στις μπουκιές

γυναίκα τρώει σε εστιατόριο
Shutterstock

Η Γαλλίδα αναγνωρίζει ότι ένα γεύμα σημαίνει πολλά περισσότερα από την απλή κατανάλωση φαγητού. Τι σημαίνει αυτό; Η απόλαυση είναι σημαντική. Έτσι σταματά ενδιάμεσα από τις μπουκιές της για να ακούσει τον συνομιλητή της, να πει την γνώμη της και παράλληλα να νιώσει τη γεύση και τη νοστιμιά της... μπουκιάς της. Δεν βιάζεται στο τραπέζι. Είναι σαφές ότι ακούει τον ομιλητή, σταματά ευγενικά και τρώει μόνο όταν τρώει και ο καλεσμένος της.

Είναι ειλικρινείς με το φαγητό τους

Οι Γαλλίδες αναγνωρίζουν ότι το φουά γκρα είναι λιπαρό, το βούτυρο προσθέτει απόλαυση αλλά και ότι ένα βαρύ γεύμα δεν πρέπει πάντα να ακολουθείται από ένα ακόμα βαρύτερο. Ξέρουν να κρατούν την ισορροπία καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Το να αναγνωρίσετε ειλικρινά τι θα συμβεί εάν τρώτε γλυκό κάθε βράδυ ή εάν τρώτε πίτσα σε δύο γεύματα μέσα σε μια μέρα, είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε να τρώτε σωστά.

Δεν τρώνε άνοστα φαγητά

Τα μπαχαρικά μεταμορφώνουν τα μη ελκυστικά φαγητά και κάνουν από την άλλη τα νόστιμα φαγητά... ακόμα νοστιμότερα. Καθώς κάθε πιάτο επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία των μπαχαρικών, σχεδόν ποτέ η Γαλλίδα δεν θα πιάσει το αλάτι.

γυναίκα τρώει κρουασάν σε καφέ
Shutterstock

Ένα λεπτό κομμάτι αρνί, αν είναι υπεραλατισμένο, αξίζει να το αφήσετε στην άκρη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη ζάχαρη, αν και κάτι τέτοιο απαιτεί σίγουρα περισσότερη θέληση. Ένα γλυκό που δεν έχει ισορροπία στα υλικά, δεν χρειάζεται να το φάτε. Η Γαλλίδα αναγνωρίζει την τέχνη στη βουτυρένια υφή ενός κρουασάν, στην κρεμώδη γεύση μιας τάρτας λεμονιού ή στη noisette σε μια γκανάζ μαύρης σοκολάτας, οπότε εάν αυτά δεν είναι ικανοποιητικά λυπάμαι, αλλά δεν υπάρχει λόγος για θερμίδες χωρίς απόλαυση!

Τρώνε ένα μικρό πρωινό

Η ομελέτα είναι για το μεσημεριανό γεύμα. Το πρωινό στη Γαλλία ξεκινά με ψωμί, ιδανικά φρυγανισμένο και από πάνω λίγη σπιτική μαρμελάδα. Δίπλα, ένας εσπρέσο ή ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι είναι το τέλειο συμπλήρωμα. Μια αποδεκτή εναλλακτική μπορεί να είναι ένα μπολ με δημητριακά, αλλά μόνο αν πεινάτε πραγματικά. Η Γαλλίδα ξυπνά σιγά-σιγά το σώμα της με ένα καφέ στο μπαλκόνι της, απολαμβάνοντας τον ήλιο.

Στην πείνα τους, επιλέγουν γεύμα αντί για σνακ

Μια πεινασμένη Γαλλίδα δεν θα "κόψει" την πείνα της με σνακ. Αντίθετα, αναζητά ένα καφέ ή ένα εστιατόριο, ζητά ένα μενού και παραγγέλνει ένα πλήρες γεύμα. Καταλαβαίνει την πείνα και δεν τη φοβάται, δέχεται ότι κατά καιρούς πεινάει. Αντί να το λύσει αυτό τσιμπολογώντας κράκερ με τυρί ή μπάρες ή κρουασάν επιλέγει να φάει λαζάνια γιατί τα χρειάζονται το σώμα της.

Εστιάζουν στο φαγητό τους

μαμά και κόρη τρώνε μακαρόν
Shutterstock

Στη Γαλλία, η παράδοση του γεύματος διαμορφώνει τη σύγχρονη ζωή, με μεγάλα διαλείμματα από τη δουλειά το μεσημέρι για ένα σωστό γεύμα. Σε άλλα μέρη του κόσμου, αυτό μπορεί να παρουσιάζει κάποια δυσκολία, αλλά αξίζει τον κόπο να το τολμήσετε.

Αυτό σημαίνει να μείνετε μακριά όλες τις οθόνες και να επιτρέψετε στο μεσημεριανό γεύμα να γίνει μια εμπειρία όλου του σώματος. Δοκιμάστε κάθε μπουκιά από αυτό το σάντουιτς ή τη σαλάτα ή το κρέας και μην ασχολείστε με κάτι άλλο για όσο χρόνο τρώτε. θα χορτάσετε καλύτερα και θα απολαύσετε καλύτερα.