Αυτά είναι τα "μοντέρνα-κλασικά" που χρειάζεσαι το φθινόπωρο

Σίγουρα κάποια τα έχεις ήδη στην γκαρνταρόμπα σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που ναι μεν σε ενδιαφέρουν οι τάσεις αλλά δεν θέλεις να είσαι και τόσο... μοντέρνα, υπάρχει τρόπος να το πετύχεις. Σίγουρα όλες θέλουμε μια γκαρνταρόμπα με στυλιστικό προσανατολισμό... μπροστά, όπερ σημαίνει απόλυτα ταυτισμένο με τα trends, αλλά ταυτόχρονα δεν επιθυμείς να ξεφύγεις από το πιο κλασικό προσωπικό σου στυλ.

Με απλά λόγια, είναι... κομματάκι δύσκολο να είσαι και στη μόδα και εκτός... μόδας, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δεις ποιες είναι αυτές οι τάσεις της τρέχουσας σεζόν που "αγκαλιάζουν" το κλασικό στυλ, που σημαίνει ότι αφορούν σε διαχρονικά κομμάτια αλλά με μια μοντέρνα πινελιά.


7 κλασικές τάσεις που θα φορέσουμε το φθινόπωρο του 2024

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από την ικανοποίηση που θα νιώσεις εάν ανακαλύψεις ότι έχεις ήδη στην ντουλάπα σου μία από αυτές τις 7 κλασικές τάσεις, που έχουν επιλέξει φέτος οι πασαρέλες αλλά και οι σχεδιαστές να εμφανίσουν στις προτάσεις τους.

Κι αν δεν κατάλαβες ακόμα τι σημαίνει αυτό, είναι αυτά τα πολυαγαπημένα κλασικά κομμάτια που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα βρίσκονται πάντα ανάμεσα στα trends και θα μπλέκονται αριστοτεχνικά με τα πιο μοντέρνα στοιχεία κάθε σεζόν, δημιουργώντας στοχευμένα σύνολα.

Πάντως και μόνα τους φέτος αυτά τα κλασικά που θα δεις δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν απαρατήρητα ή να θεωρηθούν ντεμοντέ! Γιατί αυτήν τη σεζόν υπάρχουν τόσα πολλά on-trend κομμάτια που είναι αρκετά κλασικά στον πυρήνα τους...

Barn jacket


Τέλειο εμβληματικό στυλ της βρετανικής επαρχίας, θα βάλει μια αριστοκρατική πινελιά σε κάθε look. Έρχεται από το παρελθόν και είναι από τα πιο must-have μοντέρνα-κλασικά της νέας σεζόν!

Μεγάλη τσάντα


Μια γρήγορη αναζήτηση στις εικόνες στο Google για τη Mary-Kate και την Ashley Olsen είναι αρκετή για να καταλάβεις ότι οι μεγάλες τσάντες είναι βασικό στοιχείο της μόδας και θα έχουν πάντα περίοπτη θέση σε μια κομψή και λειτουργική γκαρνταρόμπα.

Σουέτ


Είναι από τις βασικές τάσεις της σεζόν και το Νο1 μοντέρνο-κλασικό που θα βλέπεις φέτος παντού. Η πλούσια υφή του κάνει κάθε ρούχο, παπούτσι και αξεσουάρ να δείχνουν πιο ενδιαφέροντα και πολυτελή. Ειδικά εάν φορέσεις σουέτ πάνω σε σουέτ, θα κάνεις τη διαφορά!

Preppy polo


Τα πλεκτά μπλουζάκια με το γιακαδάκι, ενίοτε με καρό μοτίβα ή και σκέτα, όχι μόνο δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα αλλά φοριούνται εδώ και χρόνια στο repeat από τις fashionistas. Απλώς φέτος θα τα δεις λίγο παραπάνω στο προσκήνιο.

Ντραπέ λεπτομέρειες


Σακάκια στολισμένα με κασκόλ, παλτό με ενσωματωμένη κάπα, πανωφόρια με κασκόλ! Υπάρχει κάτι για όλες σε αυτή την κομψή τάση, που απλώς μειώνει τα αξεσουάρ - λέμε τώρα!

Μπορντό


Εάν είσαι από εκείνες που δεν αγαπούν τα φωτεινά χρώματα, αλλά από την άλλη ήθελες πού και πού να "σπας" τη ρουτίνα των ουδέτερων, τότε γνωρίζεις καλά το μπορντό. Ε, φέτος είναι απλώς η χρονιά του!

Λεοπάρ


Σίγουρα, δεν χρειάζεται να σου κάνω διάλεξη για το πόσο εμβληματικό ήταν το animal print όλα αυτά τα χρόνια. Αν δεν έχεις κάποιο κομμάτι λεοπάρ στην ντουλάπα σου, αγόρασε φέτος ένα, που θα φοράς για πάντα.