Αυτό είναι το χρώμα πασπαρτού για το παλτό του χειμώνα 2024 - Και δεν είναι μαύρο!

Η πιο κομψή και πολυτελής εκδοχή, πέρα από τα συνηθισμένα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Αν πάντα πίστευες ότι ένα μαύρο παλτό είναι το πιο ευέλικτο σε μια γκαρνταρόμπα, που πάει με όλα και πάντα σε βγάζει ασπροπρόσωπη, λυπάμαι που θα το πω, αλλά έκανε λάθος! Θα εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις τις άπειρες δυνατότητες ενός άλλου χρώματος που μπαίνει με... φόρα στη νέα σεζόν και ανατρέπει τα δεδομένα.

Το παλτό του φετινού χειμώνα αγκαλιάζει μια πλούσια, πολυτελή και "εύκολη" απόχρωση, που θα σε βολέψει πολύ τους κρύους μήνες του έτους, δεν είναι συνηθισμένο και βαρετό, θα σε βοηθήσει να κάνεις άπειρους συνδυασμούς και θα γίνει η αγαπημένη σου, που θα φορας με όλα σου τα βασικά.

Το παλτό του χειμώνα θα έχει το πιο ευέλικτο και μοδάτο χρώμα

Το παλτό είναι ο πρωταγωνιστής στις εμφανίσεις μας μόλις ψυχράνει ο καιρός και έχει (δικαίως) καθιερωθεί ως βασικό, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Όλες μας συνηθίζουμε να επιλέγουμε ένα μαύρο παλτό τον χειμώνα, με το σκεπτικό ότι συνδυάζεται με όλα μας τα ρούχα.


Θα σε πάω λίγο στο παρελθόν, λοιπόν, και θα σου θυμήσω πως όταν η fast fashion δεν ήταν στο φόρτε της, οι μαμάδες μας αγόραζαν δύο παλτό τον χειμώνα, ένα μαύρο και ένα καφέ.

Αυτό το καφέ, μάλιστα, καλά θα κάνεις να αγκαλιάσεις φέτος, ένα ζεστό και αειθαλές χρώμα, που παραπέμπει στη γη, σε όλες τις αποχρώσεις της, από σοκολατί μέχρι καφέ σκούρο και επιβεβαιώνεται ως ένα από τα πιο trendy χρώματα για το φθινόπωρο/χειμώνας 2024-2025.


Στις χειμερινές πασαρέλες, το καφέ παλτό άνοιξε το σόου Miu Miu, στην αυστηρή εκδοχή του, μέχρι το γόνατο και με διπλό κλείσιμο, ενώ η Jil Sander εστίασε σε έναν μεγάλο γιακά με πολύτιμες καρφίτσες. Αυτό το πανωφόρι, στην πραγματικότητα, είναι τέλειο για να ολοκληρώσει τις πιο κομψές χειμωνιάτικες εμφανίσεις, φέρνοντας εύκολα στον νου ζεστή σοκολάτα δίπλα από το τζάκι και λαχταριστές σοκολατένιες μους.

Ποιο στυλ σε καφέ παλτό να επιλέξεις


Η επιλογή του μήκους είναι θεμελιώδης για το τελικό αποτέλεσμα: midi ή μέχρι το γόνατο, ορίζουν ένα statement look από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ το κοντό παλτό είναι πιο σπορ, ανάλογα με τους συνδυασμούς.


Tο 2024 πρωταγωνιστούν οι μονόχρωμες εμφανίσεις (σε οποιαδήποτε απόχρωση) κι αν εσύ δεν είσαι έτοιμη να ενδώσεις σε έντονα χρώματα όπως το ροζ, το πράσινο, το πορτοκαλί ή το μωβ, η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσεις με τους λεγόμενους "τόνους μετάβασης", όπως το καφέ σε όλους τους τόνους, αγοράζοντας ένα παλτό.


Η κλασική κομψότητα ενός καφέ παλτό (που λειτουργεί σαν ουδέτερος καμβάς) δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να προσθέσεις αξεσουάρ σε έντονα χρώματα ή να το συνδυάσεις με λευκά -για ένα αποτέλεσμα που θυμίζει λαχταριστή σοκολάτα με... σαντιγί- κόκκινο ή μπορντό, πορτοκαλί ή πράσινο του λάιμ, για μια statement εμφάνιση.

Shop the trend

καφέ σταυρωτό παλτό

Σταυρωτό, €129, Only

καφέ παλτό με πέτα

Μάλλινο, €113,99, Mango

καφέ γούνινο παλτό

Γούνινο, €242,45, Polo Ralph Lauren

καφέ παλτό

Με ζώνη, €49,99, H&M

καφέ ανοιχτό παλτό

Με μεγάλα πέτα, €139,20, Naf Naf