Αυτά είναι τα τέλεια τζιν για τα all-day looks σου - 4 στυλ πρωταγωνιστούν

To denim κρατά τα σκήπτρα πάνω από κάθε άλλο παντελόνι το φθινόπωρο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Οι τάσεις στα τζιν γι' αυτό το φθινόπωρο-χειμώνα 2024/2025 είναι πολύ ξεκάθαρες και τα φαρδιά μοντέλα ή τα barrel σχέδια, τα χαμηλόμεσα ακόμα και τα στενά τζιν μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στα καθημερινά μας looks για τη νέα σεζόν - σύμφωνα πάντα με τα φθινοπωρνά trends.

Για άλλη μία φορά θα πω ότι είναι ένα εμβληματικό και ευέλικτο ρούχο, που βρίσκεται στην πρώτη θέση των επιλογών μας από τη δημιουργία του ακόμα στα τέλη του 19ου αιώνα. Αρχικά σχεδιασμένα για εργαζομένους, τα τζιν έγιναν δημοφιλή χάρη στην αντοχή και την άνεσή τους και έκτοτε έχουν γίνει βασικό στοιχείο στην γκαρνταρόμπα όλων, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή στυλ.

Αν υπάρχει ένα basic item που πρωταγωνιστεί σε τουλάχιστον μία εβδομαδιαία εμφάνιση – το τοποθετώ πολύ χαμηλά, γιατί συνήθως αντιστοιχεί σε περισσότερα looks– αυτό είναι το τζιν, ειδικά εάν έχεις βρει αυτό (ή αυτά) που σε κάνουν να νιώθεις πιο άνετα και σου ταιριάζουν καλύτερα. Και αυτό δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο ακούγεται.


Για να ανακαλύψεις, λοιπόν, το τέλειο denim για σένα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τα εξής: Να είσαι ξεκάθαρη σχετικά με το χρώμα που θα επιλέξεις, δηλαδή, αν προτιμάς πιο ανοιχτό τόνο, πιο σκούρο ή πιο ιδιαίτερο, όλα εξαρτώνται από τα υπόλοιπα κομμάτια στην ντουλάπα σου και τους συνδυασμούς που θέλεις να κάνεις.

Πρέπει να κάνεις μια μεγάλη ανάλυση των σχεδίων και των μεγεθών που σου ταιριάζουν καλύτερα και με τα οποία νιώθεις πιο άνετα. και, τέλος, να δώσεις βάση στην ποιότητα, γιατί ένα καλό τζιν θα το φοράς για χρόνια, αφού θα αποτελεί τη βάση για όλα τα άλλα ρούχα της γκαρνταρόμπας σου.


4 στυλ για να επιλέξεις το τέλειο τζιν στα φθινοπωρινά σου looks

  • Ακολουθώντας την top τάση της σεζόν, το boho, τα flared τζιν θα είναι ο μεγάλος σου σύμμαχος.
  • Πόνταρε στην αισθητική Y2K, που διατηρείται για άλλη μία σεζόν και τα χαμηλοκάβαλα τζιν με φθαρμένες λεπτομέρειες θα σε βοηθήσουν να πετύχεις ένα στυλ τέτοιου τύπου. Τα cargo denim επίσης θα ενισχύσουν ένα στυλ εμπνευσμένο από αυτά που φορέθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
  • "Σιωπηλή πολυτέλεια" και πάλι στο προσκήνιο. Παίξε με το trompe l'oeil και επίλεξε τζιν των οποίων τα υφάσματα είναι "καλά" και πολυτελή, επενδύοντας ακόμα και σε ένα γνωστό brand, στα οποία το τζιν δεν είναι τίποτε άλλο από ένα haute couture κομμάτι, με ό,τι κι αν περιλαμβάνει αυτό.


  • Να είσαι προσεκτική και "σεμνή" με το styling, demure, δηλαδή, φροντίζοντας να ξεχωρίζεις χωρίς, ωστόσο, να υπερβαίνεις τα καθιερωμένα και συνηθισμένα. Ένα λευκό μπλουζάκι, ένα στενό τζιν και ένα κλασικό σακάκι θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το καλύτερο denim look για φέτος.

Shop the trends

τζιν καμπάνα celestino

Τζιν καμπάνα, €21,99, Celestino

τζιν με σκίσιμο και στρας

Χαμηλόμεσο με σκίσιμο και στρας, €34,99, Silia D.

denim trompe l'oeil

Trompe l'oeil, €650, Jean Paul Gaultier

barrel denim H&M

Barrel dark denim, €34,99, H&M