Η νέα τάση στα αξεσουάρ που θα βλέπεις παντού τη νέα σεζόν

Σε τσάντες, παπούτσια και ρούχα έχει την τιμητική του

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Θυμάσαι την Jenny Humphrey στο Gossip Girl; Διχτυωτό καλσόν, δερμάτινα, έντονα smokey eye και ζώνες με καρφιά, μπότες με καρφιά ή τσάντες με καρφιά - μερικές φορές όλα μαζί!

Φέτος το φθινόπωρο, τα καρφιά έχουν για άλλη μία φορά την τιμητική τους και αποποιούνται την "βρόμικη" φήμη τους. Η Emily Ratajowski είναι η απόδειξη, κρατώντας τσάντα Gimaguas Franca με studs αλλά και τα κορίτσια στο street style που τα φοράνε σε παπούτσια, ρούχα και αξεσουάρ.

Η τάση με τα καρφιά σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κάθε κορίτσι φορούσε τότε κάτι με καρφιά. Πάρε, για παράδειγμα, όλες τις εμφανίσεις της Kate Moss στο Glastonbury το 2005, όπου σε όλα της τα looks φιγουράρουν λεπτομέρειες με καρφιά. Αυτήν τη φορά, τα αξεσουάρ με καρφιά επιστρέφουν με μια ξεκάθαρα μοντέρνα πινελιά: Στρογγυλά, επίπεδα, μυτερά ασημένια καρφιά καλύπτουν τα πάντα, από ζώνες μέχρι μπαλαρίνες.


Στην πασαρέλα, οι διάσημοι Οίκοι μόδας παρουσιάζουν τα καρφιά, με την Chloé να κάνει το ντεμπούτο της με ένα boho-chic τσόκαρα με καρφιά στη συλλογή της για το Φθινόπωρο 2024. Ο Οίκος Khaite ήταν ένας από τους πρώτους που υιοθέτησαν τη μάρκα με την boxy bag Elena.

Οι επώνυμες συμμετέχουν επίσης στην τάση - η Lily Rose Depp και η Emrata λατρεύουν τις τσάντες και τις ζώνες με καρφιά, ενώ και η Dua Lipa φοράει ζώνες με καρφιά.


Με την πρώτη ματιά, τα αξεσουάρ με καρφιά μπορεί να είναι λίγο... τρομακτικά, αλλά είναι απροσδόκητα ευέλικτα, αποτελώντας το βασικό συστατικό για όλα τα φθινοπωρινά σύνολα, είτε πρόκειται για ένα κοκτέιλ φόρεμα είτε για ένα αθλητικό outfit.


Φυσικά, η προσθήκη ενός αξεσουάρ με καρφιά δεν χρειάζεται να ακολουθεί μια "άκαμπτη" φόρμουλα. Ένα απλό βήμα για να αναδείξεις κάθε εμφάνιση: Αντικατάστησε οποιοδήποτε ουδέτερο αξεσουάρ με ένα με καρφιά, είτε πρόκειται για ζώνη είτε ένα ζευγάρι Mary Janes είτε για μια τσάντα.

Yιοθέτησε την τάση με ένα φόρεμα

φόρεμα με καρφιά Η&Μ

Μαύρο φόρεμα με studs, €49,99, H&M