5 απαραίτητα ρούχα για να φτιάξεις μια τέλεια γκαρνταρόμπα στη μέση της σεζόν

Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για να κάνεις τη μετάβαση στο φθινόπωρο με στυλ

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Η μετάβαση από τη μία εποχή στην άλλη είναι σίγουρα ένας πονοκέφαλος για όλες, αλλά με τα σωστά ρούχα η γκαρνταρόμπα σου στη mid season μπορεί να είναι άνετη και κομψή ταυτόχρονα. Για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να βρεις αυτά τα βασικά ρούχα που προσαρμόζονται στις αλλαγές της θερμοκρασίας και σου επιτρέπουν να παίξεις με τους συνδυασμούς για να δημιουργήσεις μια άψογη εμφάνιση.

Το κλειδί για τη μοδάτη γκαρνταρόμπα του φθινοπώρου βρίσκεται στην τεχνογνωσία όταν πρόκειται για τον συνδυασμό κομψών και λειτουργικών κομματιών που προσαρμόζονται σε κάθε καιρική συνθήκη. Είτε πρόκειται για μια ζακέτα, το must-have των casual chic εμφανίσεων, είτε για ένα σουέντ παλτό, που προσθέτει μια νότα διαχρονικής πολυτέλειας σε κάθε look, αυτά τα κομμάτια σού επιτρέπουν να κάνεις όμορφους συνδυασμούς χωρίς εκπτώσεις στο στυλ. Επιλέγοντας δομημένα και ευέλικτα ρούχα, θα δημιουργήσεις μια γκαρνταρόμπα που θα σε ακολουθεί με άνεση στην αλλαγή κάθε εποχής.

Ποια είναι τα 5 απαραίτητα ρούχα στη μέση της σεζόν

Η ζακέτα


Γνωστή και ως cardigan, η ζακέτα επιστρέφει δυναμικά, ειδικά χάρη σε σχεδιαστές όπως η Miu Miu και η Khaite, οι οποίοι επαναλάνσαραν εκ νέου αυτό το κλασικό ρούχο με μια μοντέρνα πινελιά. Μακριά από την παλιομοδίτικη εικόνα, που μπορεί μερικές φορές να μεταφέρει, η ζακέτα είναι πλέον συνώνυμη με την casual κομψότητα.

Μπορείς να τη φορέσεις μόνη της, σε μια πιο στενή γραμμή με μια pencil φούστα ή το tailored παντελόνι σου ή να κάνεις layering με μπλούζες και πουκάμισα ή ελαφριά μπουφάν όταν θέλεις λίγη περισσότερη ζεστασια. Είναι ο τέλειος σύμμαχος για να αντιμετωπίσεις τα σκαμπανεβάσματα του καιρού που χαρακτηρίζουν τη mid season.

Παρκά


Ένα άλλο απαραίτητο κομμάτι είναι το παρκά, εμπνευσμένο από τα ρούχα των εργατών, ιδιαίτερα βολικό και χρηστικό σε κάθε φθινοπωρινό ντύσιμο. Συνδύασέ το με ένα λεπτό πουλόβερ ένα δροσερό πρωινό, ενώ θα σε βολέψει πολύ και στο layering, ειδικά εάν θέλεις να πειραματιστείς με όγκους και υφές, διατηρώντας παράλληλα μια καθαρή και καθορισμένη σιλουέτα.

Σορτς


Τα σορτς, ειδικά στην πιο minimal εκδοχή τους, κοντά ή λίγο πιο μακριά, επιστρέφουν επίσης. Ήδη προκάλεσαν αίσθηση το καλοκαίρι, και το φθινόπωρο γίνονται βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας. Αυτό που το κάνει τόσο επιθυμητό είναι η ικανότητά του να προσαρμόζεται στις αλλαγές της θερμοκρασίας.

Μπορεί να φορεθεί με καλσόν και μακρύ παλτό τις πιο δροσερές μέρες ή με γυμνά πόδια και κοντό μπουφάν τις πιο ζεστές μέρες. Η άνετη σιλουέτα του τού δίνει μια πιο επίσημη εικόνα, διατηρώντας παράλληλα τη θηλυκότητά του, καθιστώντας το ιδανικό για να αντιμετωπίσεις τα σκαμπανεβάσματα του καιρού με στυλ.

Λεπτό μπλουζάκι


Τα λεπτά και συχνά ελαφρώς διάφανα μπλουζάκια είναι μια άλλη δυνατή τάση αυτήν τη σεζόν. Αυτό το ρούχο παίζει καθοριστικό ρόλο στο layering. Προσαρμόζεται τέλεια στις αλλαγές θερμοκρασίας που χαρακτηρίζουν τα μέσα της σεζόν, ενώ η διακριτική του διαφάνεια δημιουργεί ένα ενδιαφέρον οπτικό εφέ, που χρησιμοποιούν συχνά οι σχεδιαστές για να βάλουν μια θηλυκή πινελιά στα looks τους.

Είναι ιδανικό για να δημιουργήσει μια πολυτελή εμφάνιση και θα τα βρεις σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων, από ανοιχτόχρωμα μέχρι διάφανα μεταξωτά.

Σουέντ παλτό


Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, το σουέντ παλτό είναι ένα απαραίτητο ρούχο για να ξεκινήσεις με στυλ τη φθινοπωρινή σεζόν. Αν και το δερμάτινο τζάκετ παραμένει στο προσκήνιο, το σουέτ αντίστοιχό του έχει κατακτήσει τις πασαρέλες φέτος: συγκεκριμένα, η Prada έχει καθιερώσει το σουέτ σακάκι ως ένα από τα βασικά trend της εποχής.

Με την πολυτελή υφή του, το σουέντ παλτό προσθέτει μια εκλεπτυσμένη και ρετρό πινελιά σε κάθε φθινοπωρινό σύνολο. Συνδυάζεται τόσο με casual αλλάκαι πιο βραδινά ρούχα και ξεχωρίζει για την ικανότητά του να ανεβάζει άμεσα ένα ντύσιμο, προστατεύοντας παράλληλα από το κρύο.