Φθινοπωρινές φούστες: 5 είναι τα στυλ που αξίζει να πάρεις φέτος

Μίνι, μίντι ή και μάξι σίγουρα τις θέλεις όλες!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Όλες οι γυναίκες λατρεύουν μια καλή και στυλάτη φούστα. Ένα πολύ μεγάλο τμήμα της γκαρνταρόμπας μας είναι αφιερωμένο σε αυτό το βασικό στοιχείο της μόδας - σίγουρα!. Μίνι, μίντι ή μάξι, όλες είναι αγαπημένες και... πολυφορεμένες, ειδικά τη σεζόν που πέρασε, που οι φούστες είχαν την τιμητική τους σε όλα τα στυλ.

Τα πιο στυλάτα κορίτσια της μόδας στις ροές τους στο Instagram ήδη ανεβάζουν τις πρώτες τάσεις για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024-2025 και όλες κερδίζουν τις εντυπώσεις. Τι είδα; Λοιπόν, οι puffball φούστες (τις φορούσε η Paris Hilton γύρω στο 2005) επέστρεψαν και είναι πιο στυλάτες από ποτέ για το φθινόπωρο του 2024, με την ογκώδη σιλουέτα τους να κάνει δήλωση μόδας και να χαρίζει έξτρα στυλ σε κάθε εμφάνιση.

Πολύ κομψές, δερμάτινες pencil φούστες σε μαύρο και καφέ-σοκολατί αλλά και μπορντό σίγουρα θα γίνουν οι αγαπημένες μας, ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να αναδείξουν την κομψότητα και την elegant αισθητική τους. Να ξέρεις μέσα στις φετινές επιλογές σου δεν πρέπει να αμελήσεις τις χακί φούστες αλλά ούτε και τις navy blue, για μια πλήρως ενημερωμένη εικόνα. Δες λοιπόν στη συνέχεια τα 5 must-have στυλ του φθινοπώρου.

5 στυλ στις φούστες του φθινοπώρου που είναι must-have

Δερμάτινες


Συνώνυμο του πιο δροσερού καιρού, το δέρμα και κατ' επέκταση οι δερμάτινες φούστες επιστρέφουν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο. Αυτό το φθινόπωρο, βλέπουμε pencil φούστες σε καφέ-σοκολατί και με λεπτομέρειες όπως τα κρόσσια που θα εδραιωθούν στην γκαρνταρόμπα μας και το 2025. Συνδύασέ την με ένα ζευγάρι κομψά γοβάκια, σαν αυτά που θα βρεις στο Zara με 25,95 ευρώ.

σοκολατί μίντι δερμάτινη φούστα

Σοκολατί, €86, Max Mara

Full skirts


Aπό την άνοιξη ακόμα και φυσικά όλο το καλοκαίρι οι μάξι ογκώδεις φούστες φορέθηκαν από όλες τις fashionistas στο repeat. To φθινόπωρο του 2024 το στυλ παραμένει το ίδιο, αλλά πριν μπεις σε πιο χοντρά υφάσματα, φόρεσε λίγο ακόμα τα καλοκαιρινά κομμάτια.

Μια λινή λευκή ή μια ποπλίνα θα λειτουργήσουν τέλεια τη νέα σεζόν εάν τις συνδυάσεις με μπότες και πλεκτά πουλόβερ ή ζακέτες. Δημιουργούν εύκολα το τέλειο μεταβατικό ντύσιμο και με ένα ελαφρύ σακάκι ή σουέντ μπουφάν.

μάξι λευκή φούστα φαρδιά

Με κέντημα στο τελείωμα, €25, Only

Χακί


Ενώ το κίτρινο, το κόκκινο και το μπορντό εξακολουθούν να είναι δυνατά χρώματα για το υπόλοιπο του 2024, μια πιο φρέσκια απόχρωση είναι το χακί. Δοκίμασέ την σε ένα cargo στυλ, μίντι ή και μάξι.

χακί τζιν στενή φούστα με σκίσιμο

Τζιν με σκίσιμο, €27,90, Only

Statement skirts


To ξέρουμε πλέον πολύ καλά ότι οι glam φούστες δεν είναι μόνο για βραδινές εμφανίσεις. Αντί να τις παροπλίσεις, λοιπόν, φόρεσε τις sequin φούστες σου ή τις metallic ανά πάσα στιγμή και για κάθε περίσταση, κάνοντας φυσικά το σωστό styling. Mε ένα basic top ή ένα minimal λεπτό πουλόβερ, ακόμα και ένα γιλέκο, θα τις φορέσεις με ψηλοτάκουνα ή και με τα αθλητικά σου.

ριγέ στενή φούηστα με παγέτες

Ριγέ στενή, €39,99, ALE

Puffball skirt


Η πριγκίπισσα Νταϊάνα τις φορούσε τη δεκαετία του '80, η Πάρις Χίλτον το 2005 και τώρα όλες οι trendsetters φοράνε μία το 2024. Η μίνι "φουσκωτή" φούστα είναι ιδανική για όσο ο καιρός ακόμα το επιτρέπει, εάν τη συνδυάσεις με κλασικά ριγέ πουκάμισα και μπαλαρίνες ή cowboy boots.

λευκή μίνι φούστα με βολάν

Λευκή με βολάν, €19,99, Stradivarius