Η τέχνη του layering - 10+1 μυστικά για να φορέσεις πολλά ρούχα μαζί με κομψό τρόπο

Είναι ανάμεσα στις τάσεις του φθινοπώρου αλλά και ένας εύκολος τρόπος σικάτου ντυσίματος

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Όσον αφορά στη μόδα, μια δεξιότητα που πραγματικά ξεχωρίζει τις γυναίκες με γνώσεις στυλ είναι η τέχνη του layering. Όχι μόνο προσθέτει βάθος και διάσταση στα looks μας, αλλά επιτρέπει επίσης να προσαρμόσουμε εύκολα την γκαρνταρόμπα μας σε διαφορετικές εποχές και καιρικές συνθήκες.

Το ίδιο καλά στο κρύο του χειμώνα αλλά και στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, η εξοικείωση με την τέχνη του layering θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις όμορφες και ευέλικτες εμφανίσεις όλο τον χρόνο. Οι συμβουλές και τα κόλπα στο layering είναι πάντα ευπρόσδεκτα, αφού μπορείς να γίνεις ειδική στην τέχνη του - ειδικά το φθινόπωρο είναι ο Νο1 τρόπος για να ανεπεξέλθεις άνετα και στυλάτα στις αλλαγές της θερμοκρασίας.

11 μυστικά για να μάθεις την τέχνη του layering

Yπάρχουν κλασικές τεχνικές layering, στις οποίες βασίζονται πάντα τα minimal κορίτσια αλλά και τολμηροί συνδυασμοί με εμπριμέ αλλά και "διπλά" παλτό, για εκείνες που θέλουν να πειραματίζονται περισσότερο τα looks τους. Οι πολυεπίπεδες εμφανίσεις είναι, άλλωστε, από τις αγαπημένες των πιο κομψών κοριτσιών της μόδας εκεί έξω... Ο λόγος;


Το layering εξυπηρετεί τόσο πρακτικούς όσο και αισθητικούς σκοπούς. Πρακτικά, σου επιτρέπει ούτε να κρυώνεις αλλά ούτε και να ζεσταίνεσαι, προσθέτοντας ή αφαιρώντας ρούχα από την εμφάνισή σου. Αισθητικά, το layering προσθέτει βάθος και ενδιαφέρον σε ένα outfit, αναδεικνύοντας το προσωπικό σου στυλ. Οι συμβουλές για να το πετύχεις σωστά και να φορέσεις πολλά ρούχα μαζί με κομψό τρόπο είναι κατατοπιστικές.

Επίλεξε τη σωστή βάση

Κάθε υπέροχο ντύσιμο ξεκινά από μια σωστή βάση, όπως ένα πλεκτό μίντι φόρεμα ή ένα shirt-dress, που πρέπει να παρέχει έναν λείο καμβά για τα υπόλοιπα ρούχα.

Aνάμειξε υφές και υφάσματα

Ο πειραματισμός με διαφορετικές υφές και υφάσματα είναι το κλειδί για τη δημιουργία οπτικά ελκυστικών πολυεπίπεδων εμφανίσεων. Συνδύασε απαλά πλεκτά με δομημένο τζιν, μεταξωτές μπλούζες με χοντρές ζακέτες ή δερμάτινα μπουφάν με λουλουδάτα φορέματα. Η αλληλεπίδραση των υφών προσθέτει βάθος και ενδιαφέρον στο σύνολο.

Παίξε με τις αναλογίες

Συνδύασε ένα φαρδύ, oversized πουλόβερ με ένα slim-fit παντελόνι ή ένα εφαρμοστό blazer με μια λουλουδάτη μάξι φούστα. Η αντίθεση στις αναλογίες προσθέτει ένα παιχνίδισμα στο look και δημιουργεί μια ισορροπημένη και κολακευτική εμφάνιση.

Επένδυσε σε ευέλικτα κομμάτια


Χρησιμοποίησε ευέλικτα κομμάτια που μπορούν εύκολα να φορεθούν με άλλα, όπως ελαφριές ζακέτες, κλασικά σακάκια ή φουλάρια. Αυτά θα γίνουν τα δομικά στοιχεία μιας πολυεπίπεδης εμφάνισης, επιτρέποντάς σου να να τα αναμείξεις εύκολα και να τα ταιριάξεις χωρίς κόπο.

Επένδυσε στα αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση μιας πολυεπίπεδης εμφάνισης. Φόρεσε κασκόλ, καπέλα, ζώνες ή statement κοσμήματα για να βάλεις μια προσωπική πινελιά στο ντύσιμό σου.

Πειραματίσου με το χρώμα και τα μοτίβα

Ταίριαξε φαινομενικά... αταίριαστα χρώματα και μοτίβα, για μια τολμηρή και statement εμφάνιση. Παίξτε με τα συμπληρωματικά χρώματα ή δοκίμασε μια μονόχρωμη προσέγγιση, για να δημιουργήσεις ένα οπτικά "δεμένο" σύνολο. Θυμήσου, το layering είναι μια ευκαιρία να δείξεις τη δημιουργικότητά σου και να κάνεις δήλωση στυλ.

Χρησιμοποίησε τα πανωφόρια ως το key-item


Τα πανωφόρια, όπως παλτό, σακάκια, μπουφάν μπορούν να είναι το επίκεντρο στο layering. Επίλεξε κομμάτια που όχι μόνο παρέχουν ζεστασιά και προστασία, αλλά προσθέτουν στυλ και προσωπικότητα στην εμφάνιση. Δομημένα παλτό, δερμάτινα τζάκετ ή καμπαρντίνες θα αναδείξουν αμέσως τη συνολική σου αισθητική.

Δώσε βάση στην ισορροπία

Απόφυγε τα ογκώδη ή υπερβολικά κομμάτια, που μπορεί να "πνίξουν" τη σιλουέτα σου. Αντ 'αυτού, προτίμησε πιο ελαφριά ρούχα κάτω από τα πιο χοντρά ή εφάρμοσε στρατηγικές τεχνικές layering, όπως να φορέσεις μια ελαφριά ζακέτα πάνω από μια εφαρμοστή μπλούζα, για να διατηρήσεις μια κολακευτική εικόνα.

Πειραματίσου με διαφορετικά μήκη

Το παιχνίδι με διαφορετικά μήκη ρούχων προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον και βάθος στο layering. Συνδύασε ένα cropped πουλόβερ με ψηλόμεσο παντελόνι ή βάλε ένα μακρύ πουκάμισο πάνω από ένα κολάν. Κάνε μια μείξη με κοντύτερες και μεγαλύτερες "στρώσεις", δημιουργώντας έτσι ένα κλιμακωτό εφέ ή δοκίμασε να βάλεις μια μακριά ζακέτα πάνω από ένα πιο κοντό φόρεμα, για μια μοντέρνα εμφάνιση.

Μην ξεχνάς τη δύναμη της ζώνης


Μια σωστά φορεμένη δερμάτινη ζώνη μπορεί να μεταμορφώσει μια πολυεπίπεδη εμφάνιση και να δημιουργήσει σιλουέτα. Βάλε μια ζώνη πάνω από μια ζακέτα ή blazer ή ένα oversized πουκάμισο. Πειραματίσου με διαφορετικά στυλ και υλικά, ενώ φέτος επένδυσε σε ένα εκκεντρικό κομμάτι με εντυπωσιακή αγκράφα.

Κάνε layering και στα κοσμήματα

Εκτός από τα ρούχα, τα κοσμήματα θα προσθέσουν τις τελευταίες πινελιές στο look σου. Φόρεσε λεπτά κολιέ διαφορετικού μήκους, πολλά βραχιόλια σε διαφορετικά σχέδια ή και δαχτυλίδια χρυσαφί και ασημί μαζί. Απλώς πρόσεξε να μην το παρακάνεις, διατηρώντας πάντα μια ισορροπία.