Κόκκινo! Κοστούμια! Εντυπωσιακό Styling! 6 Street Style Trends που δίνουν τον τόνο για το φθινόπωρο του 2024

Είμαστε επίσημα έτοιμες να υποδεχτούμε τη νέα σεζόν με ανοιχτές αγκάλες

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Καλτσάκια, loafers, ελαφριά μπουφανάκια, μακρυμάνικα πουκάμισα και αγαπημένο τζιν παντελόνι, είμαστε και επίσημα έτοιμες να υποδεχτούμε το φθινόπωρο με ανοιχτές αγκάλες. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας μόδας και παρά τις περίεργες μέρες -μια συννεφιά, μια ήλιος, μια ζέστη και μια δροσιά- η ενέργεια της επιστροφής στην πραγματικότητα μετά το καλοκαίρι απαιτεί άνεση και έξυπνο ντύσιμο.

Τελικά, υπάρχει κάποια άλλη εποχή που ολόκληρη η γκαρνταρόμπα μπαίνει στο παιχνίδι ταυτόχρονα; Καμία, αφού το φθινόπωρο δεν χρειάζεται να μαζέψεις ακόμα ούτε τα σανδάλια σου ούτε τα καλοκαιρινά σου tops, αφού είναι η καλύτερη εποχή για να τα συνδυάσεις με μερικά από τα αγαπημένα σου χειμωνιάτικα.

Για όσες πάλια δεν βρίσκουν και τόσο διασκεδαστική την προοπτική των συνδυασμών, η έμπνευση έρχεται από το street style και τις influencers, για να δημιουργήσεις εντυπωσιακά looks, που πιθανότατα θα βασίζονται σε κομμάτια που έχεις ήδη. Και με την Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου να έχουν πυροδοτήσει πολλές... στυλιστικές συζητήσεις, ας απολαύσουμε μαζί τα 6 street style trends, που δίνουν τον τόνο για τη νέα σεζόν.

Κόκκινo! Κοστούμια! Εντυπωσιακό Styling! 6 Street Style Trends που δίνουν τον τόνο για το φθινόπωρο του 2024

Perfectly Suited


Μπορεί να μην είμαστε όλες στελέχη υψηλού επιπέδου, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην ντυνόμαστε σαν να είμαστε οι πρωταγωνίστριες σε μια αίθουσα συνεδριάσεων. Γκρι κοστούμια, ρίγες, μακριές φούστες και statement ώμοι — αυτήn τη σεζόν η μόδα έχει κάνει ένα βήμα πίσω και επικεντρώνεται σε μια ρετρό εμφάνιση στα office looks μας.

Κόκκινο παντού


Ζήτω η θεωρία του "απροσδόκητου κόκκινου"! Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μικρό αντικείμενο, κάτι σκόπιμα περίεργο και σχεδιασμένο για να τραβήξει τα βλέμματα. Και όσο πιο απροσδόκητο, τόσο το καλύτερο. Ας πούμε, για παράδειγμα, ένα ζευγάρι ρουμπινί-κόκκινες μπαλαρίνες που θα φορέσεις με ένα all-navy outfit.

Μια κατακόκκινη δερμάτινη ζώνη αντί για μαύρη. Ή ένα μεγάλο κόκκινο κασκόλ. Είναι η ευκαιρία μας να πειραματιστούμε με το χρώμα και να εισάγουμε λίγο... πάθος στις ντουλάπες μας χωρίς να χρειάζεται να φορέσουμε μια τόσο τολμηρή απόχρωση από την κορυφή ως τα νύχια.

Leather Up


Μετράμε αντίστροφα για το φθινόπωρο για ένα μόνο πράγμα, την επιστροφή του δέρματος, σε όποιο κομμάτι θέλεις να το φορέσεις. Σίγουρα, τα δερμάτινα παντελόνια είναι υπέροχα, τα μίνι φορέματα (ειδικά ένα pinafore dress) είναι πάντα χαριτωμένα, αλλά πώς να πεις "όχι" και σε ένα δερμάτινο πανωφόρι; Όλα είναι στο... τραπέζι και μένει να διαλέξεις ποιο θα... πρωτοφορέσεις!

Γυμνά πόδια


Μέχρι να μπει επίσημα ο χειμώνας, αξίζει να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον καλό καιρό. Πριν φορέσεις, λοιπόν, καλσόν, άφησε τα (μαυρισμένα) πόδια σου σε κοινή θέα, επιλέγοντας μίνι καλοκαιρινές φούστες και φορέματα, που θα δυνδυάσεις με μια πλεκτή ζακετούλα, ένα hoodie ή ένα loose πουκάμισο.

Supersized τζιν


Τώρα που ο καιρός αλλάζει και τα τζιν είναι και πάλι στην ημερήσια διάταξη, η ιδέα είναι να κάνεις εντύπωση. Είτε μιλάμε για ένα παντελόνι με διακοσμητικά και σκισίματα, είτε για ένα barrel denim ή μια εκκεντρική πολύ φαρδιά σιλουέτα, μην διαλέξεις τίποτα λιγότερο από αυτό!

Σαν το παλιό καλό κρασί


Μerlot, βαθύ καφέ, πλούσιο βυσσινί: όποια κι αν είναι η απόχρωση που προτιμάς, το χρώμα φέτος που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι το μπορντό. Φυσικά και δεν είναι κάτι καινούργιο στη μόδα, αφού πρωταγωνιστεί από πέρυσι, αλλά είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Αποτελεί την εναλλακτική λύση για το ταμπά της άνοιξης, τα καθαρά λευκά του καλοκαιριού και τα ολόμαυρα του χειμώνα.

Επένδυσε σε πανωφόρια, πλεκτά, δερμάτινα κομμάτια και εντυπωσιακά αξεσουάρ, αλλά και σε κομψές τσάντες και Mary Janes.