Trends F/W 24-25: H τάση στα αθλητικά από τη δεκαετία του '90 που φοράνε τώρα οι Γαλλίδες

Μετά τις slim σιλουέτες οι trendsetters διάθεση για κάτι διαφορετικό

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Σε αντίθεση με τη λεπτή σιλουέτα της Adidas Samba, που κυριάρχησε τοιυς προηγούμενους μήνες, φαίνεται ότι οι trendsetters έχουν διάθεση για κάτι διαφορετικό— τουλάχιστον στο Παρίσι. Οι Γαλλίδες ήδη γεμίζουν τις ροές τους στο Instagram με αθλητικά που είναι εμπνευσμένα από τη δεκαετία του '90 και η Lady Diana τα φορούσε στις σπορ εμφανίσεις της.

Τα κορίτσια της μόδας αφήνουν κατά μέρος τις λεπτές σόλες των αθλητικών και αγκαλιάζουν μια πιο "άσχημη" τάση από το παρελθόν, που κάνει εύκολα δήλωση μόδας στα looks τους. Οι αβίαστα κομψές και στυλάτες Γαλλίδες τα εντάσσουν στην καθημερινότητά τους, δημιουργώντας μοντέρνα σύνολα στην πόλη.


Trends F/W 24-25: H τάση στα αθλητικά από τη δεκαετία του '90 που φοράνε τώρα οι Γαλλίδες

Τα χοντρά αθλητικά παπούτσια (γνωστά και ως daddy shoes ή ugly sneakers) επιστρέφουν στο προσκήνιο, ένα στυλ ιδιαίτερα δημοφιλές τη δεκαετία του '90, με τα brands Nike, Salomon, ASICS και New Balance να είναι τα αγαπημένα αυτήν τη στιγμή των Γαλλίδων, που τα συνδυάζουν με casual ρούχα.


Τα ογκώδη sneakers μπορεί να μην είναι τόσο ευέλικτα όσο τα ρετρό της δεκαετίας του '70, αλλά οι Γαλλίδες το αντισταθμίζουν με δροσερούς και φρέσκους συνδυασμούς, αναδεικνύοντας την τάση μέσα από trendy σύνολα και εμφανίσεις που κερδίζουν τις εντυπώσεις.


Style note: Φόρεσε τα ογκώδη αθλητικά με καμπαρντίνα ή παλτό τους κρύους μήνες και το αγαπημένο σου τζιν ή κολάν και αναβάθμισε την εικόνα σου με μια κομψή τσάντα.


Τώρα το φθινόπωρο συνδύασέ τα με ένα αντρικού τύπου κοστούμι, για ένα πλήρως ενημερωμένο office look, επιλέγοντας φωτεινά χρώματα ή ένα κλασικό μπορντό, που είναι και μεγάλη τάση της σεζόν.


Μπορείς να συνεχίσεις να φοράς τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά φορέματα με τα ογκώδη αθλητικά, δημιουργώντας μια κομψή αντίθεση μεταξύ ενός θηλυκού και ενός "αντρικού" κομματιού.


Με ένα μάξι shirt-dress και μια μοδάτη κορδέλα στα μαλλιά θα έχεις μια ενημερωμένη εμφάνιση στις τρέχουσες φθινοπωρινές τάσεις.


Shop the trend

sneakers heydude

Δίχρωμα, Heydude

sneakers saucony

Πολύχρωμα, €168, Saucony

sneakers fila

Μπεζ, €69,99, FILA

sneakers safe step

Ασπρόμαυρα, €119,90, Safe Step

sneakers adidas astir

Sneakers, Astir, €100, Adidas